• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MILANLXRDuchové,Poltegaister,strašidla unás..aneb místo kde jsem něco takového zažil,doporučení na místa kde přespat a něco nadp
    Místo kde povyprávíme své zážitky ze setkání s tajemnem,duchem,strašidlem..místo kde každému odvážnému rádi doporučíme místo kde straší,řádí "něco"..na přespání,jako zkoušku odvahy. Místa kde vstávají chlupy na rukách...povyprávějte nám o nich. Lokality jsou jasné - Česko,Slovensko..
    rozbalit záhlaví
    KALIPH
    KALIPH --- ---
    DIVER: Tak diplom z hlubinné abreaktivní psychoterapie mám taky. Reiki v podstatě neuznávám (Mickey promiň! :). První knížku o magii jsem si koupil sám, náhodou, v 15ti letech a učitele magie jsem našel o rok později mezi vysokoškolskými profesory v Brně, kam mě záhadně cosi zaválo a já ho doopravdy "našel". (Ať mi nikdo neříká, že osud neexistuje) A byl jsem půl roku odmítán, než svolil k tomu, že mě bude učit, což v jeho očích zahrnovalo i vzdělanost v umění a literatuře a řadu cvičení, které jsem nesměl zpochybňovat. Po několika letech tohoto jsem pochopil, že samouk nemá velkou šanci se sám něco naučit.

    Holotropní dýchání není dobré, kineziologie je na hraně, hypnóza a sugesce jsou opět takové výměšky klasické magické tradice.
    DIVER
    DIVER --- ---
    KALIPH: fer! :)

    promin, ale "pod dohledem ucitele" - abych si udelal nejakou predstavu: delal jsi jogu, meditoval a kdyz jsi zacal s reiki, nasel jsi cloveka, co dela i magii (napriklad)? me proste mimo jine zajima ta cesta. neznam ucitele magie - znam jen nejruznejsi kurzy hypnozy, regresni terapie, kineziologie, holotropniho dychani ap. rad bych si to opet zasadil do kontextu...
    KALIPH
    KALIPH --- ---
    PALEONTOLOG: Ne. Fotra mi laskavě nepřipomínej.)
    KALIPH
    KALIPH --- ---
    MORTWYRTHA: Síla mysli a okamžiku jsou určitě super, ale rituály fungují, zvlášť ty, které již byly používány mnohokrát v průběhu staletí a mají, jak říká jeden můj známý, "vyježděné astrální koleje". Ale to se spiritismu netýká.

    A pak samozřejmě fungují ty rituály, kdy ti nějaký duch řekne: "teď se ti nezjevím, ale volej mne tehdy a tehdy, tak a tak, pak mne uvidíš" ...často nelžou;)
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    KALIPH: učitele myslíš od fotra, ne ?
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    DIVER: njn, tak třeba já - začal jsem aplikovat špiritismus a zatím dobrý
    KALIPH
    KALIPH --- ---
    DIVER: Já jsem toho ve skutečnosti nenechal.) Jen jsem zvolil sofistikovanější techniky, při kterých nepotřebuji žádné "asistenty", což jsem tehdy potřeboval. Ale nikdy to nebyl z mé strany spiritismus, ale magie, tak jsem jí učil pod dohledem mého učitele, nicméně ve výsledku to bylo to samé, co spiritistická seance, mám z toho několik audio nahrávek:))
    DIVER
    DIVER --- ---
    PALEONTOLOG: hele, kliknu vedle na nyxu a mam na monitoru magory, co veri na praskovani letadlama. kliknu dal a jsou tam konspiratori, co si mysli, ze usama neexistoval. v dalsim klubu me zase presvedcujou, ze svetu vladne zlej zid.

    v tomhle prostredi u me nikdo s pouhym kazanim neuspeje. na to si nezvyknu, urcite ne tady :)

    a jinak fer, pokud nechce KALIPH psat sem, klidne mi muze odepsat do posty. me to fakt zajima. ostatne jsem jistou zdrzenlivost predpokladal, proto ty moje prvni otazky jsou spise takove "civilni" :)
    MORTWYRTHA
    MORTWYRTHA --- ---
    DIVER: nekomu ty ritualy pomahaji k vire a presvedceni... pokud veris tomu, ze to bude fungovat, muze to fungovat... a pokud k tomu pouzijes ritual, pomucky nebo ne, je druha vec , pro nekoho to muze byt berlicka a nekdo to ma proste tak rad :)))... podle meho nazoru je napr. cele woodoo zalozene na tom, ze mu daný clovek veri a ma z neho strach...
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    DIVER: pochopitelně bude kaliph vyzdvihovat úlohu média :) co bys čekal jiného :))) třeba to že je důležitější kdo s médiem pracuje ?
    michalangelo zvěstuje, ale nerozepisuje se, na to si taky zvykneš :)
    ad šířit se o zkušenostech, kdyby to byl soukromý klub a ty byl jeden z vyvolených tak by v tom problém nebyl, ale veřejně "už" se duchovno na nyxu moc netlačí, na to byl jiný čas
    MORTWYRTHA: njn
    DIVER
    DIVER --- ---
    KALIPH: neutrel jsem ho zbytecne. a neutrel jsem ho za informace, ale za zpusob jejich podani. tys rekl v podstate totez, ale podlozil jsi to znalostmi, kontextem a nakonec i zminkou o vlastnich zkusenostech. pokud mam nekomu verit, mel by mi to dokazat a vyargumentovat. ostatne i ty tvrdis, ze vsechno zalezi na mediu a to kolem jsou jenom ritualy na oko. michalangelo jim naopak priklada ochranny vyznam.

    ale nechme toho, je to zbytecny. michalangelo tady nejspis jenom neni, jinak by reagoval a rozepsal se vic. ja jen volam po tom, aby tady debata mela trochu uroven a ne aby se tu objevovalo "nedelejte to" a "me to poznamenalo" :)


    MORTWYRTHA: vidis, slusny. tak to ma byt :)


    KALIPH: o svych zkusenostech se tady nijak sirit nechces? me by treba zajimalo pro koho, jak a proc jsi delal medium, jak ses k tomu dostal a proc jsi toho nechal.

    spiritismus me skutecne zajima a nepopiram, ze i kdyz jsem o nem toho relativne dost precetl, jsem nanejvys pouceny teoretik amater :) a kdyz uz jsem tu vyzyval k otevrenosti: jsem presvedcenym stoupencem reinkarnace a ke spiritismu me privedl prave zajem o tuhle oblast. varovani jsem si precetl spoustu, ale jak bych to rekl... divam se na to asi stejne, jako se kdysi divosi divali na vodu: "je divna, nebezpecna, neumime plavat, neco v ni je, neco je i za ni". kdyby se ale nekolik z nich nenaucilo plavat, dalsi nepostavili lodky a lode, tak jsme dodnes neobjevili ameriku :) vedle vesmiru tuhle oblast povazuju za stezejni misto k lidskemu zkoumani.
    MORTWYRTHA
    MORTWYRTHA --- ---
    PALEONTOLOG: já nepalečkuju něčí smrt, ale další obsah
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    mortwyrtho, nepalečkuj, byl bych radši, kdybych neměl čím reagovat
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    DIVER: osobně jsem toho člověka nepoznal, ale vím o někom, kdo se při účasti na sofistikovanějším spiritismu (channeling) spálil a to tak, že pak spáchal sebevraždu; já bych dodal k tomu co bylo napsané to, že ani pokročilejší hermetické techniky nezaručujou bezpečné P2P spojení, natož vyvolávačka s holkama na táboře.., ale ten druhý i první případ jsou vlastně limitované intenzitou a kvalitou záměru, se kterým do toho ta skupina jde, takže si můžeme představit absolutně pomíchané karty (neškodná hra na táboře vs nebezpečná invokace X neškodná hermetická magie vs nebezpečná invokace) a zůstali jsme tam kde jsme začali, že nevíme jak to může dopadnout;
    kaliph si z praxe zcela zjevně něco odnesl a pořád nevíme, jak to vlastně je ,-)
    MORTWYRTHA
    MORTWYRTHA --- ---
    KALIPH: presne tak, podle meho nazoru jsou ritualy atd spise takova hracicka kolem, pokud to nekoho bavi, prosim.. ale vse je podle meho o sile mysli a okamziku - pripadne o ochote volane energie :)
    KALIPH
    KALIPH --- ---
    DIVER: Nemám zájem tu dělat osvětu, ani se zviditelňovat, jen mi přišlo líto, že jsi Michalangela za jeho pravdivé a trefné připomínky imho zbytečně utřel. Ale pokud jsi novinář, tak asi můžeme hovořit o profesionální deformaci.)
    MORTWYRTHA
    MORTWYRTHA --- ---
    DIVER: já tyto věci chápu naprosto intuitivně sama od sebe... tak nějak tuším, jak to funguje... myslím, že hodně lidí to zajímá a chtějí to poznat, ale je to asi většinou proto, že netuší, že to fakt neni prdel... já jsem byla např ve stadiu, kdy jsem někam přisla a intuitivně jsem tam začala něco cítít... pokud jsem tam byla jen kratsi casovy usek, tak to nevadilo... ale pokud jsem tam byla delsi dobu, tak si me to nejakym zpusobem vsimnulo a chtelo to ,, komunikovat" nebo se to nejak projevovat... ja tohle fakt nemusim, strasne se bojim atd... takze to fakt nevitam, ted uz jsem vic v pohode, jelikoz jsem se energeticky nadopovala a mam ze svoji duchovni sily lepsi pocit, takze uz po me vsechno ,, nejde" :))) ale taky se mi to obcas stava, ze citim, ze nekde neco je, neco se na me navaze atd... ale neni to tak strasny... s tim hotelem to ale bylo neprijemny, protoze vis, ze tam proste musis byt a ruzne tam kooperovat a nevis, co stoji ,, proti tobe" ale vis, ze to tam je a ze te to sleduje... je to celkem humus...
    DIVER
    DIVER --- ---
    KALIPH: hura, konecne me nekdo pochopil. dekuji - posledni vetou jsi se kvalifikoval a nevystupujes tu jako anonymni kazatel :) a to predtim je zase hezky shrnute. az na to, ze i ke ouija desticce potrebujes medium, zbytek tak nejak povsechne znam.

    na kazdy pad jsi pozvedl uroven diskuse. diky. klidne pokracuj.
    KALIPH
    KALIPH --- ---
    DIVER: A byl to právě spiritismus a jeho podvody, které zdiskreditovaly na počátku 20. století celou oblast magie v očích veřejnosti. Je to divadlo pro senzacechtivé obecenstvo a nikdy to nemělo být "bezpečné", pokud to vynášelo peníze. Nemluvě o tom, že skutečný psychic dokázal operovat téměř za jakýchkoli podmínek, takže všechny ty rituály okolo a držení se za ruce, byly jen na oko a kvůli tomu, aby lidi měli pocit, že za ty peníze dostaly nějakou show.

    Doporučuji ti si přečíst kapitolu o Nekromancii v klasickém díle Elifase Léviho, Dogma a Rituál Vysoké magie.
    DIVER
    DIVER --- ---
    MORTWYRTHA: chjo, jasne, mozna jsem mohl ubrat. ale pochop zase nas ostatni. aby se o tom vubec nejak dalo premyslet a nejak to uchopit, rozhodne nam nestaci "vyvolavala jsem duchy a poznamenalo me to". o cem se chces bavit? o cem chces premyslet?

    kdyz to budete resit s kamaradkou u kafe, sice ti neudela prednasku jako ja, ale stejne se zepta, kdy to bylo, s kym to bylo, jak to probihalo a co znamena "poznamenalo".


    a kdyz tady michalangelo malem abecedne seradi varovani typu "nedelejte to, nebezpeci urazu", tak me to taky moc neuspokoji. o nejakych ochrannych kruzich slysim poprve. o tom, ze takovou ochrannou funkci ma kruh spojenych rukou, jsem rovnez nikdy neslysel. varovani, ze je tak mozne kontaktovat "nizke entity" znam, ale rovnez jsem cetl, ze zkuseni spiritiste mohou uroven kontaktovanych rozlisit. jako zpusob ochrany spiritiste (alespon drive a alespon podle mych poznatku) pouzivali krestanske modlitby. ty rovnez slouzily k pomoci kontaktovanym entitam, ktere uvazly na nejnizsi astralni rovine.

    zkratka sry, ale vsichni se tu poustime na hodne tenky led poznani a spekulaci. proto by bylo lepsi, kdybychom si sdelovali co mozna nejvice detailu a informaci, aby se to tu nezvrhlo v debatu svickovych bab.
    KALIPH
    KALIPH --- ---
    DIVER: Tak spiritismus je takové amatérské nedochůdče evropského hermetismu a magie, kde se s evokací duchů a komunikací s nimi trvale pracuje a jsou rozpracovány sofistikované techniky a experimenty, i s ohledem na onu Mickeym zmiňovanou bezpečnost. Astrál není rejdiště jen mrtvých, ale pestré a mnohdy nevábné škály různých entit a nikdy nemáš jistotu, že to, co se prezentuje jako duch Adolfa Hitlera je opravdu Áda Himself a to samé platí o Andělích a podobných šitech v dnešní době běžně volaných. Nevím, jak chceš dělat spiritismus bez "média". Taky je tedy omyl dnes, ale tys četl tu chytrou knížku tak to určitě víš, že si koupíš ouija tabulku a jde se vyvolávat duch.. Pravý spiritismus měl ve svém středu zkušené (a někdy hlavně herecky zkušené) médium, který s mrtvými komunikovat umí. Ostatní se jen vezou na tom, co je toto médium schopné přivolat a zhmotnit. V nebezpečí je samotné médium, přivolání je snazší, než zažehnání a tyhle entity se rádi zabydlí v lidském psycho-organismu.. často velmi nenápadně a parazitují tam roky nebo celý život.

    A mluvím z vlastní zkušenosti, byl jsem praktické médium mnoho let, takže mohu potvrdit že M. říkal pravdu, byť jí nepodložil argumenty, důkazy a zdroji.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam