• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MILANLXRDuchové,Poltegaister,strašidla unás..aneb místo kde jsem něco takového zažil,doporučení na místa kde přespat a něco nadp
    TYET
    TYET --- ---
    TESSS: mám na to podobnej názor
    ERIKMRX
    ERIKMRX --- ---
    TLUSTEC: No nevim jeslti bych přiložil ruku k dílu, ale velice rád, byc věděl o který místa se to jedná.
    TESSS
    TESSS --- ---
    v tom vysvetleni s lavinou nerikaji, ze skutecne spadla, rikaji, ze mohli slyset ten MiG a myslet si, ze se jedna o lavinu a proto vybehli, oranzova barva kuze - nevim, radiaci meli jen dva a to, ze to nejspis maji ze skoly mi prijde jako uspokojive vysvetleni, i kdyz zrovna ta holka, ktera byla radioaktivni studovala ekonomii..... a jazyk, neni jasne, ze se to nestalo az po smrti, ale stejne je to trochu divny. Kdyby Rusko chtelo, aby se to ututlalo z duvodu armadnich pokusu, tak nebudou mit problem to udelat
    TLUSTEC
    TLUSTEC --- ---
    diadea: odkud tohle cerpas? zkus aspon uvest jmena, dohledam si to v mistnich ruskych forech (tam jsou informace zdaleka nejpresnejsi)
    DINADEA
    DINADEA --- ---
    Prebral: dík za článek. Stejně ale některé ty vysvětlení trochu pokulhávají (jestli na to teda stačí moje chabá angličtina...)
    Zvláště to s tou oranžovou kůží, to se mi nezdá. Hlavně se tam ještě nějakou dobu před smrtí Djatlovovy skupiny našly dvě těla lovců, a taky údajně polosvlečené a s oranžovou kůží. A potom, ty další dvě výpravy, které zahynuly podobným způsobem, ale o kterých už se nepsalo, protože se na případ uvalil zákaz informací.
    Zkusím pak najít odkaz, kde jsem to četla.

    A že prý první skupina, která smrt Djatlova a spol zkoumala, byla nucena první noc taky vyběhnout ze stanů, protože pozorovali podivný světelný úkaz, oranžové kruhy vznášející se nad nimi a prý je to hodně vyděsilo.
    Nic se jim nestalo, ty kotouče potom odletěly a zmizely, ale taky prý museli naráz vyletět ven a někteří bez bot.
    To je zvláštní.
    PREBRAL
    PREBRAL --- ---
    DINADEA: Některá "přirozená" vysvětlení těch věcí jsou třeba tady:
    6 Famous Unsolved Mysteries (With Really Obvious Solutions) | Cracked.com
    http://www.cracked.com/article_16671_6-famous-unsolved-mysteries-with-really-obvious-solutions.html
    (ten článek je psaný vysloveně pro zábavu a nepříliš vážně, ale ty argumenty jsou rozumné a dají se použít při dalším hledání serióznějších zdrojů)

    Ale já mám pro strašidelné historky slabost, takže se mi to nějak extra vyvracet nechce :-)
    DINADEA
    DINADEA --- ---
    Mě by se ta verze s lavinou fakt líbila, aspoň by se to dalo nějak racionálně vysvětlit. Ale nesedí tam hodně věcí, že ty věci ve stanu zůstal v pořádku, chybějící jazyk té holky, oranžová kůže mrtvol...radiace v oblečení...
    A taky to, že podobným způsobem zahynuly ještě dvě skupiny turistů, ketré tam byly později - okolo roku 1961, to jsem někde četla.
    O smrti těchto skupin se prý nemluví už vůbec ( a taky se po nich našel rozřezaný stan).
    TLUSTEC
    TLUSTEC --- ---
    kouknete sem, tady je to rozebrano zcela do mrte: http://pereval1959.forum24.ru/?1-22-0-00000007-000-0-0-1305331429
    TLUSTEC
    TLUSTEC --- ---
    FUNNATEKK
    FUNNATEKK --- ---
    Nejhorší je že se na to nemůžem podívat..Ale ostatně ten les by mě zajímalo v jaké je vzdálnsoti..protože co jsem viděl ty fota tak vypadá jak prostřed nějaké planiny
    TLUSTEC
    TLUSTEC --- ---
    GIANT: divny je postoj velitele te hledaci vysetrovaci skupiny. trva na paranormalni pricine, protoze "cosi videl". pry byly konecky vsech vetvi hrany toho lesa smerem ke stanu jako by necim spalene. tvrdi take, ze cela oblast byla mirne radioaktivni nad normalem, a hlavne, to oranzove teleso videli proletat take... toz, divne. toto by mel byt ten posledni, kdo by hledal paranormalno.
    TLUSTEC
    TLUSTEC --- ---
    DINADEA: na strom lezli bud proto, aby se podivali zpet ke stanu, nebo aby se ohrali - stali bosi ve snehu. coz by mohl byt i duvod tech nalamanych vetvi, stali na nich.

    zajimava je ta teorie djatlovova znameho - ze pres pulku stanu presla lavina, coz jsou ta zpusobena tlakova zraneni tech ctyrech. v panice se prorezali ze stanu, a vydali na pochod k zasobam, ale ke spatnemu lesu.
    FUNNATEKK
    FUNNATEKK --- ---
    GIANT: Mě to přkpomíná jšdu věc z bulharska když jsme u těch pokusů.:jedná se oextrémní vysílač který zde byl postaven za vlády sssr..rok bych vám kecal.Když ho zapnuly ve vesnicích které mu stály v cestě lidi postihovala bolest hlay,třes závratě a jíné nežádoucí efekty.Armáda na to přišla ž po několika měsících tstů..tkže než se to potvrdilo tak lidi měli docela zaděláno.až bude kámoš online na nyxu tak dodám odkaz na tento vysílač
    GIANT
    GIANT --- ---
    tak ja to cet a skoro vsechno mi prislo realny z tech vysvetleni - zkousky migu, tajny zbrane, armadni civceni mansi atd, akorat se holt nevi, co to bylo doopravdy. pokud se tam jevi neco nelogickyho, tak si k tomu clovek musi holt primyslet -30 stupnu, fyzicky vycerpani, spatnou viditelnost v takovejch podminkach se asi tezko da fungovat bezchybne a ciste logicky. je to smutnej pribeh, ale jestli v tom mela naky prsty armada v 50 letech ssr, tak uz se asi nikdo nedovi, co se tam fakt stalo - ututlavani je jedna z mala veci, ktera jim vzdycky sla ;-)
    DINADEA
    DINADEA --- ---
    A proč by zahazoval baterku? aby to něco nebo někdo neviděl světlo a hned je nenašel?
    To by stačila jenom zhasnout, ne? nebo ji prostě pustil jak se lekl.

    tlustec: třeba ztratili směr, proto nešli k zásobám. A jestli chtěli lézt na strom aby uviděli, tak někteří z nich nejspíš viděli. Ale zas nechápu, proč potom lámali ty větve vlhké, když kolem měli suché dřevo.

    ach jo. To by mě fakt zajímalo, co to bylo. Ale jejich zranění musela způsobit nějaká v té době hodně moderní zbraň, vidím to na lidi, nebo na něco jako lidi, - prostě něco, co se usadilo v té hoře. Kdo ví co všechno v podzemí žije (viz teorie o duté zemi atd.)
    ZAQQUM
    ZAQQUM --- ---
    radiace... hmm a nemaj tam v horách nějakýho zmutovanýho přerostlýho vesničana? Něco jako Yetty, ale v jejich štýlu.
    TLUSTEC
    TLUSTEC --- ---
    .... jeste k tomu djatlovovi (biebra tez nemusim) - malo zname je (nasel jsem na ruskem foru), ze ten jejich stan byl podomacku sesity ze dvou malych, takova dlouha nudle. vchod mel jen jeden, a trvalo pry, nez se tam pres sebe nasoukali.

    ze stanu vedly stopy do mista, kde byla zmrzla moc a pohozena baterka. tedy nekdo si tam sel v noci nic netuse ulevit, a najednou videl/slysel NECO. kazdopadne, upustil baterku a zrejme zarval na ty ve stanu, ze musi okamzite pryc, a proto si nekdo z tech dal od vchodu pomohl ven nozem.

    take neni nikde moc uvedeno, ze v tom cihadle/seniku meli schovane zasoby, teple obleceni a bylo tam i drivi. presto se vydali jinym smerem, k lesu..
    FUNNATEKK
    FUNNATEKK --- ---
    ERIKMRX: Hele možná kombinace.obojího..občs si mylsím že Justin je taky Armádní experiment..skouší naší trpělivost z rozmazlenejma malejma buzí... ehmm..děckama:D
    ERIKMRX
    ERIKMRX --- ---
    A to je vymazalo ze světa.....
    ERIKMRX
    ERIKMRX --- ---
    Já bych řekl, že si pustily poslední DC Justina Biebra.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam