• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MILANLXRDuchové,Poltegaister,strašidla unás..aneb místo kde jsem něco takového zažil,doporučení na místa kde přespat a něco nadp
    TLUSTEC
    TLUSTEC --- ---
    .... jeste k tomu djatlovovi (biebra tez nemusim) - malo zname je (nasel jsem na ruskem foru), ze ten jejich stan byl podomacku sesity ze dvou malych, takova dlouha nudle. vchod mel jen jeden, a trvalo pry, nez se tam pres sebe nasoukali.

    ze stanu vedly stopy do mista, kde byla zmrzla moc a pohozena baterka. tedy nekdo si tam sel v noci nic netuse ulevit, a najednou videl/slysel NECO. kazdopadne, upustil baterku a zrejme zarval na ty ve stanu, ze musi okamzite pryc, a proto si nekdo z tech dal od vchodu pomohl ven nozem.

    take neni nikde moc uvedeno, ze v tom cihadle/seniku meli schovane zasoby, teple obleceni a bylo tam i drivi. presto se vydali jinym smerem, k lesu..
    FUNNATEKK
    FUNNATEKK --- ---
    ERIKMRX: Hele možná kombinace.obojího..občs si mylsím že Justin je taky Armádní experiment..skouší naší trpělivost z rozmazlenejma malejma buzí... ehmm..děckama:D
    ERIKMRX
    ERIKMRX --- ---
    A to je vymazalo ze světa.....
    ERIKMRX
    ERIKMRX --- ---
    Já bych řekl, že si pustily poslední DC Justina Biebra.
    TLUSTEC
    TLUSTEC --- ---
    TYET: armada tam podle vseho byla bud prvni (nalezeny neidentifikovany vojensky kabat, pouzdro na nuz a bryle), nebo o tom alespon neco dalsiho vedela (nevole pilotu vzit mrtva tela na palubu). coz by byl mozna i duvod, proc je tam nechali svemu osudu, mozna predpokladali, ze se po nich v takove pustine nikdo shanet nebude, kdo vi.
    TLUSTEC
    TLUSTEC --- ---
    FUNNATEKK: protoze opustili stany se vsim oblecdenim i vybavenim, tak se dochovaly vsechny fotky, az do osudneho podvecera, kdy stavi stan na te plani.
    3 last photos from Igor Djatlov`s camera | Ric Rocket Dot Com
    http://blog.ricrocket.com/?p=4837
    TYET
    TYET --- ---
    Mně to asi nejvíc hraje na armádní pokusy - různé ultra a infrazvuky, magnetický vlny a já nevím co ještě, který můžou vyvolávat zdánlivě bezdůvodnou paniku a nelogický chování, akorát mi k tý teorii zase nesedí to, proč armáda, která byla u místa neštěstí o několik dní před oficiálními záchranáři, ty lidi prostě nezakopala a neztratili se navždy, nebo to nezaonačila na jednoho, který se pomátl, všechny zabil a sám umrzl; pokud by tohle byla jejich kamufláž, tak dost neefektivní.
    FUNNATEKK
    FUNNATEKK --- ---
    TLUSTEC: Jiank nemáš fotky nejbližší vesnice od téhle událost..Tedy vesnice kde byly naposled spatřeni?,
    FUNNATEKK
    FUNNATEKK --- ---
    TLUSTEC: A není možné že sežraly nějaký houby co tam rostly??Když sem požil mexicánce tak sem chytl doslova vlčí mlhu a viděl jem na vzdálenost sotva 15m.Dál to bylo fakt slinutý do bílé mlhy.A třeba moje skušenost z šalvěje je zse ouplně jinde..tak nějak ahoj sem vesmír,nevím kde sem.:A najedou buch a probral sem sem se po 10 minutách vyděšenej jako nikdy:DNemalí vokno no zasvěcení vědí.

    Ale jinak jestli se jedná o jev čistě nadpřirozený mohl zde proběhnou třeba zvukový test něčeho....visílač a tpd.Jelikoš některé frekvence dokáží vyvolat podobné účinky.

    Dál mě napadlo že by mohly i něco vyvolávat.Ale ostatně takhle daleko vod civilizace by vyvolval jedině magor:D
    TLUSTEC
    TLUSTEC --- ---
    zajimavy je poznatek, ze zrejme nevideli - ze stanu se rozprchli na vsechny mozne strany, a sesli se az niz, zrejme po hlase. v lese lamali mokre vetve z borovice, a neprilozili suchym klestim, co se valelo opodal. kdyz pod stromem prvni dva umrzli, vydali se tri z nich ke stanum, ale kdyz nedosli, zcela protismyslne zbytek opustil kraj lesa s ohnistem a slesmerem k melne (4m) strzi, kde nalezli smrt a tezka zraneni.

    mnoho veci tam nehraje.
    TLUSTEC
    TLUSTEC --- ---
    FUNNATEKK: znam hned nekolik. nikdo tam se mnou nechce chodit, bud se boji, nebo jsou to skeptici, co nad tim rovnou mavnou rukou. pokud jsi ochioten prilozit ruku k dilu a par tech veci pomoct prozkoumat, do posty.
    TLUSTEC
    TLUSTEC --- ---
    TESSS: je tam nekolik ale:
    - to misto ma velmi mirny sklon
    - nikde po zadne lavine nebo jejim pruchodu nebyla stopa
    - v mraze -30 se laviny moc neuvolnuji
    - proc ti lide bezeli 1.5km do lesa, aby tam postupne umrzli, a nevratili se do stanu pro veci
    - proc se snazili na kraji lesa vylezt nahoru na strom, odkud bylo na stan videt
    - kde prisli k tem hroznym zranenim a radioaktivite na odevu
    FUNNATEKK
    FUNNATEKK --- ---
    Mám prozbičku..tuto diskuzi jsem začal navštěovat až nedávno.:Chtěl ybch se zeptat jestli náhodou neznáte místo v praze nebo v nejbližším okolí kde by bylo možné pozorovat paranormální úkazy.Předem děkujji zha odpověd
    TESSS
    TESSS --- ---
    TLUSTEC: precetla jsem to a verze s lavinou mi prijde dost pravdepodobna
    TYET
    TYET --- ---
    to máš asi pravdu, samozřejmě :) proto se nám ta doba zdá tak idylická
    TLUSTEC
    TLUSTEC --- ---
    tyet: ta doba byla kruta, krutejsi nez dnes. akorat ze "brutalni vrazda a nalez tela" zni odpudiveji, nez "dcera statkare za ouplnku docista zamordovana". Tenkrat hralo i roli vseobecne pritomne krestanstvi a urcite malomestacke pokrytectvi, takze vse bylo tak trosku zaobalene. Co byval "nenechavy strycek" je dnes "bezprecedentni pripad zneuzivani nezletile"... doba se meni.
    TYET
    TYET --- ---
    TLUSTEC: já z těch dobových dokumentů, tiskovin, zápisků a tak mám dojem, že tenkrát to strašení a duchové bylo takový laskavější, mírnější než dneska, ale třeba je to jen podáním.
    TLUSTEC
    TLUSTEC --- ---
    tyet: jo, podkrkonosi, spiritismus, mystika a dlouhe zimni vecery. sklenicka nad uoija boardem, a kyvani stribrnym prstynkem nad sklenici vody.
    pochazim zpod Kozakova, a meli jsme to v rode :). jinak k tomu kyvani, na jednom z webu se objevil pred lety dotaz,
    jestli tim nejde zpusobit neco nekaleho. Pry to doma z legrace zkousel, ale prstyek se zacal otacet, a za chvili zacal byt citit v mistnosti divny nasladly puch. jako kdyby neco "prislo", privolano timhle divnym ritualem.
    na mrtvolny puch si stezovala i rodina, co sla na vychazku okolo Pisku, a na jedne z krizovatek, kdese snad melo udat kdysi nejake nestesti, je tohle prastilo do nosu. Bohuzel si to ale prinesli s sebou domu, takze zacalo bouchani dvermi, rozbijeni taliru, zhasinani svetel a dalsi projevy. pokud si vzpominam, nepomohl jim nikdo, az prestehovani.
    TLUSTEC
    TLUSTEC --- ---
    dinadea: rezidualni straseni (prehravani deju z minulosti, jev nereaguje na pozorovatele) je nejak vazany na masu hmoty. skalni masivy, prurvy, viadukty, sklepy, katakomby - tam se s tim jde setkat snadno.
    jako by neco fyzikalne branilo te energii odejit, nebo naopak posilovalo to, co uz jednou probehlo. mozna je to jen reakce mozku, co v danem miste ziskava vjem z jineho casu, kdo vi.
    kdysi probehla zpravam o nafocenem duchovi v podzemni nacisticke tovarne Rabstejn (u Ceske Kamenice), kde skupinka decinaku hrala Airsoft. Sehnal jsem si tehdy od nich primo puvodni soubor z fotoaparatu, a zkoumal onu fotku.
    ve vzduchu tam videl jakysi polopruhledny hologram cloveka v bagancatech a delnickem munduru. Vysvetleni by byl napr. odraz blesku od castecek pracu a projekce nekoho, kdo stal za tim,co fotil "dopredu", ale vsichni trvali svorne na tom, ze nikdo za foticim nestal, a nikdo takto obleceny s nimi v podzemi nebyl.
    TYET
    TYET --- ---
    DIVER: spiritusmus má kořeny tady v mém kraji, tak mi je blízký, spíš z takového sentimentu než z přesvědčení, mám doma Posla záhrobního, spousty fotek autentických medijních kreseb z druhé poloviny 19. století, je to zajímavá součást naší historie, málo se třeba ví, že spiritisti byli přesvědčení vegetariáni, nekouřili ani nepili alkohol, vůbec měli silné a nekompromisní morální zásady včetně nezištné pomoci druhým a podobně, mám tady pár fotek z trvalé expozice v Klenotnici v Nové Pace, koho to zajímá: http://www.facebook.com/media/set/?set=a.2046088364154.111442.1602751122&type=1&l=d50134bd1c
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam