• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MILANLXRDuchové,Poltegaister,strašidla unás..aneb místo kde jsem něco takového zažil,doporučení na místa kde přespat a něco nadp
    DIVER
    DIVER --- ---
    ale jinak dik vsem za tipy. nejak se tim proberu. google uz jsem samozrejme taky pouzil. s vysledkem jaky rikate: par proflaklych mist, vcetne Hagena na Americe :)
    DIVER
    DIVER --- ---
    VISNAK: ZOLTY je kocka :)
    VISNAK
    VISNAK --- ---
    ZOLTY: tys neslyšel o Hagenovi ???

    Pověsti Ameriky
    http://www.hornictvi.info/cteni/Amerika1/amerika1.htm
    SKYPPER
    SKYPPER --- ---
    teď teda nevim...jsem řekl s tim lomem nějakou blbost?
    ZOLTY
    ZOLTY --- ---
    V Mexiku ( méně známější lom vedle ameriky ) se prý hodně umíralo na nucených pracích, ale o tajemnu v okolí nevim nic
    VALOR
    VALOR --- ---
    SKYPPER: Amerika taky? Hmmm;)
    SKYPPER
    SKYPPER --- ---
    DIVER: Co se týká tajemných míst, tak určitě spousta článků je na netu...jenom jsou to povětšinou místa silně profláknutá (Zvíkov, lom Amerika, les Bor, hřbitov Velhartice, Čelákovice...). Určitě jsem kdysi zahlédnul v levných knihách mapu tajemných míst ČR, ale už je to dávno. Určitě taky existují turistické mapy, které jsou k dostání na lokálních infocentrech (určitě existuje atlas tajemných míst Šumavy, myslím, že i Jindřichohradecko jsem viděl. Dobrý zdroj býval taky dnes již neexistující časopis Fantastická Fakta (to je asi záležitost pro pamětníky :)
    ZOLTY
    ZOLTY --- ---
    DIVER: jo, to je pravděpodobné.
    DIVER
    DIVER --- ---
    ZOLTY: nebudes se bat? :)
    VALOR
    VALOR --- ---
    KOHN: Husty
    KOHN
    KOHN --- ---
    teď jsem v práci bral z parapetu nějaký papíry položený vedle celkem těžký kytky v květináči,otočim se a odcházim z místnosti,najednou rána jak sviňa a kytka se mírně pohupuje...nic jsem neviděl ale podle zvuku jako by nadskočila tak minimálně o 10cm a dopadla zpátky...schválně jestli to bude nějak pokračovat...
    ZOLTY
    ZOLTY --- ---
    hele, neměl by někdo zájem vyjet na nějaké doporučované místo? nemyslim tam udělat nějakou seanci, nebo vyvolávat duchy.. spíš tam jet, vzít audio-video techniku, fotáky, projít si to tam, případně k tomu místu povyprávět příběh a pak jít třeba do hospody? pak každej doma prozkoumá materiál zda se něco nepovedlo zachytit..
    VALOR
    VALOR --- ---
    DRUI: Fakt? Díky. Tak to tam musím zajít si to přečíst.
    DRUI
    DRUI --- ---
    VALOR: Sepsano to je :) - od toho stareho kronikare (uz je asi po smrti myslim - ale v Mirosove v mestske knihovne tu jeho sesitovou knizku zahad a strasidel maji.
    VALOR
    VALOR --- ---
    DRUI: kousek od Mirošova mám chalupu fakt by mě to zajímalo. Nechceš to sepsat?:)
    DRUI
    DRUI --- ---
    DIVER: Pokud chces originalni clanky (a ne jen rychlokvasku za zaplacnuti mista jak je zvykem) - tak doporucuju obrazit stary duchodce-kronikare z malych vesnicek. Hlavne tech s hornickou minulosti. Udelal jsem to u nas v Mirošově a mel jsem hned 5 pribehu o hejkalovi, vodnikovi, bludickach, loupeznicich a podobnem - primo navazane na mista kde primo ziju a chodim. Vetsinou i se zdrojem (zaznam v kronice mesta, sebrane sesitove pribehy povesti, atd)
    ZOLTY
    ZOLTY --- ---
    RAEVA: jj, enigma je fajn.. jen je hodně rozsáhlá ( náboženství, věda, ufo apod ) a přímo místa duchů a doporučení jsou tam třeba jen v jednom tématu z celého čísla.. Líbil se mi ted hrozně ten článek o té staré nemocnici.. uplně jsem měla chut tam jet..


    DIVER: nemám :)
    RAEVA
    RAEVA --- ---
    já si hodně kupuju časopisy enigma a tam je toho hafec ;) tuzemské i zahraniční
    DIVER
    DIVER --- ---
    hele, tak nejak na me v praci spadlo to, ze od novyho roku zacnu psat nejakej "serial o zahadach". takhle (ne)presne zni zadani :)

    premyslel jsem, ze bych to pojal aspon trochu tuzemsky a koupil si treba nejakou knizku o zahadnych/strasidelnych mistech/jevech v CR. nemate nejakej tip?

    anebo treba i nejakou "svetovejsi" ... :)

    anebo jakykoli tip, co byste si radi precetli...

    dik
    GIANT
    GIANT --- ---
    no tak vodovaha nebude dobra metoda, pokud bysme prestali verit fyzikalnim zakonum a nazvali to anomalii gravitacniho pole. proste se to musi zmerit opticky z dvou mist, ktery uz vsichni povazujou za normalni a urcit, co je vejs a co niz. nebo to gps. oboji tam udelali a obema vyslo, ze to je z kopce. nevim kolik ty priblbly ucitelce predtim dali, aby udelal chybu ve znaminku a oni meli super reportaz pro bandu cechu a slovaku, co na to hned skocej ;-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam