• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MILANLXRDuchové,Poltegaister,strašidla unás..aneb místo kde jsem něco takového zažil,doporučení na místa kde přespat a něco nadp
    DIVER
    DIVER --- ---
    hele, tak nejak na me v praci spadlo to, ze od novyho roku zacnu psat nejakej "serial o zahadach". takhle (ne)presne zni zadani :)

    premyslel jsem, ze bych to pojal aspon trochu tuzemsky a koupil si treba nejakou knizku o zahadnych/strasidelnych mistech/jevech v CR. nemate nejakej tip?

    anebo treba i nejakou "svetovejsi" ... :)

    anebo jakykoli tip, co byste si radi precetli...

    dik
    GIANT
    GIANT --- ---
    no tak vodovaha nebude dobra metoda, pokud bysme prestali verit fyzikalnim zakonum a nazvali to anomalii gravitacniho pole. proste se to musi zmerit opticky z dvou mist, ktery uz vsichni povazujou za normalni a urcit, co je vejs a co niz. nebo to gps. oboji tam udelali a obema vyslo, ze to je z kopce. nevim kolik ty priblbly ucitelce predtim dali, aby udelal chybu ve znaminku a oni meli super reportaz pro bandu cechu a slovaku, co na to hned skocej ;-)
    JOPS
    JOPS --- ---
    GIANT: nebyl jsem tam, ale predpokladam, ze staci blba vodovaha a je to vyresene taky :)
    GIANT
    GIANT --- ---
    ono je pruser, ze optickej klam se jmenuje optickej klam proto, ze to prave cloveku jako optickej klam nepripada a zda se mu to normalni, dokud mu nekdo neukaze, ze to je optickej klam ;-)
    jinak je to uz samozrejme dokazany, ze to je cely z kopce a je to jen optickej klam - klasicky mereni tema jejich tycema i pomoci GPS.
    navic, kdyby to bylo zpusobeny nejakou gravitacni anomalii o ktere tam mluvila ta vysoce erudovana a jiste inteligentni pani ucitelka, tak by to jezdilo vsechno do kopce i z druhy strany a o tom tam nikdo nemluvil.
    MORTWYRTHA
    MORTWYRTHA --- ---
    GIANT: mně to jako optickej klam nepřipadalo, se tam můžeš zkusit zastavit a prozkoumat to :)
    GIANT
    GIANT --- ---
    jezis uz zase. optickej klam
    MORTWYRTHA
    MORTWYRTHA --- ---
    FAT: běhala jsem tam a do kopce se mi běželo líp, než z kopce, docela mazec :)
    FAT
    FAT --- ---
    MORTWYRTHA: Že je toho asi víc...
    Záhada! Auta jezdí sama DO KOPCE! GRAVITACE NARUBY! - tn.cz
    http://tn.nova.cz/zpravy/zahranici/zahada-auta-jezdi-sama-do-kopce-gravitace-naruby.html
    MORTWYRTHA
    MORTWYRTHA --- ---
    KAERI: to mi připomíná - já vím o kopečku, na kterém voda teče do kopce a volně puštěné auto se pomalu zastaví a je pak natahovaný nahoru , kuličky to samý apod... absolutně nepochopitelný, celej podvečer jsem tam řádila a zkoušela to a fakt mazec... je to cítit asi 100 metrů od toho kopečka, než se k němu dojede... ale už jsem necítila konec působení něčeho, když se z něj odjíždí dál... jen když jsem tam 2x jela, tak jsem to cítila, kde to začíná a to mi poprvé ani neřekli, kde to je. Normálně si toho člověk asi moc nevšimne, protože to neni nijak zajímavý a výjimečný místo, že by tam člověk zastavil. Je to kopeček mezi vesnicema, bohužel to je popsat takhle blbě, kde přesně to tam je, ale je to sjezd z dálnice 22 na Plzeň, obec Trubín. Fascinující mi přišlo to, že čim déle se např. auto natahovalo nahoru, tím větší intenzita a rychlost to byla. Normálně bych řekla, že je to optickej klam a že je to vlastně obrácenej kopec, kterej člověk jen špatně vnímá, ale koukali jsme na to i z dálky a není... a taky bych neměla 2x ten samej divnej pocit 100 metrů od něj. Co si o tom myslíte?
    KALIPH
    KALIPH --- ---
    NICOLLETTE: To zní docela reálně. Chápu správně, že změny byly ráno po celém bytě? Jak to bylo dneska?
    KAERI
    KAERI --- ---
    Strašením bych to nenazvala, ale...

    Byli jsme s mužem a kamarády kousek od Vizovic, na kopci (místě na tom kopci??) jménem Klášťov. Kdysi tam bývalo nějaké hradiště, vypadlo mi, jestli bylo keltské nebo slovanské nebo jiné, ale myslím, že keltské. Dneska tam není vidět nic moc, jen jeden velký balvan, na který někdo později umístil železný kříž, a pár děr v zemi s kameny.

    Poodešla jsem kousek od zbytku výpravy do jedné z těch děr se podívat. Nebylo na ní nic moc zajímavého, ale stejně jsem tam chvilku zůstala. Zničehonic, jak jsem tak stála, začaly mě hřát dlaně. Docela mě to udivilo - bylo časné jaro, místy ještě sníh, docela kosa, stála jsem ve stínu, slunce se ke mně skrz stromy vůbec nedostalo a nic jiného mě nehřálo, jen ty ruce a jen ta jejich část, kterou nekryl žádný rukáv. Fyzickou námahou to taky být nemohlo, protože jinak jsem se klepala jako ratlík. Nebyl to ale nijak extra nepříjemný vjem, tak jsem si řekla, že na to kašlu a vydala jsem se zpátky k ostatním.

    V půli cesty mi zazvonil telefon, tak jsem to zvedla a s mobilem u ucha zamířila k tomu balvanu s křížem, kde seděl zbytek výpravy. Sotva jsem se přiblížila k balvanu, začal se mi signál rušit - slyšela jsem praskání a takové jako kdyby elektrické bzučení. Zkontrolovala jsem signál - všech sedm čárek (nehledě na to, že když mi haproval signál jinde, nikdy to takhle neznělo). Tak jsem zkusmo poodstoupila o kousek dál a všechno bylo normální. Celé jsem to zopakovala třikrát, pokaždé se stejným výsledkem.

    Můj tip? Pozůstatek nějaké energie, ale ne nepřátelské. Na celém zážitku není nic moc děsivého, ale je to poprvé, co na mě nějaké místo působilo. Jsem na tyhle věci docela pařez, i když mě zajímají, takže pokud tam opravdu "něco" bylo a já si toho všimla, musela to být opravdu síla.
    TYET
    TYET --- ---
    NICOLLETTE: zjevně nejsi vítaná :)
    BLAF
    BLAF --- ---
    Yup, camera or it didnt happen!
    GIANT
    GIANT --- ---
    jak vis, ze nejses namesicna? prdni si tam kameru ;-)
    ARAGONIT
    ARAGONIT --- ---
    škoda že jste vlastně nic nezjistily a že těch míst nebylo více..jinak zajímavé..
    PUPPY
    PUPPY --- ---
    dneska na čt2 - Pološero - Tajemná místa
    Dokument. Statek Pohádka je spojován s vraždami Ivana Roubala. Co je na tom pravdy, že jde o místo s temnými silami, jsme zjišťovali pomocí moderních přístrojů
    GIANT
    GIANT --- ---
    letohradek jo, obora se nezavirala, ale uz je to nakej patek, tak nevim
    TESSS
    TESSS --- ---
    a ona se Hvezda na noc nezamyka?
    GIANT
    GIANT --- ---
    ja za sebe muzu rict ze sem z hvezdy odchazel hodnekrat kolem pulnoci cestou na vypich nebo na petriny. Krome toho, ze se clovek trochu boji jit lesem v noci, pac vidi pendrek, jsem opravdu nic nepocitoval ;-)
    MICHALANGELO
    MICHALANGELO --- ---
    HEULWEN: Stat se muze hodne veci zvlast pokud by nekdo z Vas byl opravdu silne medium. Minimalne by se nekdo leknul no a co nejhorsiho? ;) silna vule a dobre srdce muze byt celkem lakadlo pro posednuti.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam