• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MILANLXRDuchové,Poltegaister,strašidla unás..aneb místo kde jsem něco takového zažil,doporučení na místa kde přespat a něco nadp
    Místo kde povyprávíme své zážitky ze setkání s tajemnem,duchem,strašidlem..místo kde každému odvážnému rádi doporučíme místo kde straší,řádí "něco"..na přespání,jako zkoušku odvahy. Místa kde vstávají chlupy na rukách...povyprávějte nám o nich. Lokality jsou jasné - Česko,Slovensko..
    rozbalit záhlaví
    KATYX7
    KATYX7 --- ---
    ANNALINPIPE: já jsem nikdy nepochopila ty spotřebiče.. jako rozsvítit světlo a udělat průvan že zvládnou, to ještě celkem chápu. Ale- zapnout žehličku (strčit jí do zásuvky) a zapnout plyn na sporáku (otočit kohoutkem) a podobný- ano, to se u nás opravdu dělo a já si řikám, je to vůbec možný?
    ANNALINPIPE
    ANNALINPIPE --- ---
    Občas pracuji na horské chatě v Beskydech, kde se podobné věci dějí na denním pořádku! Otevírání dveří, kroky, bouchání, zapínání spotřebičů i spouštění vody v koupelnách. Byla to před 100 lety školka a poté škola. Člověk si na to ale opravdu zvykne. Lidé tam pracují už desítky let a nikdy se kromě tohoto s ničím negativním nesetkali.
    KATYX7
    KATYX7 --- ---
    MORTWYRTHA: znám to z domova taky- kroky, otevirani/ zavirani dveri a oken, zapinani spotrebicu a svetel.. a to mluvim o normalnim bytě v činžáku, kde by se člověk dovolal, ale přesto. Časem jsem si zvykla celkem, ale příjemný to neni. Nikdy nevíš kde se zrovna ten z tý druhý dimenze nachází a co udělá.
    MORTWYRTHA
    MORTWYRTHA --- ---
    LIMECEJ: no to sice jo, ale když já byla naprosto sama u nás v baráku, kde jsme předtím žili, a stejně dole v přízemí někdo naprosto zřetelně chodil, zavíral a otevíral dveře apod. tak to neni zrovna nic příjemnýho... nejbližší další barák cca 100metrů, na zahradě "les"...člověk se nemá moc kam dovolat... i kdyby to byli zloději... což nebyli :)))... on si prostě žil "svym životem" a svádět to na starý trámy fakt nešlo
    LIMECEJ
    LIMECEJ --- ---
    podle mě jsou plné stoupaček, mizerně zvukově izolovaných podlah a prefabrikovaných panelů.
    ARAGONIT
    ARAGONIT --- ---
    podle mně jsou starší paneláky plné duší, které si ještě neuvědomily že tady už nejsou doma..
    KAERI
    KAERI --- ---
    TESSS: Třeba mu něco uklouzlo :)
    KAERI
    KAERI --- ---
    ZOLTY: Tak to bylo rychlé. Přesně tohle mě napadlo, i když ta verze s duchem je tak nějak zábavnější :)
    TESSS
    TESSS --- ---
    KAERI: neni lapac snu, prave od toho aby odhanel spatne?
    LUDO
    LUDO --- ---
    KAERI: schíza? :)
    ASAFA
    ASAFA --- ---
    KAERI: tak ta určitě chodí k nám na pivko, u nás jí zná většina, podle popisu dělá úplně to samý:)
    ZOLTY
    ZOLTY --- ---
    KAERI: herečka co si zkouší svou roli? ( a v duchu si nahrává scénu a přihrávky svého kolegy )
    KAERI
    KAERI --- ---
    No a ještě jedna věc...

    Bydlíme v paneláku z roku 89, mám malé dítě, osmiměsíční holčičku. Poslední dobou kdykoli s ní vyjdu z bytu na chodbu (nosím ji na břiše), začne sebou cukat a kníkat. Ne extrémně vyděšeně, ale ani není v pohodě, spíš jako když se jí něco nelíbí. Vždycky. Nikdy jsem nezaznamenala nic rušivého - světlo, pach... nic. Zato když jsme se jednou vracely domů a odemykaly jsme, zaslechla jsem divný zvuk, něco jako žuchnutí a kýchnutí. Znělo to jako přímo za mnou. Vím, že tady to všechno hodně klame, zvuky z jiných pater se nesou atp., ale kdyby ta malá pokaždé netrojčila, asi bych byla o něco klidnější. O příhodě, kdy jsem ji položila v obýváku na zem na deku, ona se smála a pak, když se podívala nahoru na lustr, kde nám visí lapač snů, přešla z vteřiny na vteřinu do šíleného řevu plného paniky... ok, tak o tomto se ani raději nebudu moc rozepisovat. A jako malý bonus vím, že předchozím obyvatelům tragicky umřelo dítě, nedaleko odsud...

    OK. Výborně. Teď jsem zvládla vyděsit sama sebe.
    KAERI
    KAERI --- ---
    Spíš pro pobavení, než že bych tomu přikládala nějaký význam...

    Minulý týden jsem na konečné zastávce tramvaje potkala paní nebo slečnu. Vypadala úplně normálně, slušně a čistě oblečená ženská zhruba o pět let starší než já (takže do senility daleko:). Měly jsme kousek společnou cestu, nikdo jiný tam nebyl. Tedy... možná...

    Po několika vteřinách jsem totiž zachytila, že něco říká. Myslela jsem, že mně (šla jsem kus za ní), ale pak se ukázalo, že mluví s někým, kdo není vidět.

    Jasně, normálka, mohla být vyšinutá a povídat si sama se sebou, takových už tu bylo... Jenže:

    1. Byla u toho nadprůměrně věrohodná. Rozhovor (hádka) byl z její strany konzistentní, co se týče obsahu i formy a neverbální komunikace (otáčela se vedle sebe do prázdna - ten někdo šel evidentně vedle ní - a dívala se pořád do stejné výšky). Žádné zhupy, výkyvy, prostě souvislý rozhovor. Pár magorů už jsem viděla a slyšela, ale tohle bylo prostě jinačí.

    2. Nikde ani vidu po jakémkoli mobilu, handsfree sluchátku, sluchátku obecně atp.

    3. Na první pohled opravdu nevypadala jako někdo bláznivý/postižený.

    4. Z nějakého důvodu, ačkoli nezmínila pohlaví, působilo to, že ten druhý je chlap. Taky když se po něm (?) otáčela, dívala se do větší výšky, než měla obličej.

    5. Celé to na mě působilo hodně divně a úplně jinak, než když potkám někoho, kdo se duchem potuluje jinde.

    Ještě mě napadlo jedno naprosto racionální vysvětlení, ale s tím počkám až po vašich případných teoriích :))
    DIVER
    DIVER --- ---
    KATYX7: v CR je jich snad i vic. da se to vyguglit - kdyby ti tu nikdo neporadil
    KATYX7
    KATYX7 --- ---
    ahoj
    pred nejakym casem se tady rozebiralo takovy to misto na Morave (myslim)- kopec, kde je gravitace obracene a veci se kutali nahoru misto dolu. Potrebuju poradit, jestli jste tam nekdo byl a jak se tam dostanu autem. Protoze prej to neni tak jednoduchy to najit. Tak prosim poradte mi kdeze to je, chci tam udelat vylet a natocit to. Pak je dalsi takovy misto na Slovensku, tam bych ev. taky zajela jestli to neni moc daleko, ovsem taky nevim kde to je.
    Diky
    VALOR
    VALOR --- ---
    KOTENCE: myslim ze ne. Ale o kockach je to myslim obecne znama vec ze majo rady tebou zmineny pol - a ze jsou -. Co se reiki tyce nekde jsen cetl ze by se mely hladit jen levou rukou. Ale to uz mi prijde fakt moc. Co je nezpochybnitelne je ze byly v egypte uctivany a zily jakp chramova zvirata. Urcite jsou na nektere veci vnimave daleko vic nez lidi a psi. Nekdo by rekl ze ziji mezi svety.
    VALOR
    VALOR --- ---
    ANNALINPIPE: a pak je jeste dalsi moznost zejde o energeticke nemeritelne veci. S geopatogeni zonou (magnetismus) se toho moc delat neda. Kdyby slo o "paranormalni aktivity" s tim se toho da delat docela dost. Muzes tomu treba jen nevenovat pozornost protoze autosugesce neceho spatneho by ti tam zbytecne komplikovala zivot. Na druhou stranu kdyz si po urcite dobe zacnes vsimat ze se ti tam zdaji spatne sny, nemuzes spat, citis se podrazdene nebo unavene bez jine zjevne souvislosti tak je dobre urcit tu pricinu a bud dat postel jinam, nebo ocistit prostor atd. Me by zajimalo jak je to s tema rukama. ;) tvoje rodina ten dum postavila?
    KOTENCE
    KOTENCE --- ---
    VALOR: mně kočka spí na hlavě, doufám, že to neni špatný znamení :-)
    VALOR
    VALOR --- ---
    KOTENCE: Znamena to ten pol ktery neni idealni napr. pro loznici. ;)
    DRUI
    DRUI --- ---
    ANNALINPIPE: rado se stalo :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam