• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MILANLXRDuchové,Poltegaister,strašidla unás..aneb místo kde jsem něco takového zažil,doporučení na místa kde přespat a něco nadp
    DIVER
    DIVER --- ---
    ARAGONIT: nenapadlo tě to zrychlit?
    GUYVER
    GUYVER --- ---
    ARAGONIT: Obávám se, že tohle má důkazovou úroveň "hlasů z kolského vrtu".
    ZOLTY
    ZOLTY --- ---
    ARAGONIT: další.. jsou někde k poslechu ještě nějaké tvé další nahrávky?
    ARAGONIT
    ARAGONIT --- ---
    myslím že mám svou další EVP nahrávku...
    šel jsem normálně z vinárny se známou a omylem jsem dal nahrávání videa..v okolkí nikdo nebyl a už vůbec jsem neslyšel nějaký anglický hlas..
    20141020 232147
    20141020 232147
    https://www.youtube.com/watch?v=EbbErPs7PU0&feature=youtu.be
    ALEF_I
    ALEF_I --- ---
    GUYVER: Ta fotka, to bude asi nějaká kopie z kopie. Na téhle nic není:
    http://www.imagehosting.cz/images/00202.png
    GUYVER
    GUYVER --- ---
    Tohle místo má špatnou pověst v literatuře:


    Bublikova skala nedaleko Zahnitkiva na Ukrajině. Známější jako Vraže uročište z Ohněm a mečem, kde je popsána jako sídlo upírů. O kousek dál, u vesnice Valea Adinca v moldavské Transnistrii, je Čertova rokle, kde sídlila Horpyna. Zajímavé, že jsem nikde nenašel fotografie, jenom popis: http://www.kresy.pl/?zobacz/od-raszkowa-do-jahorlika Řeka, v knize označovaná jako "Valadynka", má na mapě jméno "Zolota".

    VISNAK
    VISNAK --- ---
    GUYVER: Mluvil jsem s týpkem co tam byl. V průsmyku má Djatlovova výprava pomníček...
    Prej to bylo nejtísnivější místo kde kdy byl, měl hnusnej pocit jako kdyby ho někdo sledoval, nikde okolo nic a nikdo. Nakonec se odtam hodně rychle vypakoval a vracet se nehodlá...
    GUYVER
    GUYVER --- ---
    LIMECEJ: Jo.
    PISKOTKA: To taky, ale vlevo, jak je ta zaíchnutá lyže, je něco, co vypadá jako nějaký láčkovec, sasanka nebo tak. Jenže to může být i nějaký kaz.
    LIMECEJ
    LIMECEJ --- ---
    GUYVER: djatlov?
    PISKOTKA
    PISKOTKA --- ---
    Ta Stránská, zajímavé.Toto poslední foto taky. Jde jen o to, jak zjistit, co je na té fotce kaz, a co ne. Vypadá to, jakoby vpravo stála černá osoba. :-)
    GUYVER
    GUYVER --- ---
    Tohle je moc zajímavá fotka. Je to "něco" nebo jenom fleky od ustalovače?


    GUYVER
    GUYVER --- ---
    VISNAK: Kdyby se použilo správné vykuřovadlo, fungovalo by to nejspíš stejně. Jenže by se taky mohla zvýšit pravděpodobnost, že to vyvede nějakou neplechu.
    VISNAK
    VISNAK --- ---
    GUYVER: Pokud v podzemí není hustá mlha, tak jenom s baterkou většinou člověk nevidí nic, jenom čirý vzduch. Tyhle chuchvalce jsou vydýchaná a vypocená pára. Takovejch fotek jsme nacvakali mraky když jsme fotili na analogový kompakty.
    Ten šedej filtr moc nechápu, používá se hlavně na prodloužení času expozice, třeba když se fotí vodopád ve dne, tak umožňuje třeba několikavteřinovou expozici, ale pochybuju, že by zvýraznil vydýchanou mlhu...
    GUYVER
    GUYVER --- ---
    VISNAK: Teprv teď jsem si všiml, že ty fotky pokračují. Takže ta sebevražda je potvrzená a vypadá to asi tak, jak bych si představoval, že má strašící sebevrah vypadat. Pokud dobře chápu, ta pára nebyla vidět a zvýraznil to šedý filtr. To je celkem dostupná věc a stálo by za to, kdyby to Piskotka vyzkoušela.
    GUYVER
    GUYVER --- ---
    VISNAK: Světluška odpoledne? A ještě rychlá jak stíhačka? To spíš ne. Ta fotka vypadá dost zajímavě, odhadoval bych to na nějakého gnóma, který využívá vhodného pozadí. Což různé bytosti občas dělají. A co jiného v podzemí může člověk čekat. Na virgule a kyvadla moc nedám, dokážou hodně kecat. Stačí když si člověk něco vezme do hlavy a už mu to odkejve. Kdysi jsem s kyvadlem hodně pracoval, ale povedlo se mi ho totálně zdžemovat.
    VISNAK
    VISNAK --- ---
    GUYVER: Hm, orby...
    Na všech fotkách kde jiní nadšenci vidí orby vidím já bleskem osvětlenej rozostřenej prach.
    Podobnej případ jsou "duchové" v podzemí, kteří vznikají vždycky při focení s bleskem - je to nasvícená vydýchaná pára působící na fotkách tajemně, protože během pobíhání v podzemí není vidět, viz. třeba zde:
    Agartha.cz: Stránská skála - jevy ve štolách potvrzeny!
    http://agartha.cz/html/pruzkumy/brno/stranska/

    Slyšel jsem jenom o jednom případu fotky z podzemí na které bylo něco co tam nemělo bejt.
    Jedni známí byli fotit v jednom dole v Krušných horách, byli čtyři. Jeden stál jako model, jeden svítil protisvětlo, jeden svítil z boku kvůli plastičnosti fotky a poslední obsluhoval foťák.
    Bylo to v začátcích digitální fotografie, někdy 2001-2002. Na jedné fotce byla ve stínu za modelem zřetelně patrná kontura jakési skoro průhledné postavy. Fotka byla focená na dlouhej čas, asi 10 sec., nikdo tam nestál, v dole byli sami, odraz na čočce to nebyl. Fotek stejným způsobem nafotili plno, ale postava se vyskytla jenom na jedné. Nikdo neměl žádný pocity přítomnosti něčeho nevysvětlitelnýho, prostě to bylo jenom pohodový bádání.
    Fotku považovali za nepovedenou a nepublikovali ji...
    VISNAK
    VISNAK --- ---
    GUYVER: No, polartizační filtr se ve fotografii používá proto, že s ním máš věrnější podání barev, líp prokreslenou oblohu, jasnější a sytější barvy a ruší odlesky světla třeba z hladiny a tak.
    Nejlíp funguje při focení kolmo na slunce, v noci nefunguje vůbec a je spíš na škodu.


    GUYVER: Napadla mě světluška a pousmál jsem se ;)
    GUYVER
    GUYVER --- ---
    GUYVER: Navíc to byl strašně rychlý pohyb, takže jsem to vnímal jako tu "žížnivou čáru" a potom jsem se dost divil, že je to koule. Pestřenky se pohybují právě tímhle způsobem, ale ta, co jsem ji zahédl, by musela mít obrovskou odrazivost, rozhodně větší než nerezová lžička. Ta fotka i s negativem vzaly za své v průběhu poněkud divočejších událostí tak zhruba před deseti lety.
    GUYVER
    GUYVER --- ---
    VISNAK: Prachové zrnko to určitě nebylo. Bylo to oslnivé bílé světlo. Potom jsem viděl v nějakém Spiritu nebo Médiu dopis člověka, který vyfotil něco podobného na nějaké pasece, jenom těch světel bylo víc. Stejná barva i tvar, podobná aureola kolem. Psal jsem tam, blesk měl, ale ničeho si nevšiml.
    VISNAK
    VISNAK --- ---
    GUYVER: Zajímavé, podivné. Často fotím v podzemí kde lítá mnoho prachu nebo mlhy a při záblesku bleskem, který je velmi krátký jsem nikdy nepozoroval pohyb prachových zrnek. Na okamžik se leda rozsvítila jako hvězdičky.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam