• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MILANLXRDuchové,Poltegaister,strašidla unás..aneb místo kde jsem něco takového zažil,doporučení na místa kde přespat a něco nadp
    PISKOTKA
    PISKOTKA --- ---
    Ta Stránská, zajímavé.Toto poslední foto taky. Jde jen o to, jak zjistit, co je na té fotce kaz, a co ne. Vypadá to, jakoby vpravo stála černá osoba. :-)
    GUYVER
    GUYVER --- ---
    Tohle je moc zajímavá fotka. Je to "něco" nebo jenom fleky od ustalovače?


    GUYVER
    GUYVER --- ---
    VISNAK: Kdyby se použilo správné vykuřovadlo, fungovalo by to nejspíš stejně. Jenže by se taky mohla zvýšit pravděpodobnost, že to vyvede nějakou neplechu.
    VISNAK
    VISNAK --- ---
    GUYVER: Pokud v podzemí není hustá mlha, tak jenom s baterkou většinou člověk nevidí nic, jenom čirý vzduch. Tyhle chuchvalce jsou vydýchaná a vypocená pára. Takovejch fotek jsme nacvakali mraky když jsme fotili na analogový kompakty.
    Ten šedej filtr moc nechápu, používá se hlavně na prodloužení času expozice, třeba když se fotí vodopád ve dne, tak umožňuje třeba několikavteřinovou expozici, ale pochybuju, že by zvýraznil vydýchanou mlhu...
    GUYVER
    GUYVER --- ---
    VISNAK: Teprv teď jsem si všiml, že ty fotky pokračují. Takže ta sebevražda je potvrzená a vypadá to asi tak, jak bych si představoval, že má strašící sebevrah vypadat. Pokud dobře chápu, ta pára nebyla vidět a zvýraznil to šedý filtr. To je celkem dostupná věc a stálo by za to, kdyby to Piskotka vyzkoušela.
    GUYVER
    GUYVER --- ---
    VISNAK: Světluška odpoledne? A ještě rychlá jak stíhačka? To spíš ne. Ta fotka vypadá dost zajímavě, odhadoval bych to na nějakého gnóma, který využívá vhodného pozadí. Což různé bytosti občas dělají. A co jiného v podzemí může člověk čekat. Na virgule a kyvadla moc nedám, dokážou hodně kecat. Stačí když si člověk něco vezme do hlavy a už mu to odkejve. Kdysi jsem s kyvadlem hodně pracoval, ale povedlo se mi ho totálně zdžemovat.
    VISNAK
    VISNAK --- ---
    GUYVER: Hm, orby...
    Na všech fotkách kde jiní nadšenci vidí orby vidím já bleskem osvětlenej rozostřenej prach.
    Podobnej případ jsou "duchové" v podzemí, kteří vznikají vždycky při focení s bleskem - je to nasvícená vydýchaná pára působící na fotkách tajemně, protože během pobíhání v podzemí není vidět, viz. třeba zde:
    Agartha.cz: Stránská skála - jevy ve štolách potvrzeny!
    http://agartha.cz/html/pruzkumy/brno/stranska/

    Slyšel jsem jenom o jednom případu fotky z podzemí na které bylo něco co tam nemělo bejt.
    Jedni známí byli fotit v jednom dole v Krušných horách, byli čtyři. Jeden stál jako model, jeden svítil protisvětlo, jeden svítil z boku kvůli plastičnosti fotky a poslední obsluhoval foťák.
    Bylo to v začátcích digitální fotografie, někdy 2001-2002. Na jedné fotce byla ve stínu za modelem zřetelně patrná kontura jakési skoro průhledné postavy. Fotka byla focená na dlouhej čas, asi 10 sec., nikdo tam nestál, v dole byli sami, odraz na čočce to nebyl. Fotek stejným způsobem nafotili plno, ale postava se vyskytla jenom na jedné. Nikdo neměl žádný pocity přítomnosti něčeho nevysvětlitelnýho, prostě to bylo jenom pohodový bádání.
    Fotku považovali za nepovedenou a nepublikovali ji...
    VISNAK
    VISNAK --- ---
    GUYVER: No, polartizační filtr se ve fotografii používá proto, že s ním máš věrnější podání barev, líp prokreslenou oblohu, jasnější a sytější barvy a ruší odlesky světla třeba z hladiny a tak.
    Nejlíp funguje při focení kolmo na slunce, v noci nefunguje vůbec a je spíš na škodu.


    GUYVER: Napadla mě světluška a pousmál jsem se ;)
    GUYVER
    GUYVER --- ---
    GUYVER: Navíc to byl strašně rychlý pohyb, takže jsem to vnímal jako tu "žížnivou čáru" a potom jsem se dost divil, že je to koule. Pestřenky se pohybují právě tímhle způsobem, ale ta, co jsem ji zahédl, by musela mít obrovskou odrazivost, rozhodně větší než nerezová lžička. Ta fotka i s negativem vzaly za své v průběhu poněkud divočejších událostí tak zhruba před deseti lety.
    GUYVER
    GUYVER --- ---
    VISNAK: Prachové zrnko to určitě nebylo. Bylo to oslnivé bílé světlo. Potom jsem viděl v nějakém Spiritu nebo Médiu dopis člověka, který vyfotil něco podobného na nějaké pasece, jenom těch světel bylo víc. Stejná barva i tvar, podobná aureola kolem. Psal jsem tam, blesk měl, ale ničeho si nevšiml.
    VISNAK
    VISNAK --- ---
    GUYVER: Zajímavé, podivné. Často fotím v podzemí kde lítá mnoho prachu nebo mlhy a při záblesku bleskem, který je velmi krátký jsem nikdy nepozoroval pohyb prachových zrnek. Na okamžik se leda rozsvítila jako hvězdičky.
    GUYVER
    GUYVER --- ---
    VISNAK: Máš nějaké zkušenosti? Např. s použitím různé roviny polarizace? Já ne, byl to takový nápad na základě nějaké zmínky někde.
    VISNAK
    VISNAK --- ---
    GUYVER: Polarizační filtr v tomhle případě nezvýrazní nic...
    GUYVER
    GUYVER --- ---
    GUYVER: Vypadalo to nějak takhle:


    Nebylo to nic jako to, čemu se říká "orby". A měl jsem pocit, že to nějak vybudil ten blesk.

    GUYVER
    GUYVER --- ---
    PISKOTKA: Fotil jsem nějaké šutry na zemi, šikmo dolů. Ta čára šla zhruba úhlopříčně zprava nahoře do středu a kulička byla na tom konci ve středu. Ale byl to strašné krátký okamžik, zároveň s bleskem foťáku. Byl jsem tam sám a bylo to odpoledne. Zahlídl jsem v zorném poli pestřenku (taková ta vosička, co stojí na místě a dělá takové cukavé přelety), tak jsem si myslel, jestli se ten blesk neodrazil od ní. Ta koule měla kolem sebe ten prstenec nebo co to bylo, který by mohl vzniknout vířením křídel. Celé to nejspíš nebylo moc velké, na fotce to pak vypadalo mnohem větší. měl jsem pocit, že je to tak půl metru od objektivu. Zkoušel jsem fotit z té vzdálenosti lžičku, ale vypadalo to jenom jako lžička. Zkusím nakreslit až přijdu domů.
    PISKOTKA
    PISKOTKA --- ---
    GUYVER: koukala sem na ten Beistein, zajímavá lokalitka :-) Ten úkaz, co tu popisuješ, zajímavé. A když se ten úkaz děl, co jsi v tu chvíli chtěl fotit? Ten skalní masiv?... Ta čára byla byla vodorovně či svisle?Ta kulička dole nebo nahoře? Je to zvláštní, ale "zvláštní věci či situace" vždy jakoby náhodou nejdou vyfotit, že? :-) Myslím, že letící hmyz by toto nevytvořil... Dokázal bys to skycnout na papír a hodit to sem? Když k tomu úkazu došlo, byl den, noc? Byls u toho sám nebo s někým? Vím, moc otázek, fakt mě to zajímá :-)
    GUYVER
    GUYVER --- ---
    PISKOTKA: Já nikdy nic nevidím, jenom tyhle věci celkem obstojně cítím. Jednou se mi podařilo něco divného vidět a zároveň vyfotit na takovém zvláštním místě (Kamenec u Číměři, okr. Jindřichův Hradec). jsou tam nějaké kamenné řady nebo co a zbytky hrádku (jiné jméno Beistein). Najednou se před objektivem zablesklo a zahlédl jsem takovou tenkou "žíznivou čáru" s jakoby kuličkou na konci. Někde mezi objektivem a zemí. Na fotce pak byla bílá světelná koule s čímsi jakoby světlejším prstencem lehce naplacato okolo. Bohužel, fotka ani negativ se nezachovaly. Napadlo mě, že by to mohl být odraz světla blesku od letícího hmyzu, ale nepovedlo se mi už experimentálně vytvořit.
    PISKOTKA
    PISKOTKA --- ---
    Z té oblasti, spousta lidí, hlavně projíždějících autařů i motorkářů popisuje spíš jen pocity, jako adrenalin, najednou chuť zrychlit jízdu, takzvaně se tam "vykrosit", protože je to rovný a přehledný terén... A poslední diskutující mi řekl, že kdykoli tamtudy projíždí, tak má chuť to "strhnout" do příkopa... že ho to tam vždy pokouší. O vidění něčeho divného od někoho jiného zatím žádné informace nemám.
    GUYVER
    GUYVER --- ---
    DRUI: Že je Šedivec "divnej" se píše i na wiki: http://cs.wikipedia.org/wiki/%C5%A0edivec O klášteře nic, ale zato o jednom zmizelém loveckém zámečku.
    GUYVER
    GUYVER --- ---
    WRYKOLAKAS: Vidím vlkodlaka. tedy bytost, kterou neexistuje. Dokonce umí psát na PC. Jsem magor?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam