• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    VODRHACNC - teorie a rady pro domácí stavbu našich obráběcích strojů frézky, soustruhy, 3D tiskárny, vračky, pily, brusky etc.
    AKA_THE_A
    AKA_THE_A --- ---
    QNEDLEEQ: ale nemaj k ní adekvátní chlazení :P
    Pro polovodičovej laser je naprosto kritický...
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    QNEDLEEQ: Jo, ale v tom tvem postu to neni poznat
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    QNEDLEEQ: To z ebaii neni dioda, ale jenom driver.
    SALAM23
    SALAM23 --- ---
    QNEDLEEQ: po ty diode bych kouknul na aliexpresu,cinani tam toho maji mraky za lepsi ceny nez na ebay,na ebay to uz vetsinou lidi preprodavaji s nejakou prirazkou,cinan maly veci posle zadara,taky me to laka,libi se mi,ze muzes rezat doma na stole u pocitace a neni s toho zadnej bordel jako pri frezovani,jen me jeste zajima,jestli je na ten laser potreba nejakej spesl board na ovladani kdy bude laser svitit a pripadne nejaka intenzita
    AKA_THE_A
    AKA_THE_A --- ---
    THERIDANE: však to řikám, YAG zvládá to co CO2 se zlomkem výkonu ;-)
    (ale několikanásobkem ceny :( )
    PECA
    PECA --- ---
    Já se k těm laserům zeptám, jak se řeší "stůl". Když se to propálí, tak laser pálí do stolu, ne? Chápů, že nějakou diodu z vypalovačky nebude nikdo řešit, ale nějaký CO2 už by asi dělalo problém - si myslím.
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    QNEDLEEQ: Mno, do 3d tiskarny muzes dat i hlavu s diodou z vypalovacky. Zakladni figl je objet to tim lejzrem vickrat a mezitim dat vzdycky hlavu o malinko niz.
    AKA_THE_A
    AKA_THE_A --- ---
    PULP121: z vypalovačky neni na řezání ničeho, existuje celkem dobrej důvod proč neni ebay plný takovejch zařízení :P
    Potřebnej výkon je alespoň o 2 řády vyšší (u CO2 ještě víc protože nejde tak dobře zaostřit)...
    SALAM23
    SALAM23 --- ---
    PULP121: jsem psal cinanovi a dozvedel jsem se,ze ty obyc lasery uriznou max + - 0,5mm balsu,pry to nejsou cuttery,ale gravirky,na youtube jsem nasel video kde typ reze preklizku lepsim ukazovatkem
    PULP121
    PULP121 --- ---
    SALAM23: Nechával jsem si řezat 0.6 nerez plech a ta mašinka, říkal pán, stála dva a půl milionu. takovej malej sráč. pak jsem pochopil že dusík nebo něco inertního se používá u hořlavých materiálů (dřevo atp.) a u plechů naopak kyslík. tolik moje teorie. takže balsa by měla teoreticky jít tim z vypalovačky, od toho se to přece jmenuje ne? :-)
    VODRHA
    VODRHA --- ---
    THERIDANE: jo, presne tyhle potrebuju :D
    VODRHA
    VODRHA --- ---
    THERIDANE: to chci :)
    SALAM23
    SALAM23 --- ---
    Mate nekdo zkusenosti s laserem "rezani" - jak silnej laser je asi potreba na rezani preklizky + balsy do sirky cca max 3mm,je na to potreba uz co2 nebo jeste postacej takovy ty laciny lasery stylu blueray apod.?
    SALAM23
    SALAM23 --- ---
    ted to vypada asi takhle

    SALAM23
    SALAM23 --- ---
    THERIDANE: na rolnach - excentrickym sroubem,u tohodle druhyho jsem vule neresil,zatim mi prijde ze tam nejsou,sedi to jak prdel na hrnec
    SALAM23
    SALAM23 --- ---
    diy linearni vedeni - puvodni plan,ze postacej pouze rolny nevysel,pri zatizeni tam vznikaly vule,tak jsem musel vymyslet jiny reseni,je to sice hnusny,ale zda se byt uplne bez vuli,jen to nelita jako na rolnach,ale nema to ani nejakej extra odpor,tak by to snad mohlo fungovat

    FIRGO
    FIRGO --- ---
    PERUAN: je to kurz "jak udelat domaci hobby masinku" nebo pruprava k velkym vyrobnim masinam ?
    SALAM23
    SALAM23 --- ---
    VODRHA: to samozrejme souhlasim,nez se do neceho pustim ziskam informace,jak jsem psal,je to jen muj nazor - me prijde 14 za kurz celkem hodne "kdyz bych to mel treba od zamestnavatele,tak nevaham a bezim"
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam