Jdu si pro radu. Sháním free (jako zadarmo) SW pro návrh překližkové skládačky. Například chci slepit nějakou krabičku s přihrádkami. Potřebuju si to nakreslit, kde bude jaký přesah, případně nějaké zámky, čepy apod, abych byl schopný to správně vyřezat a slepit.
V čem nejlépe kreslit takovéto věci? Používám SketchUp, ale ono je to spíš takové 2,5D, než 3D modelování, tak třena na to je něco lepšího. Výsledek by se měl řezat z překližky. Prozatím ručně, ale časem buď laser, nebo frézka.
Pozor, teď složitější věc - krabička se otevírá nějak spektakulárně, nebo prostě a jednoduše, otevřením krabičky se pomocí táhla či kulisy vysune, otevře, nebo sklopí nějaká přihrádka, oddíl uvnitř krabičky... Momentálně si tohle dělám na papíře, ale už mě vadí neustále gumování a překreslování. Od průmky jsem nic podobného nedělal a už jsem to rýsování a navrhování kulis dost pozapomínal :/ Teď si to chci rozkreslit ve SketchUpu, ale napadlo mě, jestli na to není dostupný nějaký lepší nástroj. Podobně, jako o odstavec výše...