• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    VODRHACNC - teorie a rady pro domácí stavbu našich obráběcích strojů frézky, soustruhy, 3D tiskárny, vračky, pily, brusky etc.
    THERIDANE
    THERIDANE --- ---
    QNEDLEEQ: ta linuxcnc hrůza jak jsme dávali dokupy nakonec nevyšla?
    SALAM23
    SALAM23 --- ---
    QNEDLEEQ: Ano - max tak 250g to poveze
    SALAM23
    SALAM23 --- ---
    jedna vez je komplet seskladana a zda se ze to bude i fungovat

    SALAM23
    SALAM23 --- ---
    Pomalinku finisuju na rezacce na polystyren - pojezdy mam komplet hotovy,deska nastavena,zbyva mi dotisknout par drobnosti a drzaky motoru a muzu na prvni ostry start,snad to bude fungovat,konstrukce je moje vlastni,staveno z bordelu co jsem nasel v dilne - naklady cca 200,- zatim

    HARVIE
    HARVIE --- ---
    Pouzivate nekdo "half straight" frezy? Ja sem z nich naprosto nadsenej (co se tyce povrchu obrobku). Super na plasty, preklizku a dibond. Konecne neco, co mi to nezvejka. Hrozne me stvalo, ze to bylo vsechno otrepany... Skoro mam cukani je zkusit i na hlinik :-D I kdyz tam bych byl opatrnej vzhledem k tomu, ze nemaj moc velkej prurez... Z plastu mi to dela hezky "granko". Prisel sem na ne, kdyz sem pouzival v-bity, ktery vypadaj stejne, ale jsou do spicky. Vsiml jsem si, ze narozdil od klasickejch frez zanechavaj dokonalej povrch. Tak jsem hledal endmill se stejnou geometrii jako v-bity, jen bez spicky a nasel jsem tohle.

    ten jednoduchej tvar ma vyhody:

    1.) nelepi se na to plast a hlinik, protoze neni moc kam
    2.) takhle jednoduchej tvar zvladnou obstojne nabrousit i cinani za par slupek... (narozdil od nekterejch spiral, ktery jim delaj problemy - aspon v ty budget kategorii)

    ale samozrejme to ma i nevyhody:

    1.) rek bych, ze to bude krehky, pac je to relativne tenky, takze to chce opatrne. ale jeste sem to nezlomil. asi jednu obetuju a zkusim co se stane, kdyz ji poslu do hliniku :-)
    2.) je nesymetricka/nevyvazena, takze muze hazet a skakat po materialu. Nesymetrie by mohla mit neblahej vliv na rozmery na min tuhejch strojich. Zatim jsem to poradne netestoval... rekl bych, ze to bude dost zavisly na rychlostech... (jako ostatne vsechno). Nevyvazenost by teoreticky mohla mit blbej vliv na loziska, kdyby to nebyla malinka 3.175mm frezka :-)

    MIKULAS
    MIKULAS --- ---
    THERIDANE, JVCNC: viděl jsem Neuron Soundware v praxi - magie! To by fungovalo.
    JVCNC
    JVCNC --- ---
    TLOUDEV: jo to se stava, nejtypictejsi takove veci jsou vrtani rychloposuvem a obrabeni celisti sveraku rychloposuvem

    to muze byt treba proto, ze kazdy stroj muze byt nastroji osazen jinak a dopredu nemusi vedet co se kdy bude na jakem stroji delat, takze si ty nastroje musi dosadit obsluha stroje podle toho pod jakym cislem je v masine ma jestli je tam ma. Dobry zvyk je zavest nejake unifikovane cislovani nastroju, tedy ze nejaky nastroj ma vzdy nejake konkretni cislo a pod tim cislem je na kazdem stroji pokud na nem je a pripadne je podle typu radit do skupin, napr T1-10 valcove celni, 11-20 stopkove, 21-30 vrtaky atd. Pak muze v g kodu byt i cislo nastroje a obsluha jen zkontroluje jestli ho na stroji ma zavedene a uz podle cisla poznas co to je za typ nastroje. Tyhle zvyklosti ma kazda firma jinak, podle toho co ji vyhovuje nebo co kdo tam zavede. Technolog ma samozrejme potrebu co nejvice toho delegovat na obsluhu a obsluha zase obracene co nejvic na technologa. Kdyz je tech stroju vice tak je zase problem aby technolog mel neustale aktualni cisla vsech nastroju a typu ze vsech stroju, nekdo neco nekde zmeni o cem technolog nevi a je dalsi kolize na svete.
    HARVIE
    HARVIE --- ---
    AKA_THE_A: kde je receny, ze ta dira musi bejt dlouha? dulezity je, ze tam sou dve plochy s dirama, ktery k sobe licujou. muze to bejt klidne tenkej plech. akorat je misto sroubama stahnes gumou.
    AKA_THE_A: To znam, ale pointa je, ze je tam naky predpeti, ktery to vraci do polohy a tim pritahuje k hlave. "spring hinge"
    SALAM23
    SALAM23 --- ---
    AKA_THE_A: to stejne brzo praskne...uz jsem to zkousel

    AKA_THE_A
    AKA_THE_A --- ---
    HARVIE: btw
    Living hinge - Wikipedia
    https://en.wikipedia.org/wiki/Living_hinge
    tohle ne?
    AKA_THE_A
    AKA_THE_A --- ---
    HARVIE: buď bys musel lepit 2 půlky nebo bys to musel podstatně překopat a vrtat dlouhý a úzký díry, což nebude zábava...
    TLOUDEV
    TLOUDEV --- ---
    JVCNC: diky, podobne postrehy si presne delam v praci tez.
    uz se mi jedno nabourani podarilo, vysledkem je pouze 4h neplacene prace, nastesti (freza nastesti zalitla do predvrtane diry vetsiho prumeru, tedy dopadla na vypinac a vse "relativne" OK, az na posun obrobku a nasledne vrtani sejdrem, coz prve pak stalo 4h casu to opravit).
    Blbec jsem holt nezadal u jedne frezy parametr delky nastroje, takze se snazila jit az na nulu.
    Nevim, zda je to bezny zvyk i u jinych firem, ale tady maji vzdy v G-kodu pouze v zavorkach popsane nastroje, a cisla i parametry se k nim doplnuji az na masine, takze tam presne hrozi, ze na nejakou frezu zapomenes, protoze je skryta hluboko v kodu. jak to maji s nejakym CAMem vubec nemam paru, ja vyfasuju primo na USBcku hotovej kod..
    HARVIE
    HARVIE --- ---
    Pred casem jsem tu resil jak vyfrezovat bryle. Tady je zajimavy reseni pantu:

    Elastic Hinge by Bakery Studio
    http://www.kuchikamitai.com/project/elastic-hinge/



    Chtel bych to adaptovat, aby to slo snadno vyfrezovat...
    TEAPACK
    TEAPACK --- ---
    JVCNC: njn, tak já dělám kusovou výrobu a většinou jde o opravy. takže většinu času trávím v ručním režimu... ale když dvakrát do roka najedu obrábění šroubů do nějakého zvedáku, tak první kus kontroluju a s každým dalším už měním jenom nástroj a poslouchám tři hodiny chroupání od počítače... =)
    JVCNC
    JVCNC --- ---
    TEAPACK: taky zapnu stroj a jdu pryc, v zavislosti na delce pracovniho cyklu, nekdy nestihnu dojit ani ke dverim a uz me stroj buzeruje ze ma hotovo a chce chroupat dalsi kus.

    THERIDANE: ja to nezatracuju, jen ze to neni rozsirene a vzhledem k cene co takova vec bude asi stat to hnedtak u kazdeho stroje nebude a bude to mit smysl asi hlavne u velkych a hodne drahych stroju kde se to vzhledem k prostojum a cene opravy vyplati, takovych stroju je vzhledem celkovemu poctu odhadem mene nez 0.1 %

    TEAPACK: mam spise zkusenost ze posuvy zastavi driv nez vreteno a ze je vetsi problem zastavit v rezu s roztocenym vretenem kdy to v kovu odsere nastroj (v plastu obcas taky, ten se pak rad na nastroj natavuje dal a dal, treba pri vrtani)

    THERIDANE: to se da resit jednoduse tak, ze pred vracenim nastroje do zasobniku ho znova zmerim jestli tam jeste je, kdyz ne tak nema smysl pokracovat dalsim, protoze jak pises, jeste je material tam dke uz byt nema.
    THERIDANE
    THERIDANE --- ---
    TEAPACK: Já zapnu mašinu a jdu k jiné nebo na oběd :D nejsou lidi aby u každé mohl jeden stát
    TEAPACK
    TEAPACK --- ---
    THERIDANE: tak snad jsem na pracovišti a hlídám si mašinu ne? O.o
    ale jinak kvůli zastavení aby se nezničil polotovar a po výměně nástroje se mohlo pokračovat v obrábění ten zvuk asi smysl má... ;)
    THERIDANE
    THERIDANE --- ---
    TEAPACK: Což je furt lepší než když si toho všimneš až po 5 minutách, když ti vřeteno najede do hmoty, která tam podle programu už být nemá ale kvůli urvané fréze je :)

    Radši zastavit pozdě než ještě později.
    TEAPACK
    TEAPACK --- ---
    THERIDANE: trochu nevýhoda je, že když se ti tvrdokov zakousne do kalenýho svěráku, tak ve chvíli, dky to ten mikrofon uslyší, tak už máš ukousnutej zub, spíš dva a než se pohyb zastaví / přesměruje jinam, tak už jí máš okousanou celou...


    JVCNC: Jinak na začátku bych rozhodně nedržel ruku na totalstopu, ale jen na ovladačí posuvu... je vhodnější si stáhnout posuv na 10% když ti nástroj přijíždí k obrobku a čekat, jestli to bude dělat to, co má, než to stopnout totalstopem, který zastaví i vřeteno, takže pokud už je nástroj v záběru, tak zůstane zakouslý do špony a jakýkoli pohyb ho poškodí...
    THERIDANE
    THERIDANE --- ---
    JVCNC: Diagnostiku podle zvuku (a nezvukových vibrací) bych tak rychle nezatracoval, signálová logika bez problémů odfiltruje Evropu 2 nebo dělníky. :-) Akustický výkon 3kW vřetene které se právě zakouslo do svěráku je někde úplně jinde než 5W repráček na druhé straně haly. Stačí pak porovnávat akustický profil referenčního cyklu a aktuálního, v případě významné odchylky zastavit.

    Dneska se to se strojovým učením dá dělat i bez předchozí referenční nahrávky (kterou třeba u velmi dlouhých unikátních operací není jak získat). U nás to dělá Neuron Soundware, mají hardware s neuronovými sítěmi naučenými rozpoznávat konkrétní failure modes zařízení podle zvuku. Dělají hlavně predictive maintenance (předpoví to např. hrozící selhání ložiska), ale na jedné prezentaci nám předváděli právě i reakci na výjimečný stav (borec položil ruku na pojezd, změnila se neslyšitelně nějaká akustická charakteristika soustavy a zastavilo to).
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam