toz me neustale handrkovani s cinanama donutilo opravdu proverit senzory.
na trocen interface LINE jsou vetve ELX+ ELX- ELY+ ELY- ELZ+ a ELZ-, k tomu maji GND a 24V.. kazdy ze senzoru ma 3 draty: 24V, GND a samotny senzor. Voltmetr mam v celkem spatne kondici, ze mi neukaze presnou hodnotu, nicmene zaregistruje zmenu stavu a namisto "1" hodi nejaky klikyhak na display (zitra radeji koupim novy a namerim presne hodnoty. v trocenu skocim do obrazovkyu testu inputu (2xStop+menu) a pri manualnim spinani sroubovakem zjistuji, ze:
1/ obcas se na obrazovce prehodi hodnota z 1 na 0 - nikoli po kazdem bootu stroje(!!)
2/ obcas se stane, ze pri testu reakce nektereho ze senzoru se obrazovka "zasekne" a stale hlasi u senzoru "0", ikdyz uz je davno rozepnuty. nadale na dalsi senzory nereaguje
3/ VZDY namerim zmenu napeti na dratech senzoru (tedy senzory jsou az po board trocenu OK)
Ma otazka zni: uz jste se s podobnym jevem nekdo setkal? co muze byt pricinou takoveho jevu? napada me spatne ukostreni, studenak, nebo firmware. V kazdem pripade, diky zmene napeti na drate senzoru, jsem si jist, ze senzory jsou OK.