JVCNC: prevod tam samozrejme je. Jen jsem to blbe napsal, sakra. Ono to kolo, o kterym jsem psal, neni na motoru... motor ma skutecne pastorek v prumeru cca 22mm, tedy 1/3 toho hnaciho kola (ktery uz jede 1:1 na ozubenej remen. Nehlede na to, ze jsem spatne pocital - do 2*Pi*r jsem dosadil d namisto r, a tedy mi to vyslo jako 2*3.14*65 coz je nesmysl, je to pouze 3.14*65 (bo 65 je d, nikoli r). Tedy jsou tam v realu na 400mm 2 otacky, a tedy na motoru je cca 6 ot/s. Coz je otazka, esli uz nenarazim na nejakej rychlostni limit radice - tedy ze to proste na zacatku nema takovej kroutak, aby ten motor zabral. Jinak rezalo to doted, akorat COckem, tedy by to nemel byt problem, pouze se zvysilo zatizeni portalu.
Ten problem se projevuje vzdy na zacatku - prvni krok. Jakmile se to rozjede, nestava se, ze by se zadrhnul. Na druhou stranu v tomto stavu podivneho rvani motoru dokaze pobyt az dokavad ho nepustim, priupadne internim pocitanim nedorazi k pomyslne hranici osy.
Co jsem si vsiml, tak snizena hodnota Jerk (mm/s^3) se chova o neco lip, blby je, ze pod touto abstraktni hodnotou si toho neumim moc predstavit. To je neco jako "rychlost nastupu akcelerace"?
Serva jsou v planu, ale... Rikal mi Mira Vostarek, ze prej prodavate nejaky serva za rozumny prachy. Nicmene zatim je jeste nemam (ty prachy) a rad bych na tomhle stroji vydelal na jeho upgrade - uz takhle jsem v tom kurva draho. A zbyly osy jedou paradne.