SCHEEZE:
Kurví to zejména:
- v tom že nepracují na hw a pořádně ani na SW.
- Q10 a Classic jsou téměř stejný HW a to jsou od sebe dva roky co dělali sakra celou tu dobu ?
- I přesto že jsou Classic a Q10 stejné položili Q10 například tím že zmenšili font tak že se to nedá číst
- udělali některé změny které používání Q10 vyložene zhoršily jako je změna rozložení toho centra zpráv.
- Oslabení bezpečnosti
- integrovaný balast (amazon) v každém releasu a to tak že už se ho prostě nezbavíte.
- Kliknutím na Amazon se cosi do telefonu stáhne a ten je pak pomalejší. A to jsem se ani nepřihlásil (kliklo dítě).
- Dále pak aplikace které mohou manipulovat s právy
- Androidí runtime který má mnohdy nemanagovatelná práva...
- Classic mohl vyjit jako dualsim mohli pridat ram ci vnitrni pamet na 64gb. Ve firemním prostředí vítaná věc. Firemní a soukromá sim v jednom přístroji.
- Dále mi vadí to, že nechávají uživatele v nejistotě nové modely plánují skrytě a pak přijdou jako velcí hrdinové viz classic. jak dlouho se na něj čekalo ?
- do toho chrlí průměrné dotykáče (Z30, ..) kde blackberryOS vyloženě je naobtíž. Proč cpou OS někam kde mu to škodí ? Podle mne naprosto zbytečně opouští vlastní trh.
- Podpora nativního vývoje je (minimálně byla) podivná.
Dále není pravda že iphone není odolný Iphone 4 je velice odolný kousek. Byť ho sám nemám (nejsem fanda apple ovcování) vidím co s tím občas dělaj kolegové.
Takže když to shrnu, blackberry Q10 a Classic jakožto představitelé toho co značka blackberry je, jsou i přes uvedené chyby dobré telefony navíc odolné. Ale právě díky uvedeným věcem má člověk před koupí blackberry smíšené pocity zda dělá dobře. Kupovat si dneska za skoro 10 dvoujádro s mizernou podporou většinového softu je prostě ukazatel že něco je špatně.