• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALEFČeská pirátská strana - Pirátský přístav na Nyxu
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    XCHAOS: to je blabol, mozna tech par jednodussich fanousku s dredy a obrazky boba marleje, ale pevne verim, ze vas prumerne inteligentni volic, ktery ma hypoteku, praci a deti, by situaci videl jinak.

    tenhle pristup jen ukazuje, ze proste nejste progresivni strana, bojite se. i ten Voboril, se kterym spolupracejete posledni roky rika, ze evropa musi v pripade konopi nasledovat civilizovane rozvine zapadni zeme. ano, je to o tom, prestat cist alternativni a nezavisla media a prestat chodit na rusky ambasady.

    V Kanadě jde po legalizaci marihuana na dračku | ČeskéNoviny.cz
    https://www.ceskenoviny.cz//zpravy/v-kanade-jde-po-legalizaci-marihuana-na-dracku/1676018
    Kanadské internetové obchody s marihuanou zaznamenávají prudký nárůst objednávek, který vyvolala úterní legalizace drogy k rekreačnímu užití. Některé servery zaznamenávají podle agentury AP až stovku objednávek za minutu, provincie Ontario, která provozuje online shop s marihuanou, vyřídila do dnešního dopoledne zakázky 38.000 klientů.

    Kanada si od liberálního přístupu k této měkké droze slibuje kontrolu nad prodejem, větší bezpečnost uživatelů i odstavení překupníků od zisku. Země zakázala marihuanu zákonem v roce 1923, v roce 2001 ji ale pro lékařské účely povolila. Premiér Justin Trudeau při obhajobě nového rozhodnutí prohlásil, že černý trh díky legalizaci přijde ročně o šest miliard kanadských dolarů (103 miliard korun).

    Do marihuanového byznysu se zapojil i bývalý kanadský premiér Brian Mulroney, který zasedl do správní rady firmy na zpracování konopí. Potvrdil tak podle AP oblibu tohoto odvětví mezi politiky: v marihuaně například podniká bývalý šéf americké Sněmovny reprezentantů John Boehner nebo někdejší mexický prezident Vincente Fox.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    XCHAOS: ja ale nikde o Piratech tentokrat nepsal, raceji si vsimnout :-)

    Ad ten twitter - kazda mince ma dve strany. Developer nutne nemusi stavet hned nic. On klidne muze par let pockat. Ceny nemovitosti jeste vic stoupnou diky jejich nedostatku, politicka garnitura se muze casem vymenit... aneb trpelivost jim muze prinest vic, nez kdyz zacnou stavet hned. Ne vsude se funguje s vyhledem na dva-tri roky, u tohohle typu investic neni deset let zadna mira. Jinymi slovy, existuje realna obava ze vystavba se naopak jeste vic zpomali - v dusledku podobneho "aktivismu" - spousta rozvojovych uzemi se i z titulu podobneho vyckavani v realu nerozviji dlouha leta - bez ohledu na to, kdo ma zrovna primatorsky retez na krku...
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    DANYSEK: ano, pokud by si místo hlava-nehlava útoků na Piráty sledoval, co píšu, tak jsem v debatách k ZP (a i tady, dokud to ještě byl výrazný bod programu Pirátů, což dneska už říct nelze) zmiňoval, že nejspíš by to zpočátku bylo nutné spojit s přísnější regulací alkoholu cca někde na úrovni Skandinávie (a asi i Kanady). Což by v ČR "našinec" asi nesl těžce, to uznávám...

    A teď zpátky k reálné politice Pirátů právě teď:

    https://twitter.com/ZdenekHrib/status/1051820254152859648
    @ZdenekHrib 15. 10.

    Dnes se sešly expertní týmy Pirátů, Prahy Sobě a Spojených sil s cílem nalezení programové shody pro územní plánování! Chceme, aby developeři, kteří mají zisk ze změn územního plánu, přispívali na výstavbu silnic, školek a další infrastruktury! To se za ODS a ANO téměř nedělo.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    XCHAOS: jeste by se sluselo dodat, ze Kanadane reguluji prodej kdeceho podobneho typu... treba i chlastu :) Takze to tam nefunguje tak, ze si skocis pro flasku k nejblizsimu Vietnamci jako u nas... abeb nejde bodove vytrhnout jednu vec z celeho pravniho kontextu a uz neresit ten zbytek kolem :-) Ostatne ono se otazka, zda by nasinec prijmul uroven regulace podobnou, jako maji v Kanade ;-)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    VYHULENY_UFO: problém je, že úplná legalizace je zřejmě přijatelná jen pro menšinu voličů, takže v programu je formulace, která je kompromisně přijatelná. Pořád jsme v tomto ale nejradikálnější ze všech parlamentních stran.
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    XCHAOS: a pripravuji se, aby meli co nejvic certifikovanych pestitelu. bomba tahle plna legalizace. kanadskou cestou by meli jit pirati a ne nejakou polovicatou dekriminalizaci...

    [ VYHULENY_UFO @ Drogy v tisku: co kde kdy kdo napsal... ]
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    Kanaďané ode dneška mohou legálně kouřit marihuanu – Novinky.cz
    https://www.novinky.cz/...cni/amerika/486349-kanadane-ode-dneska-mohou-legalne-kourit-marihuanu.html
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    CAIDEL: tady je spis na cely piratsky akci videt, ze jsou porad cesi oproti zapadu opozdeny. jak v mode, hudbe, tak i v politice.
    CAIDEL
    CAIDEL --- ---
    Bych se spíš zaměřil na ty exoty, co už tu několik let zcela suverénně tvrdí, že Piráti totálně vyhoří, zkrachují, nikdo je nezvolí a tak podobně. Bartoš byl s předpovědí podstatně, podstatně blíž realitě :)

    Jako ono se to pochopitenlně jednou stane, historie a koloběh dějin v tomhle mluví jasně - ale to, že se někdo s podobnou předpovědí sekne třeba o deset let mu dost dobře neumožňuje na konci vykřikovat „já vám to říkal.“ (zvlášť když je celou dobu průběžně za pitomce).
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    HOUH: si myslim, ze to je maximum, ktery dokazal diky kampani ve stylu vodnansky kure dosahnout. ted uz mu pujde jenom o to, aby si udrzel volice. a to hlavne ty, ktery ukradl socanum a bolsevikum za levny pivo, parek a koblihu. narazil na limity demokracie, stejne jako narazili v praze pirati na limity, i kdyz bartos zcela suverene tvrdil, ze prahu ziskaji. a hele, vono hovno, nejakej cizinskej, starosti, topkari a stara dobra ods...
    HOUH
    HOUH --- ---
    to nevim, babis ze sebe dela blbce uz jak dlouho a porad ma neohrozitelnych 30% ;)
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    KRAMERIUS: z piratu neni treba delat blbce, to si zaridi sami a transparentne. tj pekne pod dohledem medii a volicu.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    KRAMERIUS: Zatimco cela rada mistnich piratskych fanousku diskutovat k tematu nezvlada projistotu vubec :-) Presneji receno nezvlada ani zakladni pravidla pro jakoukoliv diskuzi. Ale to ti viditelne prijde naprosto v poradku - nevsiml jsem si, ze bys dotycna ID jakkoliv napominal :-) Chapu, kdyz muze jako dlazdic mluvit prezident, muzou i fanousci Piratu, ze.... ;-)
    KRAMERIUS
    KRAMERIUS --- ---
    OOHN: DANYSEK a UFO ale nechtějí pomáhat zdejší diskuzi, jsou tu proto, aby se snažili z Pirátů udělat blbce.
    Takže zavrhující kritiku používají naprosto plánovaně aby popsaných cílů dosáhli.
    OOHN
    OOHN --- ---
    Trochu offtopic, docela dobrý comment guidelines mají zde: https://news.ycombinator.com/newsguidelines.html

    Jsou to v podstatě principy napomáhající civilní diskuzi. Zavrhující kritika, která dělá z ostatních blbce, diskuzi moc nenapomáhá.

    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    OOHN: tu dan proste zrusit / aspon plosne snizit - jak proste to je, mily Watsone :-) Ale to by nezapadalo do janosikovske retoriky nekterych Piratu... ;-) Snizeni dani je obecny lek na spoustu problemu, kde se Pirati tvari, ze by je chteli resit - aneb cim vic penez se bude "skrze erar" vybirat (a tedy prerozdelovat), tim vetsi prostor pro podvody a korupci tam bude. Jenze to si zadnej levicak - takze ani Pirat - nepripusti :-)
    OOHN
    OOHN --- ---
    DANYSEK: jak si tě tady tak čtu, tak kritizovat umíš, o tom žádná, co kdybys přišel s nějakým vlastním řešením, jak ty věci řešit?
    WAMP_ELF
    WAMP_ELF --- ---
    DANYSEK: pro koho delas? No tak to priznej konecne...
    Neverim ze sem chodis jen onanovat.
    Jestli "tohle" delas fakt jen z pleziru a nejsi schopnej s tim dojit na spravny mista, nemas tu co delat.
    Mit tu takovy "hrdiny" jako ty je jako jit na lov jelenu s akordeonem.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    XCHAOS: takze kvuli spetce populismu se popiraji kdysi hlasane piratske zasady a vyplodi se zakon, ktery tu dan zkomplikuje jak co do vypoctu, navic i prida dalsi byrokracii (doplni nutnost podat dalsi danove priznani) pri eventuelnim prodeji te nemovitosti driv jak za pet let? ? :-) To slo rychle, ani ne po roce ve Snemovne. Pricemz v realu tim jeden clovek "usetri" maximalne 80 tisic, coz pri obvyklych cenach bytu (nejen) v Praze jsou fakt smesny drobny, ktery nejakemu faktickemu "vice dostupnemu" bydleni (jak se pise v duvodove zprave) rozhodne nepomuze. Well done :D
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam