• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALEFČeská pirátská strana - Pirátský přístav na Nyxu
    Piráti.czprosíme účastníky debaty, aby se zdrželi vulgarit a osobních útoků alespoň na úrovni některých slušnějších klubů tady na NYXu (nereagujte na ID DANYSEK a VYHULENY_UFO jsou to trolové)
    Veškerý gaychat patří do druhého klubu, zde bude smazán.
    homepage - www.pirati.cz | twitter - 
    @PiratskaStrana | toto je polooficiální odborný klub pro nyx-aktivní členy, kandidáty, příznivce a potenciální voliče - ne [ oficiální fórum ] | pokud hledáte na NYXu spíše obecnou diskuzi o autorském právu, zkuste [ Piráti nebo novodobí misionáři kultury? ] | pokud chcete obecně tlachat o nově vznikajících politických stranách a hnutích, zkuste [ Politické alternativy a jejich příznivci ] | pokud chcete Piráty obecně nemoderovaně poloodborně zdrbnout, jsou tu pro vás [ Piráti.cz (unofficial) ] | povolební priority [ 20 nejdůležitějších bodů pirátského programu ]
     
    Automaticky detekované klikatelné hashtagy pro lepší organizaci obsahu jsou v tomto klubu vítány - příklady: #praha #volby #koalice #privacy #media apod.
    rozbalit záhlaví
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    DANYSEK: takhle... že tahle daňová vyjímka je poněkud nekonzistentní, a ani nebyla pokud vím součástí předvolebního programu, to bohužel fakt.

    (v systému zahrnujícím akcie na doručitele samozřejmě podobný typ vyjímek nemůže fungovat)
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    Jak pirati (ne)plni sliby ohledne zjednodusovani danoveho systemu? :-) Vymysli dalsi vyjimku... aneb kolik dalsi byrokracie bude potreba, aby se prokazal narok na snizenou dan (hlavne to prokazovani nevlastnictvi nemovitosti pravnicke osoby urcene k bydleni). Jeste lepsi je zanik naroku na slevu, pokud do 5 let se ta nemovitost znovu proda... aneb zavedeme rovnou dalsi papirovani :D
    WAMP_ELF
    WAMP_ELF --- ---
    DANYSEK: bavi me kdyz kaze Lhar o kradezi.
    A ted tu o ptaku ohnivaku.
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    DANYSEK: erecept a sukl, to mi pripomina jednoho kolegu z obchodniho, kterej se strasne smal, kdyz pred nejakou dobou vyhral na suklu nejaky vyberka. vyjadril se v tom smyslu, ze sukl je jeden z poslednich uradu, ktery jeste neni uplne pod drobnohledem novinaru a kontrolniho uradu.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    XCHAOS: Kradez je nejak definovana a pro takove tvrzeni nemas dukaz (ktery by obstal u soudu, dojmy na to fakt nestaci). To ze je obchod ztratovy samo o sobe kradez jeste neimplikuje. A to, ze si Pirati mysli, ze o kradez jde skutecne jako opora takoveho tvrzeni nestaci. Jinak spousta statnich podniku je "ziskova" jen diky stedrym dotacim z verejnych rozpoctu a v realu tam dochazi k podstatnejsim ztratam a unikum, ktere ani Pirati neresi. I kdyz se o nich vseobecne vi. Aneb jednorazovou ztratu v radu jednotek miliard v polostatnim podniku se resit bude, zatimco pravidelne a kazdorocne se opakujici ztraty v radu desitek miliard v podnicich plne ve vlastnictvi statu jsou v poradku. Inu, piratske malomestactvi v primem prenosu ;-)

    XCHAOS: po studiu z verejnych penez (ktere take nebylo levne) zjistil, ze by musel makat a ze by nedostane az tak moc zaplaceno jen za zvaneni... takze zahajil karieru s jasnym cilem akorat hrabat do sve kapsy. V pripadne kiksu u eReceptu se jen vymlouva na spatne zadani atd - proste on nic, on muzikant. Aktualne se uz nemuze dockat primatorsky zidle, ktera rozhodne take neni spatne placena :-) Jak jinak vysvetlis to, ze zatimco zbytek vznikajici koalice vystupuje k personaliim spise zdrzenlive, ale jen piratsky leader vsude hulaka, ze primatorem musi byt jedine on sam a kompromis vubec nepripousti? :-)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    https://zpravy.aktualne.cz/...denek-hrib-pirati-profil-kdo-to-je/r~ca6175d6cd5711e89271ac1f6b220ee8/
    Prakticky ihned po studiu se začal věnovat vývoji aplikací pro zdravotnictví, mimo jiné je hlavním architektem aplikační části elektronického receptu eRecept.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    DANYSEK: pro začátek... kdo nese odpovědnost za tuhle několikamiliardovou škodu? to přece není tak, že když je státem vlastněná firma jako celek v plusu, tak se z ní může krást jak to jde...
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    JIRIX: jo, slysel jsem o jednom italovi co ucl v nejaky dire na morave a mel strasne rad rusko....
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    XCHAOS: Pirati ale nejsou osoba :-) Ale at nezakecame ten CEZ, uz maji Pirati vymyslene, z ceho uhradi eventuelni skody vznikle v dusledku realizace jejich napadu? ;-) Pirati prece prosazuji hmotnou osobni odpovednost politiku... takze by predem meli vedet, zda na to vubec maji... nebo to bude jako vzdycky, ze ty "zasady" budou platit jen pro druhe, ale nikoliv uz na samotne Piraty? ;-)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    DANYSEK: každej skutečně.. ty to vůči Pirátům děláš už snad od okamžiku, kdy vznikli :-)
    WAMP_ELF
    WAMP_ELF --- ---
    DANYSEK: myslis to ot ze tu vubec neco kvakas? Ale prosim ;-) s radosti. Zavri to.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    WAMP_ELF: vsak na tvuj nazor se taky nikdo neptal. A Otava je mimo, pokud jde o jeho strkani me do jednoho pytle se SSO... ocividne se nechal unest debatou ve sve vlastni dojmologii :-) Tim bych tento OT uzavrel.
    WAMP_ELF
    WAMP_ELF --- ---
    DANYSEK: Coze? Ptal se te nekdo na nazor, ty smejde ;-) ?
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    WAMP_ELF: to je dost blba taktika, kdyz ne kazdej ma nutkavou potrebu pouzivat vyhradne ad-hominem argumentu... :-) A tech par IDcek v ignore, co diskutovat k tematu neumi to fakt nevytrhne ;-)
    WAMP_ELF
    WAMP_ELF --- ---
    OTAVA: my se snazime aby si nas vsechny dal do ignoru, pak se tu bude nudit a prestane, ale pst!
    WAMP_ELF
    WAMP_ELF --- ---
    JIRIX: hodl?
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    XCHAOS: je videt, zes necetl ani stanovy CEZu ;-) Nic z toho, co CEZ dela neni v rozporu se stanovami spolecnosti, kterazto je formalne vzato beznou akciovkou, ve ktere ani stat neni jedinym vlastnikem - tak aby jako jediny diktoval, co ta spolecnost smi a co nikoliv. Ergo i zastupitel statu musi respektovat i zajmy mensich formalnich vlastniku. Na to u Piratu radi zapominate, ze vlastnicky podil neni 100% - ale opakovane se chovate, jakoby stat byl jedinym vlastnikem. CEZ je ale firma, ktera ma volne obchodovatelne akcie a od toho se spousta veci odviji. Treba to, ze neni mozne volne realizovat Michalkovy pitominy, aniz by k tomu nehrozilo riziko spojene treba se zalobami/arbitrazemi onech minoritnich akcionaru. Ten presah je mezinarodni.

    Stejne tak ses vubec nevyporadal s tim, proc by CEZ mel zverejnovat informace, ktere jeho konkurenti na otevrenem energetickem trhu nikde publikovat nemusi. Timhle naprosto bezprecedentnim nesmyslem, ktery Michalek soustavne siri muze dojit k poskozeni firmy i na domacim trhu - jednoduse proto, ze budou mit pristup k informacim, ktere vsude jinde jsou brany jako obchodni tajemstvi. Je naivni si myslet, ze konkurenti typu EON ci RWE budou mit stejnou povinnost.

    Muj komentar toliko konstatuje, ze Pirati jsou diletanti, co neovladaji ani zaklady rizeni podniku, stejne tak fungovani kapitalovych trhu, ale chteji se hrabat ve vsem - div ne i v tom, za kolik CEZ nakupuje propisky. Hlavne vsechno rozvrtat - v duchu hesla "po nas potopa". Hlavne ze piratske ego se uspokoji - koho zajimaj nejake dusledky onoho pocinani na globalizovanem a dnes uz otevrenem energetickem trhu. Otevreni je dane shora (EU), takze s tim mistni legislativci nic neudelaji.
    OTAVA
    OTAVA --- ---
    Vazne se to tu zmenilo na diskuzni klub s volicem Svobocnych a jednim kompletnim vymastencem ? Vazne?
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    pirati: protestni partaj slozena z totalnich frustratu. jeste stesti, ze tohle nebude mit nikdy moc ovlivnovat chod zeme. s temahle existencema bysme se brzo dockali starych dobrych ulicnich vyboru.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    DANYSEK: soukromá firma si takováhle blbnutí jistě dovolit může... ale pointa je, že stát prostě nezaložil ČEZ za účelem rizikových investic v Bulharsku. státem majoritně vlastněná firma má určité výhody už jen z titulu toho, že její vlastník jí může psát zákony a předpisy na míru, apod. Ale holt pak zase nemůže mít jiné výhody, které mají pak skutečné soukromé firmy.

    tvůj komentář se to snaží prostě neurčitě bagatelizovat... trefovat se do Pirátů jako do "socek" je pak vrchol, kterým na sebe prozrazuješ úplně všechno
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    XCHAOS: podnikatelske riziko... to k podnikani proste patri. Co na tom chces komentovat? Aneb kde maji Pirati tu kristalovou kouli, aby dokazali predem odhadnout, jak se v nasledujicich letech veci budou vyvijet a zda ma nejaka podnikatelska aktivita smysl? :-) Protoze nejaky zverejnovani smluv (aka piratske "pseudoreseni") zrovna tomuhle vubec nijak nepomuze - ba naopak, konkurenti budou mit tu vyhodu, ze uvidi svemu souperi do karet, zatimco CEZ tuhle vyhodu na v Evrope volnem energetickem trhu mit nebude. Ja chapu, ze pro socku typu Michalek se to jevi jako velky penize, ale v celkovem objemu jde o ne az tak dramaticky objem penez. A ano, Pirati obecne jsou preborniky v micro-managementu, ale tak se zadna firma "zhora" smysluplne neda. Takze Michalek & spol akorat predvadi, ze neovladaji ani zaklady podnikove ekonomiky ;-) Ve finale Michalkovy napady muzou zpusobit skody vyrazne vetsi, nez udalosti v Bulharsku. A pochybuju, ze Michalek bude mit dost penez, aby to zaplatil ze sveho, i kdyby se na nej slozili vsichni Pirati.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam