• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALEFČeská pirátská strana - Pirátský přístav na Nyxu
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    HONCKA: nebo taky ne. Vsak ona si rodinka klidne pocka, az si uredni siml dorechta :) Aneb ze strany, ktera sama proti byrokracii broji se Pirati sami rychle meni v byrokraty, co se schovavaji za lejstra po vzoru tech, co sami drive kritizovali... v situaci, kdy realne dopady prebujele byrokracie muzou v konkretnim pripade z pohledu postizeneho zmirnit.
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    XCHAOS: ono to v dobe predani mohlo byt ok, mozna se na tom projel 100kg opilec a ruplo to, nedelam si iluze, ze se nekde behem predavani hriste kontroluje kazdy svar, pokud to nema ocividnou chybu, tak to projde.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    HONCKA: problém je, že to asi někdo převzal od výrobce a zkolaudoval :-/
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    HONCKA: auu :-(
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    selfpromo
    máte hlasovací právo a chcete mě poslat do Brusele? :-)
    Nominace Michaela Poláka do primárních voleb do Evropského Parlamentu - Fórum Pirátské strany
    https://forum.pirati.cz/viewtopic.php?f=350&t=44735&p=591410#p591410
    /selfpromo
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    KRAMERIUS: Mas pravdu, znelo by to lip, ale stejne by to skoncilo u toho pravnika i kdyby nesli s tim k soudu, tak jakykoli odskodneni musi mit mesto pravne podlozeny, bylo to akorat blbe medialne podany.
    KRAMERIUS
    KRAMERIUS --- ---
    HONCKA: Právně závadného na tom sice nic není, ale není to lidský přístup, ale alibistický úřednický, který lidi akorát naštve.
    O co lépe by od starosty znělo: "Ano, víme o tom, s rodiči jsme se spojili a společně řešíme, jak úraz, který vznikl díky naší poškozené skluzavce, odškodnit. Pokud se to ukáže být výrobní vada skluzavky, budeme odškodnění vymáhat na výrobci."
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    HONCKA: to nema smysl resit, protoze ocividne z toho bude dalsi diskuse, kdy budou vsichni experti pres klouzacky.
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    VYHULENY_UFO: kdyby ses podival na to video, tak by si to videl, ta klouzacka byla ze 3 kusu z toho, na kterym se sedi a 2 postranic, akorat ty postranice privarilo nejaky vemeno, takze se tam udelala skvira a jak se tu zuvalo k mistu, kde to bylo svareny dobre, tak to prsik ufiklo. Predpokladam, ze dle kvality svaru, tak kdyz se to melo varit, tak tomu nikdo nezabrusoval hrany a strihlej plech je kurva ostrej.

    Jinak nevidim na vyjadreni starosty nic zavadnyho, rodic chce mesto zalovat, tak se obratil na pravniho zastupce mesta.
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    KRAMERIUS: nechapu, jak muzes behem jednoducheho ukolu sednou na klouzacku a sjet dolu prijit o prst. tem musis nekam strcit a neverim, ze se to da zaridit behem jizdy smerem dolu po skluzavce.

    videl bych to na spatne uzivani detske skluzavky, tudiz vina rodice.
    KRAMERIUS
    KRAMERIUS --- ---
    HOUHLEON_KOWALSKI: Město je majitel a provozovatel - má objektivní zodpovědnost za způsobenou škodu. To nijak nesouvisí s tím, zda někdo konkrétní něco zanedbal.
    Já jsem taky nic nezanedbal, když mi doma prasklo akvárium, a sousedům vznikla škoda - normálně to zaplatila pojišťovna.
    Můžou (město nebo pojišťovna) samozřejmě následně peníze vymáhat od výrobce, pokud se na to ještě vztahuje nějaká záruka. Ale to není problém poškozeného, ten jde na majitele a provozovatele.
    Dětská skluzavka ve stavu, kdy řeže prsty, opravdu není běžný a rodiči předvídatelný stav.

    HOUH
    HOUH --- ---
    KRAMERIUS: Jak muze nekdo z mesta odborne rozhodovat o bezpecnosti te a te konkretni skluzavky? Za to prece musi v prvni a posledni rade rucit a zarukovat vyrobce, bud je spatna konstrukce jako takova nebo treba nekvalita svaru.. Kazdopadne mesto by zde melo dusledne hnat vyrobce k odpovednosti.
    LEON_KOWALSKI
    LEON_KOWALSKI --- ---
    KRAMERIUS: no, když policajti řekli že město nepochybylo, tak by to asi pojišťovna stejně odmítla zaplatit, ne?
    KRAMERIUS
    KRAMERIUS --- ---
    Proč se ten Pirát chová jak debil a vymlouvá se na normy a právníka? To nemá město pojistku na tyhle věci?
    Hoch přišel na skluzavce o článek prstu. Město nepochybilo, říká policie - iDNES.cz
    https://vary.idnes.cz/...ianske-lazne-odskodne-1ba-/vary-zpravy.aspx?c=A181120_100440_vary-zpravy_ba
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    XCHAOS: jo, mlaceni prazdny slamy. proste nektery veci musi fungovat na poprvy, kor debilni amatersky pripojenicko.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    VYHULENY_UFO: popravdě - můj internet nespadl díky "zátěži", ale kvůli chybnému kontaktu napájení na jedné retranslaci. generálský efekt to byl.. ale málem se to povedlo.

    Uhelna byla nicméně dost blbě situována vzhledem k tomu, jakou část Prahy moje síť pokrývá. V minulosti nám poodobné věci vyšly (např. přenosy z různých akcí pořádaných ve městě - např. poslední co jsem podobným způsobem řešil, byl přenos z jedné instalace na Sigalfestu a problémy se neprojevily vůbec žádné).

    Občas má člověk prostě smůlu (já většinou hlavně v momentech, kdy o něco fakt jde)
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    VYHULENY_UFO: a kdyz uz se takovy clovek rozhodne jit neco delat, tak to dopada jako s internetem do piratskyho volebniho stabu. spadne na drzku pri prvni zatezi.
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    DANYSEK: problem je, ze diskutovat o cemkoliv (cti blabolit) je mnohem jednodussi nez jit delat skutecnou praci. neni nic smutnejsiho nez hospodsky zvanil.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    XCHAOS: vsak puvodni prispevek byl (primarne) o nejake svobodne platforme. Na streaming jsou i nejake opensource nastroje, takze staci to vzit a pouzit... :-) V Debianu/Ubuntu na to ma i hotovy balicky... ale chapu, ono je i tohle pro Piraty asi moc tezky... si to nainstalovat a rozbehat, snadnejsi to uz snad ani bejt nemuze :-) Jak pak chteji resit slozitejsi veci, kdyz nezvladaj ani podobne trivialnosti? ;-)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    DANYSEK: ona Youtube je sama o sobě sociální síť... jde o snahu o získání vlivů na sítích. holt politika. nemůžeš čekat, že bude všechny pořád bavit dělat apolitickou politiku jako mě..
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam