• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALEFČeská pirátská strana - Pirátský přístav na Nyxu
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    NIEKT0: to je nejaka blbost, ne? je uplne jedno, jestli se ze zakona poda danove priznani v breznu nebo dubnu.

    lidi, ktery to nestihali v breznu, to nebudou stihat ani v dubnu. fakt nevim, ceho tim chcete dosahnou, to bude asi nejaka piratska genialita.
    NIEKT0
    NIEKT0 --- ---
    DANYSEK: To ze by navrhovana uprava mala riesit ludsku tendenciu nechavat si veci na poslednu chvilu je ciste tvoj strawman.

    Ze uprava v skutocnosti zvysi pomer elektronicky podanych danovych priznani, co je jej skutocny zamer, to mi potom nasledne ako velke mudro dokazujes v dalsich prispevkoch.

    Nehnevaj sa, ale takato diskuterska paraolymiada ma nebavi.
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    //to je tak, kdyz je partaj slozena ze samych alternativcu a anarchistu.

    ‚Strčil do mě u kuchyňky.‘ Piráti se dostali do konfliktu kvůli eurovolbám | Domov | Lidovky.cz
    https://www.lidovky.cz/...nfliktu-s-mistopredsedou-strany-oba-chteji-v-k.A190114_083612_ln_domov_ele
    Debata o kandidátkách pro volby do Evropského parlamentu skončila v závěru loňského roku u Pirátů strkanicí a nevybíravými slovy. Před kuchyňkou v pražském sídle strany se střetli dva její členové.

    „Nazval mě z****m a vyhrožoval, že proti mně vyvolá ještě větší mediální peklo, než jakým jsem si loni prošel,“ vylíčil svou verzi večera 10. prosince 2018 jeden z aktérů Giuseppe Maiello. Učinil tak na pirátském stranickém fóru, kde se evidují schůzky a kontakty.

    Jako důvod údajné přemrštěné reakce kolegy zmínil Maiello fakt, že podporoval jiného lídra eurokandidátky. Jméno muže, který jej „napadl“, sice neuvedl, ale jak zjistily LN, šlo o místopředsedu strany Mikuláše Peksu.
    ...
    Peksa, který patří k hlavním adeptům na jedničku pirátské eurokandidátky, rozhovor s peprným závěrem nepopřel. „Rozhodně to nesouvisí s tím, koho pan Maiello podporuje nebo nepodporuje. Máme dlouhodobě odlišné pohledy na zahraniční politiku a jakým způsobem by se měla vyvíjet,“ tvrdil LN Peksa, aniž by ovšem řekl, co mu konkrétně vadí.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    NIEKT0: a ty ctes, co pises? Asi ne :-) Tak znovu, Psals tu o navalech u danovych poradcu a ucetnich pred koncem terminu pro podani - a v tomhle bode rozhodne piratskej navrh vubec nic nevyresi.

    Tedy konkretne k vete "Inak podla navalu prace u danovych poradcov a uctovniciek vzdy pred poslednym moznym terminom podania vyzera ze by jeho predlzenie mohlo mat nezanedbatelny efekt" lze konstatovat jedine - jedinym skutecnym efektem bude to, ze naval se presune na dalsi mesic.

    V programu Piratu se mluvi o zjednodusovani vyberu dani a omezovani vyjimek. Nova - jina - lhuta pro podani zavadi dalsi novou vyjimku prave jen kvuli zpusobu podani. Holt je videt, ze i u Piratu je program jen carem papiru, kterym si na toaletach utiraji zadek, jak jde o nejaky pseudo-populismus ;-)
    NIEKT0
    NIEKT0 --- ---
    DANYSEK: Este raz, citas sa vobec? Ved presne popisujes, preco ten napad s odlozenim BUDE funguvat. Ak si to velka cast ludi aj tak necha na poslednu chvilu, tak to nakoniec BUDU musiet podat elektronicky, a presne TO bol ciel celeho opatrenia, zvysit pomer ludi podavajucich priznanie elektronicky.
    LINKOS
    LINKOS --- ---
    NIEKT0: aaa, dalsi si tu koleduje o DI :-)
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    NIEKT0: nikoliv - tys tu analyzu chtel ode me a na to jsem ti odpovedel, ze ja ji pro svuj nazor nepotrebuju - jednoduse proto, ze mam referencni informace z ruznych stran, vcetne informaci od danovych poradcu - predane osobne, nikoliv vyctene kdesi na internetech... proste moje socialni bublina zahrnuje lecjake skupiny, rozhoden ne jen ty IT... no a kdyz danovy poradci v te me bubline hlasaji to, ze z lidi maj problem podklady vubec dostat a ze je do rukou casto dostavaji az na posledni chvili, tak to holt o necem svedci, nemyslis? Nedelam si iluze, ze jde o problem, ktery by byl specificky pro moji bublinu - jednoduse proto, ze moje zkusenost nejen s danemi rika, ze na posledni chvili se nechava kdeco.

    Rozhodne jsi nijak nevyvratil to, ze Pirati si tu situaci viditelne nijak nijak neanalyzovali a vlastni analyzou situace nedisponuji (a nebo zapomeli ty data sve analyzy pubklikovat) a pouze na zaklade nejakeho pseudo-dojmu nicim prokazaelne nepodlozenych se domnivaji, ze posunutim lhuty o mesic se ziska nejaky benefit, notabene jak ty sam se domnivas, ze danovym poradcum apod. se nejak ulevi... a ja pouze oponuju tim, ze se nic nezmeni a ze cely ten problem se jen o jeden mesic odsune - tedy ze danovi poplatnici nebudou stresovat na konci brezna, ale na konci dubna - na posledni chvili - uplne stejne. Naopak si lidi na konci brezna reknou, ze to klidne na ten konec dubna jde odlozit, kdyz to poslou elektronicky.

    Ta sorta lidi, co na to kasle a resi vse na posledni chvili je ta majorita, ktery vytvari stres pred koncem lhuty - ti, kteri potrebnou agendu resi prubezne to jsou schopni vyridit i na konci ledna, maximalne v pulce unora. Proste, ze nechavat veci na posledni chvili je blbina - a to plati kdekoliv. Ale jo, jestli i tohle hodlas rozporovat... jen to me :D
    NIEKT0
    NIEKT0 --- ---
    DANYSEK: Citas to po sebe vobec spatne? Najprv chces analyzu, potom vyhlasis ze ju nepotrebujes, lebo par ludi poznas. Zaroven vyhlasis ze ludia aj tak vsetko nechaju na poslednu chvilu, a ze rovnaky naval bude v neskorsom termine, ale ked ten bude umoznovat iba elektornicke podanie, tak to bude znamenat ze vacsina ludi to poda elektronicky. Cim sam potvrdis presne to, s cim od zaciatku polemizujes.

    Ako ja rad diskutujem, nevadia mi ine nazory, ale je vhodne aby bol diskutujuci aspon v hrubych obrysoch konzistentny sam s sebou.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    NIEKT0: analyzu nepotrebuju, takovych lidi par znam... z nichz jeden je primo programator, takze s IT vecma problem nema.
    Co se toho navalu prace tyce - to je obecny problem, ze lidi nechavaj vse na posledni chvili, vcetne onoho predani podkladu... se danaru zeptej, jaky maj obcas problem z klientu vymlatit vcas podklady... a jestli to bude o mesic pozdejc, ale vysledna uroven zahlceni tesne pred terminem bude stejna...
    NIEKT0
    NIEKT0 --- ---
    DANYSEK: Budem velmi rad ked sa s nami o tvoju analyzu toho, preco ludia stale chodia na urad s papierom v ruke podelis. (Inak podla navalu prace u danovych poradcov a uctovniciek vzdy pred poslednym moznym terminom podania vyzera ze by jeho predlzenie mohlo mat nezanedbatelny efekt)
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    NIEKT0: Je nesmysl mit dvoji lhuty v zavislosti na zpusob podani. To pravni rad jen dale komplikuje a je v primym rozporem s programem, ktery maji Pirati - kde mluvi naopak o potrebe danovou legislativu zjednodusovat.
    Jestli si Pirati mysli, ze delsi lhuta k pouzivani ee.podani nove namotivuje, tak jsou dost naivni - lidi, co tak dodnes cini na papire to delaji mimo jine i proto, ze papiru narozdil od elektronickych forem vice duveruji, maji v ruce neco hmatatelneho a citelneho - a nikoliv jen zhluk nejakych binarnich dat... A zrovna tohle delsi lhuty nijak nezlomi... uz vidim, jak se najednou nadsene na papir vykaslou. Inu je videt, ze u Piratu jste si ani neudelali analyzu toho, proc jdou lidi na urad radsi s papirem v ruce.
    NIEKT0
    NIEKT0 --- ---
    DANYSEK: Ta motivacia je zjavna, presvedcit co najviac ludi aby pouzivali elektronicke danove priznanie, pretoze stat ma s jeho spracovanim mensiu pracnost aj naklady. S tvojou zalubou v autoritativnom riadieni by si to najskor prikazal natvrdo, alebo zaviedol pokuty, liberalny pristup ale pracuje pokial mozno s pozitivnou motivaciou.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    Elektronizace jako cesta k natahovani vselimoznych lhut... tomu rikam pokrok :D V praxi to nezmeni nic, stejne jako na to lidi serou ted a honi to ke konci brezna na posledni chvili, tak na to budou srat stejne... jen nove ke konci dubna.
    Piráti opět navrhli delší lhůtu pro elektronické daňové přiznání | Týden.cz
    https://www.tyden.cz/...pirati-opet-navrhli-delsi-lhutu-pro-elektronicke-danove-priznani_509998.html
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    NIEKT0: a tak zrovna omezovani prav konkretniho clena Pirati prece zmaknute maji a pristupovali k nemu i u mensich problemu, kdy zdaleka neslo o tak kontroverzni osoby poskozujici stranu i navenek. A ted budes tvrdit, ze to je formalne problem a ze to nejde...? ;-)
    NIEKT0
    NIEKT0 --- ---
    VYHULENY_UFO: A co maju pirati s tym ze sa konkretny clen rozhodne kandidovat v primarkach? je to jeho pravo. Ci bude zvoleny je druha vec, a osobne o tom dost pochybujem. Alebo ti je blizsie autoritativne vedenie, a zoznam ludi co mozu kandidovat v primarkach by si radsej urcoval rucne?
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    //ty vole, pomateny alternativni ital by se chtel vratit... a jeden by rekl, ze se pirati trochu poucili.


    Piráti svádějí bitvu o eurokandidátku – Novinky.cz
    https://www.novinky.cz/domaci/494083-pirati-svadeji-bitvu-o-eurokandidatku.html
    Další zájemci se tlačí do první pětice kandidátky. Mezi nimi je například šestadvacetiletá Markéta Gregorová, kterou v prosinci piráti v Evropě zvolili za předsedkyni Evropské pirátské strany, nebo neapolský rodák a bývalý zlínský lídr Giuseppe Maiello (56), kterému média vyčítala účast na prokremelských akcích.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    VYHULENY_UFO: hele, mezi vysoutěžením zakázky a odměnounza dosažením cíle je podstatný rozdíl. v tom detailu vidím budoucnost účasti soukromého sektoru na základním výzkumu i otevřených technologiích.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    XCHAOS: To je ta teorie ignorujici realitu. V praxi se vysledky prace kolem liberouteru fakticky prodaly a vysledky se za tezky prachy komercne prodavaj... rozhodne to neni tak, ze si nekde stahnes dokumentaci a slozis si to nekde na kolene... :-)
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    XCHAOS: prosimte, odmena za predcasne dokoncenou zakazku muze byt soucasti smlouvy, v tom bych problem nevidel. navic je to motivace privydelat si k cene, zejo.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    VYHULENY_UFO: a co takhle doslova soutěž - ne soutěž o zakázku, ale o vypsanou odměnu? za dosažení určitého cíle...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam