• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALEFČeská pirátská strana - Pirátský přístav na Nyxu
    Piráti.czprosíme účastníky debaty, aby se zdrželi vulgarit a osobních útoků alespoň na úrovni některých slušnějších klubů tady na NYXu (nereagujte na ID DANYSEK a VYHULENY_UFO jsou to trolové)
    Veškerý gaychat patří do druhého klubu, zde bude smazán.
    homepage - www.pirati.cz | twitter - 
    @PiratskaStrana | toto je polooficiální odborný klub pro nyx-aktivní členy, kandidáty, příznivce a potenciální voliče - ne [ oficiální fórum ] | pokud hledáte na NYXu spíše obecnou diskuzi o autorském právu, zkuste [ Piráti nebo novodobí misionáři kultury? ] | pokud chcete obecně tlachat o nově vznikajících politických stranách a hnutích, zkuste [ Politické alternativy a jejich příznivci ] | pokud chcete Piráty obecně nemoderovaně poloodborně zdrbnout, jsou tu pro vás [ Piráti.cz (unofficial) ] | povolební priority [ 20 nejdůležitějších bodů pirátského programu ]
     
    Automaticky detekované klikatelné hashtagy pro lepší organizaci obsahu jsou v tomto klubu vítány - příklady: #praha #volby #koalice #privacy #media apod.
    rozbalit záhlaví
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    NIEKT0: nikoliv - tys tu analyzu chtel ode me a na to jsem ti odpovedel, ze ja ji pro svuj nazor nepotrebuju - jednoduse proto, ze mam referencni informace z ruznych stran, vcetne informaci od danovych poradcu - predane osobne, nikoliv vyctene kdesi na internetech... proste moje socialni bublina zahrnuje lecjake skupiny, rozhoden ne jen ty IT... no a kdyz danovy poradci v te me bubline hlasaji to, ze z lidi maj problem podklady vubec dostat a ze je do rukou casto dostavaji az na posledni chvili, tak to holt o necem svedci, nemyslis? Nedelam si iluze, ze jde o problem, ktery by byl specificky pro moji bublinu - jednoduse proto, ze moje zkusenost nejen s danemi rika, ze na posledni chvili se nechava kdeco.

    Rozhodne jsi nijak nevyvratil to, ze Pirati si tu situaci viditelne nijak nijak neanalyzovali a vlastni analyzou situace nedisponuji (a nebo zapomeli ty data sve analyzy pubklikovat) a pouze na zaklade nejakeho pseudo-dojmu nicim prokazaelne nepodlozenych se domnivaji, ze posunutim lhuty o mesic se ziska nejaky benefit, notabene jak ty sam se domnivas, ze danovym poradcum apod. se nejak ulevi... a ja pouze oponuju tim, ze se nic nezmeni a ze cely ten problem se jen o jeden mesic odsune - tedy ze danovi poplatnici nebudou stresovat na konci brezna, ale na konci dubna - na posledni chvili - uplne stejne. Naopak si lidi na konci brezna reknou, ze to klidne na ten konec dubna jde odlozit, kdyz to poslou elektronicky.

    Ta sorta lidi, co na to kasle a resi vse na posledni chvili je ta majorita, ktery vytvari stres pred koncem lhuty - ti, kteri potrebnou agendu resi prubezne to jsou schopni vyridit i na konci ledna, maximalne v pulce unora. Proste, ze nechavat veci na posledni chvili je blbina - a to plati kdekoliv. Ale jo, jestli i tohle hodlas rozporovat... jen to me :D
    NIEKT0
    NIEKT0 --- ---
    DANYSEK: Citas to po sebe vobec spatne? Najprv chces analyzu, potom vyhlasis ze ju nepotrebujes, lebo par ludi poznas. Zaroven vyhlasis ze ludia aj tak vsetko nechaju na poslednu chvilu, a ze rovnaky naval bude v neskorsom termine, ale ked ten bude umoznovat iba elektornicke podanie, tak to bude znamenat ze vacsina ludi to poda elektronicky. Cim sam potvrdis presne to, s cim od zaciatku polemizujes.

    Ako ja rad diskutujem, nevadia mi ine nazory, ale je vhodne aby bol diskutujuci aspon v hrubych obrysoch konzistentny sam s sebou.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    NIEKT0: analyzu nepotrebuju, takovych lidi par znam... z nichz jeden je primo programator, takze s IT vecma problem nema.
    Co se toho navalu prace tyce - to je obecny problem, ze lidi nechavaj vse na posledni chvili, vcetne onoho predani podkladu... se danaru zeptej, jaky maj obcas problem z klientu vymlatit vcas podklady... a jestli to bude o mesic pozdejc, ale vysledna uroven zahlceni tesne pred terminem bude stejna...
    NIEKT0
    NIEKT0 --- ---
    DANYSEK: Budem velmi rad ked sa s nami o tvoju analyzu toho, preco ludia stale chodia na urad s papierom v ruke podelis. (Inak podla navalu prace u danovych poradcov a uctovniciek vzdy pred poslednym moznym terminom podania vyzera ze by jeho predlzenie mohlo mat nezanedbatelny efekt)
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    NIEKT0: Je nesmysl mit dvoji lhuty v zavislosti na zpusob podani. To pravni rad jen dale komplikuje a je v primym rozporem s programem, ktery maji Pirati - kde mluvi naopak o potrebe danovou legislativu zjednodusovat.
    Jestli si Pirati mysli, ze delsi lhuta k pouzivani ee.podani nove namotivuje, tak jsou dost naivni - lidi, co tak dodnes cini na papire to delaji mimo jine i proto, ze papiru narozdil od elektronickych forem vice duveruji, maji v ruce neco hmatatelneho a citelneho - a nikoliv jen zhluk nejakych binarnich dat... A zrovna tohle delsi lhuty nijak nezlomi... uz vidim, jak se najednou nadsene na papir vykaslou. Inu je videt, ze u Piratu jste si ani neudelali analyzu toho, proc jdou lidi na urad radsi s papirem v ruce.
    NIEKT0
    NIEKT0 --- ---
    DANYSEK: Ta motivacia je zjavna, presvedcit co najviac ludi aby pouzivali elektronicke danove priznanie, pretoze stat ma s jeho spracovanim mensiu pracnost aj naklady. S tvojou zalubou v autoritativnom riadieni by si to najskor prikazal natvrdo, alebo zaviedol pokuty, liberalny pristup ale pracuje pokial mozno s pozitivnou motivaciou.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    Elektronizace jako cesta k natahovani vselimoznych lhut... tomu rikam pokrok :D V praxi to nezmeni nic, stejne jako na to lidi serou ted a honi to ke konci brezna na posledni chvili, tak na to budou srat stejne... jen nove ke konci dubna.
    Piráti opět navrhli delší lhůtu pro elektronické daňové přiznání | Týden.cz
    https://www.tyden.cz/...pirati-opet-navrhli-delsi-lhutu-pro-elektronicke-danove-priznani_509998.html
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    NIEKT0: a tak zrovna omezovani prav konkretniho clena Pirati prece zmaknute maji a pristupovali k nemu i u mensich problemu, kdy zdaleka neslo o tak kontroverzni osoby poskozujici stranu i navenek. A ted budes tvrdit, ze to je formalne problem a ze to nejde...? ;-)
    NIEKT0
    NIEKT0 --- ---
    VYHULENY_UFO: A co maju pirati s tym ze sa konkretny clen rozhodne kandidovat v primarkach? je to jeho pravo. Ci bude zvoleny je druha vec, a osobne o tom dost pochybujem. Alebo ti je blizsie autoritativne vedenie, a zoznam ludi co mozu kandidovat v primarkach by si radsej urcoval rucne?
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    //ty vole, pomateny alternativni ital by se chtel vratit... a jeden by rekl, ze se pirati trochu poucili.


    Piráti svádějí bitvu o eurokandidátku – Novinky.cz
    https://www.novinky.cz/domaci/494083-pirati-svadeji-bitvu-o-eurokandidatku.html
    Další zájemci se tlačí do první pětice kandidátky. Mezi nimi je například šestadvacetiletá Markéta Gregorová, kterou v prosinci piráti v Evropě zvolili za předsedkyni Evropské pirátské strany, nebo neapolský rodák a bývalý zlínský lídr Giuseppe Maiello (56), kterému média vyčítala účast na prokremelských akcích.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    VYHULENY_UFO: hele, mezi vysoutěžením zakázky a odměnounza dosažením cíle je podstatný rozdíl. v tom detailu vidím budoucnost účasti soukromého sektoru na základním výzkumu i otevřených technologiích.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    XCHAOS: To je ta teorie ignorujici realitu. V praxi se vysledky prace kolem liberouteru fakticky prodaly a vysledky se za tezky prachy komercne prodavaj... rozhodne to neni tak, ze si nekde stahnes dokumentaci a slozis si to nekde na kolene... :-)
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    XCHAOS: prosimte, odmena za predcasne dokoncenou zakazku muze byt soucasti smlouvy, v tom bych problem nevidel. navic je to motivace privydelat si k cene, zejo.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    VYHULENY_UFO: a co takhle doslova soutěž - ne soutěž o zakázku, ale o vypsanou odměnu? za dosažení určitého cíle...
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    DANYSEK: tak neexistuje negativní reklama. alternativou k Huawei mohl být liberouter. otevřený hardware je do budoucna jediná možnost. tedy, nevyvíjel bych to určitě já, ale granty na otevřený hardware by stát poskytnout měl.

    naše firma jede na Huawei, já proti tomu protestoval rok předtím, než se o tom začalo mluvit. ale u 10 Ghz switchů tolik na vybranou není, cenový rozdíl je velký.

    možná by nám NATO dotace na nákup amerických switchů a routerů mohlo uznat v rámci oožadovaných 2% HDP na zbrojení :-)
    JVCNC
    JVCNC --- ---
    DANYSEK: prave, proto se to samo nabizi jako idealni reseni jen se obavam ze src/doc se konat nebude protoze jak jsem pochopil, tak jejich ideje jsou ohledne fungovani vsech ostatnich, oni sami si nejakou sofistikovane alibistickou ale jinak velice spatnou obrzlicku, jak by mohli sami sebe obejit, vzdycky najdou.
    JVCNC
    JVCNC --- ---
    VYHULENY_UFO: konkurencni prostredi pirati potrebuji jen k tomu aby se dostali k moci, obavam se ze po tom uz je neco takoveho trochu mimo jejich zajem a pak tu je ten problem ze kdyz uy se na neco udela verejna soutez s vyberkem, tak se vyberko napise na vyherce a dopada to tak ze soutez probhene a kdo ma vyhrat vyhraje.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    JVCNC: a tak jednu firmu uz Pirati maj, zejo... to uz zakladat nemusej... muzou to rovnou strcit na svuj eshop, i se zdrojakama/dokumentaci :)
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    JVCNC: no tomu ja rozumim, ale kde bude konkurencni prostredi. ja coby obcan a volic bych chtel, aby i tato reseni byla radne soutezena.

    nepocitaje v to, ze vyvoj openhw zabere nejaky cas (napriklad takovy open lcd monitor) a je otazka, jestli tento cas bude totozny s casem, ktery pirati stravi ve vlade.
    JVCNC
    JVCNC --- ---
    VYHULENY_UFO: tak openHW se da nechat vyrobit, zalozi se firma pri piratech ktera bude vyrobu objednavat v cine a prodavat statu :)
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    a uz vite, kde nakoupite otevreny hardware dostatecnem v mnozstvi, ktere by uspokojilo statni spravu? jako blaboly jedete pekny, ale obchodni otazka zni: kde ho vezmu levne a hodne?
    CAIDEL
    CAIDEL --- ---
    LINKOS: To mi povídej. I když stačí reakce ostatních aby mi bylo celkem jasné, jak jsou mimo :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam