• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALEFČeská pirátská strana - Pirátský přístav na Nyxu
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    OOHN: covece po skoro 25letech v it nejaky tuseni mam, ale tady v auditku piratsti experti laboruji dostupnym otevrenym zelezem, open sourcem a tak.... nevidim problem, aby nastoupil xchaos s partou z arachnelabs a zbouchali opensource aplikaci.
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    DANYSEK: tady můžem pokračovat jestli máš zájem, je tam moje reakce - ale upřímě řečeno asi ti moc nerozumím:

    [ ADAMIRA @ 2. světová válka ]
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    OOHN: takze na kazdej prd (agendu) se ma developit extra system? :-) No to bude IT i na magistratu i v novem podani taky peknej tunel a jeste vetsi bordel... clovek by cekal spise ucelenou analyzu vsech potreb (Pirati tohle dost akcentovali) - a ne vykriky typu "zbastlime dalsi jednoucelovku" k tomu bordelu, co tam uz ted je... ale jo jasny, aplikace sem, aplikace tam... vono se to ztrati :)
    OOHN
    OOHN --- ---
    VYHULENY_UFO: máš přehled o tom, jak složitý je takovej systém připravit?
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    OOHN: proc? myslis, ze to experti od piratu nedaj?
    OOHN
    OOHN --- ---
    VYHULENY_UFO: jak dlouho už programuješ?
    OOHN
    OOHN --- ---
    NIEKT0: obal bez náplně, k čemu? Takže on sám tam psát nebude, ale někdo jeho jménem ano? Not cool.
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    NIEKT0: takze nejakej mara prchal to zaridi.. rozumim :D
    NIEKT0
    NIEKT0 --- ---
    VYHULENY_UFO: Mas to vysvetlene na fore, Marcel odmieta pouzivat twitter ako neslobodnu platformu, ale suhlasil sa ze mu piratsky medialny odbor vytvori a bude spravovat konto.
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    :D



    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    Na Magistratu valej fakt dobry bomby... :D
    https://zpravy.aktualne.cz/...skalatoru-v-metru-nepresvedcili-me/r~b4198b641e3411e9aaa70cc47ab5f122/
    Vyžádal jsem si proto pozastavení výměny eskalátorů... pokud nedojde k nějakému havarijnímu stavu. - takze budeme cekat, az se to fakt vysere.. a pak budem resit, co s tim vyvedeme :D Ted uz jen zbyva pockat, kdy se nam v PID v pravidelnem provozu objevi parni stroje... byly taky spolehlive ;-) A se spolehlivosti tech starych je to take vselijake. No jo, holt podobny pristup v pripade mostu se jevi jako cool a nova radnice jej bude aplikovat i jinde...
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    DANYSEK: to se priznam ze nevim, ale jestli neco takovyho existuje, tak je to ponekud rofl
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    VYHULENY_UFO: A neni tak ciste nahodou uz nekdy od roku 2002 (mozna i dyl) na TSK odbor koordinace? :-)
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    //ty vole, pirati maji primatora, jsou to nejvetsi pocitacovi experti pres open source sw a hw, maji pristup k piratebay a nejsou schopni upiratit nebo za par tydny naprogramovat databazicku s posilanim upominek? to zase bude knuceni, proc to nejde....

    Praha chce software, který bude hlídat stav infrastruktury. Má snížit počet uzavírek | E15.cz
    https://www.e15.cz/...oftware-ktery-bude-hlidat-stav-infrastruktury-ma-snizit-pocet-uzavirek-1355597
    Vedení Prahy chce nechat vytvořit software, který bude sdružovat informace o nutných opravách komunikací od magistrátu a městských firem tak, aby byly práce koordinované a jedno místo se nemuselo rozkopávat opakovaně. Novinářům to řekl náměstek primátora pro dopravu Adam Scheinherr (Praha Sobě). Jde podle něj o komplikovaný projekt, jehož příprava bude trvat až čtyři roky.

    Podobné systémy podle náměstka fungují v zahraničí, kde výrazně pomáhají při koordinaci oprav a tím umožňují omezit nutné uzavírky. Software by měl podle něj sdružovat informace například od Technické správy komunikací (TSK), Pražských vodovodů a kanalizací, dopravního podniku, Pražské teplárenské, magistrátního odboru investic a dalších.

    Cílem je, aby systém sám hlásil, kde je potřeba oprava, a aby zároveň navrhl možnou koordinaci s dalšími plánovanými akcemi. V současné době má každá instituce či firma vlastní databázi, které spolu nekomunikují.
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    XCHAOS: zahora je curak, o nacisticky diktature a bolsevicky diktature se nediskutuje. to jsou jasny fakta.
    nackove a komunisti povrazdili haldu lidi ve jmenu pojebany ideologie.

    napriklad bolsevici vrazdili ve jmenu zmrda marxe, engelse, lenina a stalina. takovej zmrd marx je oblibenej filozof mnoha anarchistu a jedine v tomto kontextu se da na zahoru divat. anarchista, ktery chce bourat a pritahuji ho silni vudci. jinak by ty svy hovna nevypustil.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    ADAMIRA: Jen ztrata casu... kdyz se snazis vyvracet neco, na cem se shodne spousta historiku na zaklade faktu, ktere maji k dispozici :)
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    DANYSEK: ano presne jak jsem očekával, jsi totalne mimo (ale v ramci současných standartu ;) )

    a jak jsem očekával, uz tu z toho chytaj psotnik

    jestli mas zajem, dej to do fora druha svetova jako reakci na me a mužem pokracovat
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    XCHAOS: tak jisteze to uz offtopic je. Ale nezapominej, co ji vyvolalo: rad bych pripomel tu puvodni vec, co cely ten offtopic rozpoutala - tedy vyrok Dalibora Zahory o tom, ze u nas totalita po 2.svetove valce nebyla. A ten fakt, ze u nas totalita nebyla hlasa adept do republikoveho vyboru Piratu, tedy vcelku vyznameho organu strany. Nic ve zlem, ale s touhle retorikou se nekteri reprezentanti Piratu uz prilis neodlisuji od KSC(M), ktera na povalecne dejiny ma podobny pohled....
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    ADAMIRA:
    DANYSEK: proboha, běžte s tím někam do háje, už. tohle je tu totálně offtopic...
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    ADAMIRA: hlavni smer sel od 1.ukrajinskeho frontu a ten se sunul od Drazdan, ktery byl co do poctu vojaku nejpocetnejsi. Od Ostravy sly ku Praze zbytky 4.ukrajinskeho frontu, ktere byly proti tomu prvnimu mene nez polovicni. Mimoto Ostrava a Berlin jsou zhruba tak stejne daleko :D Demarkacni linie byla stanovena Jaltskou konferenci a pres to jaksi nejel vlak. Linie mela puvodne ryze vojensky vyznam - on se od zapadu puvodne tak rychly postup nepredpokladal. Ale kdyz uz bylo videt, ze to jde rychleji, nastopilo Stalinovo politikareni a s linii se uz hybat moc nechtelo... procpak asi...
    Polaci do toho sli hned - ale taky si Stalin pockal, az ve Varsave vykrvacej... zastavili tam postup svych armad a cekali, az se to lokalne postrili. Ostatne kdyz valka zacinala, tak si Stalin rozdelil Polsko spolu s Hitlerem, pro Stalina bylo Polsko vzdy jen korist.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam