• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALEFČeská pirátská strana - Pirátský přístav na Nyxu
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    Piráti navrhují zrušit povinnost přimíchávat biopaliva do pohonných hmot - iDNES.cz
    https://www.idnes.cz/...aliv-pohonne-hmoty-pirati-navrh-balcarova-holomcik.A190124_141729_domaci_kop
    CAIDEL
    CAIDEL --- ---
    OOHN: On se snaží navenek působit dost chytře a do určitých témat se radši moc nepouští, ale čas od času se přece jen někde prokecne nebo mu něco ujede a pak se vždycky zjistí, že je to (a to nejen) rasistickej xindl a celkově pěknej všivák :)
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    OOHN: tak jisteze... to bylo u Piratu kravalu kolem Libenskyho mostu pred volbama... a najednou oprava pocka dalsich 5 let a na dalsi volebni obdobi :-)
    OOHN
    OOHN --- ---
    DANYSEK: rozumím. Takže pokud Danysek nenávidí Piráty, dá se očekávat, že se ta nesnášenlivost projeví i v jiných oblastech jeho života. Fér.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    OOHN: no, vzhledem k jinym akcim (typu pozastavene vymeny eskalatoru, ktere jsou davno za zenitem, zase odlozena oprava libenaku, atd.) lze ocekavat vselimozne hruzy :)
    OOHN
    OOHN --- ---
    DANYSEK: jak jsi sám řekl, v novinách se toho napíše a je dobré si od toho držet odstup. Uvidíme.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    OOHN: Ten clanek hovori o tvorbe jednoucelovy aplikace. A k tomu je ta "analyza". Nikoliv o nejakem komplexnejsim informacnim systemu.
    OOHN
    OOHN --- ---
    DANYSEK: pokud nemáš jiné interní informace, tak jsi svoje závěry vyvozoval z novinového článku. A o té analýze, kterou požaduješ, tam také mluví.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    OOHN: a proc bych mel polemizovat s nejakym novinovym clankem? V novinach se toho napise a je dobry si od toho drzet odstup. Ale samotne vysteky o tom, ze je potreba udelat (dalsi, novou) aplikaci, aniz by vubec existovala a probehla nejaka analyza celeho prostredi jsou proste nesmysl. Tohle ma byt funkcionalita ucelenejsiho informacniho systemu pokryvajici sirsi spektrum cinnosti uradu. Tech agend, ktere se na urade resi a ktere se spolu vzajemne ruzne prolinaji je spousta...
    OOHN
    OOHN --- ---
    DANYSEK: prosím tě, co vlastně rozporuješ z toho článku? Vyhradili si na to čtyři roky. To by se dalo stihnout to, co popiseješ, ne?
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    Hm, hlavne to neuspechat... tak snad do ty doby nespadne :) Jinymi slovy jsme i s Piraty tam, kde jsme byli - odkladame a odkladame.
    Primátor Hřib: Libeňský most se začne opravovat až v roce 2023. Problémem jsou rozpočet i dokumentace | iROZHLAS - spolehlivé zprávy
    https://www.irozhlas.cz/zpravy-domov/zdenek-hrib-libensky-most_1901231040_pj
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    OOHN: to ale znamena zmenit i ty existujici aplikace, aby tam nejake API vzniklo a tedy bylo mozne ty data zpristupnit, vyresit jak kazda ta mistne-specificka aplikace bude komunikovat navenek. Opet to neni o tom, ze se napise nejaka magicka aplikace na MHMP, co vse vyresi - bude to vyzadovat zasahy na vice mistech, upravit backendy toho, co maji ty jmenovane instituce - a pak muzes resit, jak to propojis. A ne, ruzne databaze spolu obvykle nekomunikuji, to je tak nejak normalni vlastnost...
    Takze to v prvni rade znamena zanalyzovat prostredi participujicich organizaci. Dabel je skryt v detailu - ten se typicky skryva za slovicky "a dalsi". Jinymi slovy dnes se ani nevi, kam vsude by to vlastne melo sahat - tak aby to skutecne dokazalo poskytnout pozadovany pohled. Neni poradne vymysleny backend a jeho fungovani, ale uz se resi frontend... :-)

    A samozrejme je to porad o populismu "kvuli kolapsum" - skutecne planovane prace nejak koordinovane i jsou uz dneska. Jenze do toho casto vstupuji nejake neplanovane havarijni stavy a ty jaksi sebelepsi aplikace dopredu nevymysli :-) A kolapsy v doprave vznikaji i proto, ze cela dopravni infrastrukture je proste blbe navrzena - zavres jednu ulici a ono to realne neni moc kudy objet - takze se doprava nacpe do mist, kde je tesno i bez te uzavirky. Kapacita komunikaci se v dlouhodobem pohledu spise snizuje v dusledku umelych zuzeni a pak se vsicni divi prevelice, ze dojde ke kolapsu...
    OOHN
    OOHN --- ---
    DANYSEK: z článku:

    "Software by měl podle něj sdružovat informace například od Technické správy komunikací (TSK), Pražských vodovodů a kanalizací, dopravního podniku, Pražské teplárenské, magistrátního odboru investic a dalších."
    a
    "V současné době má každá instituce či firma vlastní databázi, které spolu nekomunikují."

    Takže žádné bušení extra dat. Důležité je slovo sdružovat.

    A vyjádřit by se k tomu měly univerzity.


    Uvidíme.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    XCHAOS: uzemka mas ke konkretnim pozemkum, a uz mas nejak vyporadane smluvni vztahy k nim (a to samo o sobe stoji nejaky prachy). Ale to porad neni o tom, ze se nekde neco "nahodne" rozkope a ty tam automaticky nahazis i svoje trubky... jen proto, ze je zrovna v zemi dira. Je fakt naivni si myslet, ze sluzebnost k pozemku vznikne na zaklade toho, ze se tam zrovna kope. A pokladat trubky bez vyresenych sluzebnosti jaksi nejde...
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    https://twitter.com/Mikiferjencik/status/1088109282598572032
    Dobrá zpráva. Podařilo se nám prosadit zjednodušení místních referend. Nově budou volební komise pro místní referenda společné s volebními komisemi pro volby, šance, že tato referenda budou závazná tak razantně roste. Dobrá práce Vojtěch Pikal Perlička na závěr, SPD byla proti.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---

    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    https://twitter.com/ZdenekHrib/status/1087746393761107968
    Cestující si teď mohou ještě lépe plánovat dopravu! Google mapy nově zahrnují informace o zpožděních nebo výlukách v pražské příměstské dopravě. A to díky otevřeným datům Prahy.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    https://twitter.com/JanLipavsky/status/1088043445418160128
    Dnes jsem navrhl, aby sněmovna přednostně jednala o zřízení sněmovní vyšetřovací komise pro hodnocení vlivu autoritářských režimů na vnitřní záležitosti Česka. Pomocí hlasů ANO, SPD, ČSSD a KSČM byl můj návrh zamítnut. Budeme to zkoušet dále! Více zde:
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    DANYSEK: víceméně ano, je to až tak jednoduché - máme nějaká územka, a když se dozvíme, že se někde kope, tak koordinujeme. (jako to už děláme s nejmenovanými firmami, které zakopávají něco jiného - třeba i ne data...). je to v zájmu všech - tedy snad kromě monopolních operátorů, kterým se šíří konkurence :-)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    https://twitter.com/tom_vymazal/status/1088026801035726848
    Okrádačka církví dokončena. Piráti, ODS, STAN, KDU i TOPka proti, ale nestačilo to. Po závěrečném hlasování někdo od komunistů začal tleskat, ale nikdo další se nepřidal -- asi vědí, že to byla kompletní černota. Taky se nám pořádně vysmáli, když jsme chtěli tu slíbenou analýzu.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam