• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALEFČeská pirátská strana - Pirátský přístav na Nyxu
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    Očima Saši Mitrofanova: Kdy budou Piráti za vodou – Novinky.cz
    https://www.novinky.cz/komentare/496496-ocima-sasi-mitrofanova-kdy-budou-pirati-za-vodou.html
    Zdeněk Hřib se neschovává. Z veřejných výstupů poslední doby je možné zmínit jeho návrh na ukončení jednostranného školení, které pražští záchranáři poskytovali čínským kolegům. Z čínské strany nebyla reciprocita a pandu v pražském zoo, která měla být nepeněžitým plněním, stejně nedostaneme. Také rozhovor o technologických plánech, které má Hřib s hlavním městem, stojí za pozornost zde.

    Přesto právě s Prahou a s pirátským primátorem byly v nedávných dnech spojeny rozpaky části veřejnosti. Sice předběžně, ale jednal s Babišem o výměnném obchodu. My vám pozemky pro premiérův sen, úřednické městečko v Letňanech, vy nám financování vnitřního okruhu, uvolněné budovy po ministerských úřednících a nemocnici v Letňanech. Jenže se právem ozvali starostové dotčených městských čtvrtí, že tito dva technokraté bez mrknutí oka jednali o nich bez nich.

    Piráti mají jádro oddaných stoupenců, kteří při každém kritickém výroku střemhlav vyrážejí na obranu svých politiků. Ale zdalipak pouze toto nadšené pirátské milieu bude stačit na velké cíle, které si strana klade?

    Za vodou Piráti budou, až přemluví k volbě i starší skeptiky, kterým nezbude jiná možnost, nechtějí-li neonormalizaci. Mně například stále straší v hlavě tento obrázek zde. Přitom nebyl myšlen ani jako doporučení soudcům.
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    VYHULENY_UFO: ale ono to bude stejne souviset s tim, ze pro piraty plati, ze zahranicni podnikatel=nadnarodka.
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    HONCKA: o se tykaji vice zahranicnich maji logicky nizsi prioritu, takze omezeni EET ma vyssi prioritu, nez pripadne zacleneni do nejakych evropskych standardu.

    to me docela mrazi.... tfuj tajbl
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    JVCNC: Co chces navrhovat v ramci konstrukce ve standardizovany rackovy krabici? Tam mas na vyber hloubku, pocet U a jaky porty potrebujes, pripadne podle hw, jestli budes potrebovat aktivni chlazeni a kde vyvrtat otvory na montazni sloupky. A samozrejme design front panelu :)
    Tam na zadny zadrhele ve vyrobe nenarazis, protoze se toho vsude stejnym spusobem chrli milionove mnozstvi.

    DANYSEK: Ja o zadnym zvyhodnovanim nemluvil, ty zmeny legislativy se tykaji vsech podnikatelu, akorat ty, co se tykaji vice zahranicnich maji logicky nizsi prioritu, takze omezeni EET ma vyssi prioritu, nez pripadne zacleneni do nejakych evropskych standardu.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    HONCKA: Piratsky program explicitne hovori o svobode pohybu zbozi, sluzeb, osob a kapitalu. Takze nemuzes protezovat (cti: zvyhodnovat) ceske podnikatele, tim bys tu svobodu pohybu (zejmena kapitalu) ponekud poprel. Ona ta svoboda neni jen o tom, ze Cech bude brat od okolnich, ale musi taky neco nabidnout tem druhym.
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    HONCKA: ja si myslim, ze zahranicni podnikatel (hlavne z eu) by mel dostat uplne stejny pristup jako cesky podnikatel. takze podnikatele nerozlisovat. i ten zahranicni oceni idealnejsi podminky.
    JVCNC
    JVCNC --- ---
    HONCKA: no par veci by se naslo, treba stejne zakonitosti a uskali navrhu a konstrukce a v tom clanku je pekne videt stret predstavy s realitou ohledne vyrobnich technologii a ted si jeste predstav, ze navrh elektroniky je jednodussi kdyz mas volnou ruku co se tyce krabice nez kdyz uz mas neco danne a neda se s tim hnout. V tom clanku byla puvodni predstava jeste docela pricetna a presto docela narazili, pri predstave s casto i zakladni neschopnosti piratu, ze se sami do neceho takoveho pusti je... dusim se smichy jen pri te predstave.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    VYHULENY_UFO: jj, vylisovat plastové krabičky je drahé, tak se na to vykašlem a koupíme radši všechno od Huawei, jak nám radí Zeman :-)
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    VYHULENY_UFO: Neni, ale zajem ceskeho politika je spis o ty ceske podnikatele a pokud ten cesky nema idealni podminky, tak ty zahranicni maji nizsi prioritu, ty se asi taky tolik nestaras o to, co se deje ve vedlejsim druzstvu tolik jako v tom tvym.
    VYHULENY_UFO: Co ma spolecnyho opensource HW do standardizovany rackovy krabice a vyroba a navrh custom krabice?
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    VYHULENY_UFO: pridali dalsi veci, kde je fiskalizace povinna (je vtipny, ze se mluvi jen o Chorvatsku)...
    Računovodstvo i financije
    http://www.rif.hr/...ica/novosti/354/summary-of-changes-in-tax-and-contributions-in-croatia-for-2019
    HONCKA: a zjistovali Pirati, co v teto oblasti zamysli v ramci EU? Protoze taky muzou jen slibovat tesinsky jablicka... trend fiskalizovat minimalni hotovostni transakce bez vyjimek (a s tim spojeny tlak na bezhotovostni platby, ktere se kontroluji lepe) tu je uz nejaky cas a srouby se postupne utahujou. Samozrejme se to "prodava" s tim, ze se prece z moci uredni odbouraji poplatky za tyto transakce (platby kartou apod)... ale co je skutecne za tim "snizovanim" se nikde moc nahlas netroubi.
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    HONCKA: no preci zpusob vyroby. pirati uz netlaci open source hw?
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    HONCKA: zahranicni podnikatel je neco jinyho nez cesky podnikatel????
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    VYHULENY_UFO: Nevim, co ma tohle spolecnyho s HW pro statni spravu? Enterprise HW je akorat 1-n U vysoka plechova krabice do racku
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    DANYSEK: A proc? Cilem Piratu je, aby se EET nerozsirilo na dalsi podnikatele, to co ulehci pouze zahranicnim firmam bych resil, zvlast pri nynejsi ekonomicky situaci, az nasi podnikatele budou mit idealni podminky.
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    DANYSEK: jak to dopadlo s eet v chorvatsku?
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    XCHAOS: a zatimco se mistni politici hasteri o (ne)prinosnosti EET, v Italii jeji ekvivalent nasadili od 1.1.2019 uz taky, Spanelsko to ma od roku 2017, o Madarsku ci Polsku nemluve... ono je to tak nejak pomalu trend, co driv nebo pozdejc beztak pozere celou Evropu...
    Real-time VAT control is coming to Europe - OpusCapita
    https://www.opuscapita.com/...t-control-has-come-to-europe-and-is-changing-e-invoicing-as-we-know-it
    Kdyby spis Pirati resili nejakou standardizaci (aka SAF-T)... tak aby to reseni bylo kompatibilni s okolnim svetem a ne nejaka mistni proprieta komplikujici podnikani zejmena zahranicnim firmam.
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    //peknej clanek o tom, co ceka piraty, az zacnou vyvijet open source hw pro statni spravu

    Pohled do zákulisí návrhu a výroby krabiček Turris MOX | Blog zaměstnanců CZ.NIC
    http://blog.nic.cz/2019/02/01/pohled-do-zakulisi-navrhu-a-vyroby-krabicek-turris-mox/
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    Výnos z EET na výběr daní? „Babiš si čísla vycucal z prstu,“ tvrdí Piráti - Echo24.cz
    https://echo24.cz/a/iVjHg/vynos-z-eet-na-vyber-dani-babis-si-cisla-vycucal-z-prstu-tvrdi-pirati
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    Koukam, ze Hribovo vedeni magistratu je inspirovano vystupovanim stareho krale Pulnocniho kralovstvi...
    k revokaci usneseni Rady HMP c. 77 ze dne 21.1.2019 k revokaci usneseni Rady HMP c. 32 ze dne 14.1.2019 k navrhu programu jednani 3. zasedani Zastupitelstva hl.m. Prahy dne 24.1.2019

    Odvolavam, co jsem odvolal a slibuji, co jsem slibil! :D
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    DANYSEK: Brno zrušíme.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam