• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALEFČeská pirátská strana - Pirátský přístav na Nyxu
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    NIEKT0: takze sam verejne priznavas, ze Pirati zatim stale otevrene lzou, kdyz o sve aplikaci uz nekolik mesicu hovori, ze je opensource, kdyz (s libovolnou vymluvou) proste neni.
    Code-review je mozne delat i po zverejneni zdrojaku.

    No co, jste proste jen banda lharu... jako Babis :-)
    NIEKT0
    NIEKT0 --- ---
    DANYSEK: urad.pirati.cz zatial skutocne verejne zdrojaky nema. Uz mali byt verejne, ale pred zverejnenim sme sa este rozhodli spravit code review, co celu vec spomalilo. (aplikaciu povodne interne uzavreto vyvijala sukromna firma pre seba). Tak aspon vidis ako je to v praxi s bezpecnostou u uzavretych a otvorenych rieseni:)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    Vtipné je, že strany mimo ANO, SPD a KSČM by dohromady daly snad i 50.5%. Jenže vzhledem k přepočtu hlasů D'Hondrtovou metodou ve prospěch velkých stran, kterou kdysi prosadili ODS a ČSSD, dnes pravděpodobně tyto hlasy budou mandáty přepočteny ve prospěch jediné velké strany, která zbyla, a bude zase ANO s ještě výraznější tichou podporou KSČM a SPD... (no dobře, jsou to ještě 2 roky, mezitím se průzkumy začnou ptát dalších 2 ročníků prvovoličů... je tu taky naděje, že KSČM konečně vymře po srpu a kladivu, nebo po čem se u nich vymírá, když ne po meči a přeslici...)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    Jinak docela bych přišel do protiútoku: koho jiného, než Piráty, proboha? Ano, není to dokonalé. Ale viz směrování ODS k euroskeptické žumpě. Katolík nejsem, KDU-ČSL to pochopila a hledá nové koaliční partnery, mj. monarchhisty. Co mi teda zbývá? ČSSD a SZ pro mě byly volitelné v podobě "koalice" do senátu, kterou reprezentovala osobnost Václava Bělohradského, jenže ten neprorazil u nás na Praze 6 a neprorazil by ani jinde (snad aby mu kandidaturu navrhli Piráti?). V ČSSD jsou takoví exoti, že i kdybych se identifikoval s křídlem "idealistů", tak jsou pro mě dnes nevolitelné. SZ se propadla vlastní neschopností na okraj obskurnosti, navíc se stala víc než co jiného koalicí NIMBY aktivistů (věděli jste, že je třeba lokálně proti mostu Zlíchov-Dvorce?).

    Co teda zbývá? TOPka? Ne, děkuji, nejsem Vyhulený Ufo....STAN? V rámci předběžného oťukávání možnosti _povolební_ koalice jsem přivedl jednoho člověka ze STAN k Pirátům, už je v zastupitelstvu jako nezávislý. Tvrdí, že v Pirátech jsou zajímavější lidé. STAN a Piráti se v očích voličů stali jakousi nadějí na "něco jiného", ale Piráti aspooň mají něco jako program a demonstrují např. loajalitu svých volených zástupců vůči prosazování tohoto programu (ve sněmovně ze všech stran nejvíc).

    Takže jako co? ODS se pořád ještě tváří jako Fiala a jako pragmatická síla. Fakticky je rozkročena od pitoreskního a senilníého Kubery až po zcela nepřijatelného VkMl, který u nich hraje výrazně slyšitelnější part, než podobné postavičky aspirující na to samé v jiných stranách (připouštím, že oslovit tuhle cílovku se snažili i někteří Piráti, ale skončili dost na odstavné koleji).

    Piráti vznikli jako reakce na neschopnost politiků jiných stran rozpoznat nové dělící čáry mezi voliči. Jasně vyhrazený ideový základ mají snad jen lidovci a s neostalinismem koketující komunisti. Všechno okolo je rozmlžené víc, než cokoliv, co kdy předvedli Piráti: ODS se prezentuje proevropsky, ale ráda by se paktovala s polskými konzervami a ehm, admirálem Orbánem (v tenhle moment si člověk začne říkat, jestli nakonec ještě není přeci jen ten Babiš menší zlo!). TOPka je v procesu jakéhosi zběsilého přerodu od strany punkového knížete a pytláka-hajným Kalouuska k jakési liberálně-konzervativní pro-evropské straně Pospíšila a Feriho, neříkám, že je to nejhorší možnost na trhu, jenže v praxi jejich jediná politika v parlamentu je "proti všem". No a že o STAN nevíme nic jiného, než že jsou "někdo jiný", to jsem už říkal.

    Takže sakra - co bych dneska asi tak měl volit, kdybych ty Piráty byl vůbec nespoluzakládal? Když stranickým sítem projde nějaký vyložený blbec, tak ok, nesu za to odpovědnost i já, protože jsem se účastnil hlasování, primárních voleb, apod. Za program momentálně neručím, program formuluje Republikový Výbor a v něm už nějaký čas nejsem. Ok, jsou tam rizika, rozpoory, potenciální konflikty, problémy. Ale podstatná je otázka: co sakra místo toho? Nic, co mi nabízí zdejší experti, mi neuspokojuje.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    XCHAOS: tam ten "opensource" projekt bezici na urad.pirati.cz neni... takze ano, cosi tam je - ale to co tu opakovane diskutujeme a u ceho se v zapati pise, ze jde o opensource tam proste neni. Prote takovy opensource bez zverejnenych zdrojaku, takze Pirati vlastne lzou :) A tu lez nezamaskujes tim, ze tu nahazis nejake git repozitare s nesouvisejicim balastem...
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    tady je fork toho heliosu. probíhají v něm např. primárky do Evropského parlamentu.
    GitHub - pirati-cz/helios-server: Helios server
    https://github.com/pirati-cz/helios-server
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    pirati-web · GitHub
    https://github.com/pirati-web
    Pirate Party Czech Republic · GitHub
    https://github.com/pirati-cz
    minimálně v tom druhém repositáři tedy cosi je..
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    DANYSEK: co tohle?
    GitHub - pirati-web/pirati.cz: Homepage Pirátské strany
    https://github.com/pirati-web/pirati.cz
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    NIEKT0: Ano, nefunguje to - a v tom jsem konzistentni - ne tak, ze by opensource implikovalo bezpecnejsi produkt... jak se tu snazi nekteri tvrdit. Jednoduse proto, ze to nikdo systematicky nedela tak, aby to k vyssi bezpecnosti vedlo. Podstatne je to rozliseni "white" vs "black" hats, zeano....
    Aproto, kdy Pirati zverejni vsecky sve zdrojaky, o kterych oni sami tvrdi, ze jsou opensource...? :D To, ze ty zdrojaky obcas chybi tobe nijak nevadi? :D
    NIEKT0
    NIEKT0 --- ---
    DANYSEK: A netvrdil si pred casom v tomto istom fore ze to, ze to tak nefunguje?:))
    JVCNC
    JVCNC --- ---
    DANYSEK: me tak napada ze jsem tu o tom psal JVCNC:
    ze to tak bude a ono to tak nejak tak skutecne je, jake prekvapeni od piratu :D
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    XCHAOS: spousta tech tezi je naplnitelna uz tim, ze vladni systemy zdojaky provozovanych aplikaci maji - to vubec nemusi bejt "open" - tedy nekde na githubu...
    Naopak, porad tam je riziko, ze 'black hats' ti v tom opensource "na githubu" najdou diru, kterou 'white hats' neobjevi... a kterou ti 'black hats' k necemu zneuziji...
    Samozrejme, ze se zdrojakem v ruce se ty diry hledaji snaz..
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    VYHULENY_UFO: no, ano. proto se Piráti snaží dostat do Evropského parlamentu, aby toto změnili.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    Should All Government IT Systems Be Using Open Source Software? - Slashdot
    https://yro.slashdot.org/...0/0233234/should-all-government-it-systems-be-using-open-source-software
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    //zbytek placena sekce

    https://domaci.ihned.cz/...licencni-poplatky-zeme-eu-maji-dohodu-o-prisnejsi-ochrane-autorskych-prav
    Pomalu končí éra, kdy internetové vyhledávače a úložiště nenesou žádnou odpovědnost vůči autorům, jejichž díla šíří internetem. Společnosti jako Google, jemu podřízený server YouTube, či české Ulož.to a Seznam.cz, se musí připravit na přísnější ochranu autorských práv. Na její úpravě se shodli zástupci zemí Evropské unie při pátečním nočním jednání.

    Do finále tak míří příprava nové evropské směrnice, která má za cíl vyrovnat postavení autorů, poskytovatelů obsahu a uživatelů internetu. Pokud nová pravidla projdou, budou vyhledávače a úložiště platit tvůrcům a umělcům za využívání jejich děl, ať už jde o knihy, články, videa, či filmy. Pod hrozbou sankcí budou také ručit, že nedopustí šíření pirátských kopií a zajistí okamžité odstranění nelegálního obsahu ze svých webů. Dnes obsah chráněný autorskými právy proaktivně nehlídají a žádosti vydavatelů o jeho smazání často vyřizují se zpožděním nebo vůbec.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    VYHULENY_UFO: Vsak to skonci jako s cernym uhlim, jehoz tezba je v Evrope tak "rentabilni", ze se uz dnes vyplati ho sem dovezt klidne z Australie... nebo z Ciny, USA ci Afriky. S uranem je ten pribeh jeste smutnejsi.
    Ta Piratska predstava, ze napalenim dani se automaticky zvednou prijmy je... jaksi nedomyslena do dusledku. A je fuk, o ktere oblasti se bavime - v dnesni globalizovane ekonomice neni vubec zadny problem malou Ceskou republiku nahradit jinou zemi, ktera bude zdrojem tehoz za min penez. Takze se to pak bud bude zase resit nejakejma pobidkama z druhy strany k nalakani, tedy vyslednej prijem bude mensi... a nebo se bude jenom fnukat, ze se to ci ono k nam radsi doveze zvenku. Ono i s tim lithiem, kolem ktereho byl drive humbuk to najednou uz tak slunickovy neni - uz i Nemci na druhe strane kopce jsou dal...
    A hlavne Pirati, kteri se radi ohani absenci analyz na to ci ono sami zadnou analyzu k tomu vyzbleptu Richterove nepredlozili. Nakonec z tech "easy-money" nebude nic.
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    VYHULENY_UFO: solidni humus. ano, citim zde rozhovory s marxistou xchaosem v dobach silenstvi v nzp auditku.
    uz tenkrat xchaos rikal, ze aby mohli zavest pro lidi rovnomerne rozlozene hovno alias zakladni prijem, budou se muset zdanit zahranicni firmy a luxusni zbozi.

    Další příležitost, jak se vyhnout deficitu, který na důchodovém účtu v budoucnu hrozí vzniknout, vidí Piráti ve zdanění těžby nerostných surovin. „Firmy, které těží, mají zisky v řádu desítek miliard. My na daních z těžby nerostných surovin vybereme, mám-li správná čísla, 480 milionů ročně,“ upozornila Richterová.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    Takze danova optimalizace s cilem odvest co nejmensi dan - tedy cinnost, kterou dela jakykoliv podnikajici subjekt bez ohledu na svou velikost - je podle Piratu spatne taky. No to jsem zvedav, jak konkretne tomu pani Richterova hodla zamezit :-)
    Došlápněme si na největší firmy a jejich daně, radí poslankyně Richterová, kde vzít peníze na důchody — ČT24 — Česká televize
    https://ct24.ceskatelevize.cz/...na-nejvetsi-firmy-a-jejich-dane-radi-poslankyne-richterova-kde-vzit
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam