• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALEFČeská pirátská strana - Pirátský přístav na Nyxu
    LINSOS
    LINSOS --- ---
    HONCKA: Hřib nasliboval občanům Prahy novou úžasnou moderní nemocnici v Letňanech. Tu ale také chce nechat vybudovat za státní peníze. Takže tu prezentuješ ukázkové pyrrhovo vítězství. Metro povede i nadále jen do polí u Letňan. A nebude tam nic. Proč by měl Babiš utrácet za novou nemocnici, kterou tam stát akutně nepotřebuje? A kterou by Hřib rád kvůli pohodlí pirátských voličů v Praze? Co tam tedy Hřib postaví z kasy magistrátu? A jak vůbec vyřeší dopravu na východě Prahy? Sází se na jednu kartu. Když ale Babiš cukne, tak Hřib žádný další plán nemá.
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    LINSOS: Co je na tom nenormálního? Babiš chce po Praze pozemky na nějakou opičárnu, která městu přinese akorát komplikace, tak chce na tom urvat co nejvíc pro své voliče, jediný riziko je, že se ta opičárna nepostaví, pro Prahu je to win-win situace. Máš plnou hubu keců, tak která varianta by byla dle tebe dobře?
    LINSOS
    LINSOS --- ---
    XCHAOS: Praha je rovněž jen kraj. Stejně jako jiné kraje. Už dnes má Praha jako kraj od státu víc peněz než ostatní. Dokonce nejvíc ze všech krajů. A hlavně Hřib požaduje od státu víc než sám do řešeného projektu z fondů Prahy vkládá. Obyčejná nenažranost. Sobečtí a arogantní pražští Piráti hrabou jen pro sebe. V penězích vyjádřeno výrazně na úkor ostatních krajů v zemi. Rovněž v ostatních krajích mají problémy s dopravní infrastrukturou. A musí hospodařit s menším objemem financí a současně řešit problémy na větší územní ploše. Ucpané silnice nejsou problém jen v Praze.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    LINSOS: ehm, tak třeba kraje maj taky rozpočet na údržbu krajských komunikací, a Praha je město velikosti kraje... každopádně tam šlo o trochu složitější vyjednávání, kdy stát po Praze taky něco chce. Ale jistě, v Praze bodují Piráti, mimo Prahu ANO. Je pravděpodobné, že nenávist Babiše k Praze teď stoupne a bude pravděpodobně používat podobnou argumentaci...
    OOHN
    OOHN --- ---
    Praha zruší tzv. miliardový tendr na sdílené elektromobily - ElektrickeVozy.cz
    https://elektrickevozy.cz/clanky/praha-zrusi-tzv-miliardovy-tendr-na-sdilene-eletromobily
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    Hřib odmítl půjčit svazu bojovníků za svobodu Brožíkův sál kvůli metálu pro Ondráčka
    https://zpravy.aktualne.cz/...tu-nad-akci-od-prahy-zve-na-ni-i-k/r~6715ab5e312611e996370cc47ab5f122/
    LINKOS
    LINKOS --- ---
    OMNIHASH: tak,tak... Argumentace obdobne dementni, s jasnou sestupnou tendenci. Navic zdementnel tak hluboko,ze si musi vypomahat obrazky
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    Linsos je nový ID danýska, páč už si tu povídal díky DI jenom sám se sebou a ufem?
    LINSOS
    LINSOS --- ---
    XCHAOS: Jo a proto komunál reprezentovaný Hřibem chce od státu miliardy na stavby pro své město a uvnitř svého města a logicky spadnou do jeho majetku. Stavby, které si jiné obce musí pokrýt ze svého vlastního rozpočtu. K tomu si nárokuje další stavby v majetku státu. Praha dnes od státu dostává strašně málo. Peníze, které plynou ze státního rozpočtu do obecní kasy jsou podle Pirátů nic. Je třeba mamonit víc a víc. Jen od státu brát a nic nedávat.
    LEON_KOWALSKI
    LEON_KOWALSKI --- ---
    Linsos je nějaká reinkarnace těch dvou trolíků co mají RO?
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    teď jsem si ověřil, že nekážu bludy: i "městské" soudy spadají do státního rozpočtu, po kapitolu ministerstva spravedlnosti, jak jsem psal. soudce v obecním bytě si tedy sahá hned na dva rozpočty: na státní, skrze výplatní pásku, a na obecní, skrze zvýhodněné bydlení. je tedy logické, že město si to porošlo a zjistilo, že nedotuje "svoje" lidi. pokud má to zvýhodněné bydlení nějak pomoci gareantovat nezávislost soudců, budiž - ale rozpočtově patří zcela jinam a teď to bylo zneužití obecníhoi majetku a rozpočtu, který má sloužit jiným účelům.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    LINSOS: máš v tom strašnej hokej. ta věc s byty se týká obce, města, komunálu. Město ty sociální byty provozuje, současně má nějaké zaměstnance, komunální, třeba učitele nebo hasiče. Nebo řeší sociální bydlení, to má na starost.

    soudci jsdoiu naproti tomu státní, erární zaměstnanci. jestli stát jako jejich zaměstnavatel usoudí, že je chce nějak motivovat, měl by k tomu použít nějaké svoje erární byty, které patří státu, ne městu.

    je sice pravda, že existují instituce jako "městský soud", ale intuice mi praví, že platy soudců jsou v rozpočtu ministerstva spravedlnosti, ne v rozpočtu obcí. z hlediska města je to prostě občan, který není ani sociálně potřebný, ani zaměstnanec města: je věcí politiky města, komu nabídne zvýhodněné obecí bydlení. není to žádné měření jakýmkoliv metrem: je to prostě rozhodnutí v kompetenci města, obec je subjekt, který může dělat s majetkem v mezích zákona cokoliv, co se volení zástupci občanů rozhodnou (tedy, veřejně - nikoliv tajně, to je taky drobný detail).

    Některé např. rozprodeje obecního majetku můžou být dost pochybné. není ale žádný zákon, který by nařizoval obcím ubytovávat přednostně státní zaměstnance. ovšem město může mít poměrně logickou politiku ubytovávání městkých zaměstnanců...
    REDGUY
    REDGUY --- ---
    Hele, dotaz. Nedarit se mi najit puvodni dokument, takze si chci overit, jestli v nem skutecne pisete, ze vasim vzorem jsou "rebelove" jako Miley Cyrus. Opravdu to tam mate?

    https://zpravy.aktualne.cz/...by-pirati-se-chystaji-porazit-babi/r~9a2783642fa511e9b7ed0cc47ab5f122/

    "archetypem jejich značky je "rebel". Komu by nebylo jasné, co si pod tím představit, strategie uvádí i konkrétní příklady, jaký by rebel měl být - s trochou nadsázky definují pirátského rebela jako někoho, kdo jezdí na motorce Harley Davidson nebo kdo vidí vzor ve zpěvačce Miley Cyrus či herci Jamesi Deanovi."
    LINSOS
    LINSOS --- ---
    HONCKA: Rozumím, jakmile jde o plýtvání veřejnými penězi pro ty druhé, Piráti budou protestovat. Ale jakmile z toho plýtvání veřejnými penězi mají sami Piráti prospěch, tak už takové plýtvání veřejnými penězi již Pirátům vadit nebude. Prostě pokrytectví. Nevím z čeho Piráti odvodili, že soudce nutně musí bydlet v místě výkonu své práce. I soudce může být ve stejné životní situaci jako poslanec. Tedy z rodinných důvodů může mít své bydliště jinde a za prací pouze dojíždět. A pro bezproblémový chod města jsou soudy samozřejmě důležité. Soudců je nedostatek a zalepuje se to tím, že více jak 14% soudců je v důchodovém věku a přesluhují. Byty navíc nebyly přidělovány konkrétnímu soudci. Byly přidělené nezávislé instituci a tato instituce se na základě nějakých vstupních informací rozhodla o přidělení bytu. Piráti ale vynášeli soudy, aniž by se zabývali zjišťováním těchto informací. Celou situaci posuzovali jen skrze platy. Dostatek soudců ale není jen problém ministerstva. Nedostatek soudců v první řadě pocítí jeho obyvatelé. A samozřejmě obce, která s poskytnutím bydlení pro své soudce problém mít nebudou budou na trhu práce ve výhodě. V tomto je možné hovořit o krátkozrakém konání ze strany Pirátů.

    Je názorně vidět, že Piráti nedokážou měřit všem skupinám s vysokými příjmy z veřejných rozpočtů stejným metrem. Nebo jen stejně nechtějí ve strachu, že by se připravili i o své současné benefity. Tedy soudcům a státním zástupcům veřejně vytýkají levnější bydlení. Ale přitom sami Piráti v pozici poslanců využívají identického benefitu. Mají levné ubytování a k tomu samozřejmě příspěvky na dopravu do místa svého trvalého bydliště. Plat poslance rozhodně nelze označit za nízký, stejně jako v případě soudce. Tedy i ona potřeba užívání bydlení s náklady odpovídajícím sociálnímu bydlení je z finančního pohledu u poslance neopodstatněná. Činit rozdíly mezi institucemi není na místě, pořád se bavíme o výdajích z veřejných rozpočtů. Tedy o utrácení vybraných daní. I město hospodaří s penězi vybraných na daních od občanů a firem. To znamená, že rozpočtové určení není v tomto směru nikterak podstatné.

    Kapacity poslaneckých ubytoven by snadno mohly sloužit pro potřeby sociálního bydlení. Ale o nic takového se Piráti ani nesnažili. Naopak někteří poskytnutého benefitu ještě zneužívali pro své další obohacení.
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    LINSOS: soudci bydli vetsinou v miste sveho pracoviste, poslanci bydlici v ubytovne jsou ti, kteri dojizdi, bydleni za komercni pronajem si normalne plati u sebe v kraji. Poslanecka ubytovna je poslanecke snemovny, tj jejich zamestnavatele, tudis to slouzi jako zamstnanecky benefit, my mame taky ubytovnu u firmy pro zamestnance. Soudci nebydli v bytech vlastnenych ministerstvem spravedlnosti, ale mestem a je v zajmu mesta je vyuzit tak, jak to bude pro mesto vyhodne.
    LINSOS
    LINSOS --- ---
    HONCKA: šmírování po uživatelských profilech máme za sebou, tak co se nyní vrátit k tomu pirátskému pokrytectví?

    Pirátští poslanci levně bydlí v poslaneckých ubytovnách a to Pirátům nevadí. Zatímco u soudců je to obrovský problém. Jak vysvětlíš tento rozpor? Cožpak jsou platy poslanců tak nízké, že si pirátský poslanec nemůže dovolit platit své bydlení ze svých příjmů? Stejně jako ti soudci, které Piráti za totéž kritizují. Je nezpochybnitelné, že Piráti neměří všem stejným metrem.

    XCHAOS: Piráti stále chtějí zachovávat slevu na dani. To mají napsané ve svém programu. To znamená, že rovnou daň neprosazují. Zdanění příjmů v podání Pirátů bude i nadále progresivní. Lidé s vyšším příjmem budou i nadále odvádět vyšší procento ze svých příjmů do veřejných rozpočtů. Nazývat toto rovnou daní není korektní. Pokuď celková výše odvodu není u všech příjmových skupin procentuelně stejná, pak o rovné dani není možné v žádném případě hovořit. To znamená, že Piráti otevřeně lžou.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    Chudák LINSOS. nemá ho tady na nyxu nikdo v přátelích. musí být tak osamělý, škoda, že všichni ostatní, kteří se s někým baví, mu připadají jako "mladí komunisté".

    co na tom, že Piráti tlačí rovnou daň, zatímco radikální demokratická (ne-komunistická) levice ve světě spíš věci jako 100% mezní sazbu daně z příjmu... není ale přece podstatné, co říkáte vy, ale co říká kdo o vás. zvlášť když použije větší emoji...
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    LINSOS: Tyhle graficky pitchoviny si odpust, dalsi prispevek s tim bude presunut do trolovaciho auditka

    Jinak to alter ego se primo nabizi, byl si pozvan na nyx uzivatelem JU14, ktery za celou dobu co je na nyxu napsal 2 rejpajici posty tady v tom auditku a byl pozvan od id DANYSEK a ty si prispival pouze zde
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam