• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALEFČeská pirátská strana - Pirátský přístav na Nyxu
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    LINSOS: Tyhle graficky pitchoviny si odpust, dalsi prispevek s tim bude presunut do trolovaciho auditka

    Jinak to alter ego se primo nabizi, byl si pozvan na nyx uzivatelem JU14, ktery za celou dobu co je na nyxu napsal 2 rejpajici posty tady v tom auditku a byl pozvan od id DANYSEK a ty si prispival pouze zde
    LINSOS
    LINSOS --- ---
    MEMNON666:

    PHOBOS99: Piráti jsou jenom převlečení mladí komunisti. Takový Komunistický svaz mládeže, jen s lepším marketingem. A mají s komunisty hodně společného. Útoky na ty movitější a snaha brát jejich majetek Pirátům rozhodně cizí není. Stejně tak mají v oblibě především témata probouzející závist v druhých. Ale že jim o úspory veřejných peněz nejde prokázali už tím, jak kvalitně se přisáli na veřejné penězovody po parlamentních volbách. Stejně jako komunističní pohlaváři po válce. Ti rovněž hlásali jakousi rovnost, bohatým brali peníze i majetek. Ale oni sami si žili jak prasata v žitě. Stejně jako Piráti dnes. Soudcům vyčítají levné bydlení, ale sami pak na poslanecké ubytovně těží kryptoměny Přitom i poslanec si ze svého platu může zrovnatak dovolit platit tržní nájemné. Piráti kážou vodu, ale sami pijí víno. Proč Pirátům vadí to, že například soudce platí nízké nájemné? Proč jim totéž nevadí u poslance? Proč najednou sami parazitují na tomto systému? Kapříci si svůj vlastní rybník nevypustí
    JVCNC
    JVCNC --- ---
    PHOBOS99: zda se ale ze ty ale tez neberes v potaz ze jsme na socialni siti, protoze srovnavat socialni sit s novinama je docela zvlastni
    OOHN
    OOHN --- ---
    Co to tu řešíte? Jako by nebylo dost problémů s dokazováním, že remízek je remízek!
    MEMNON666
    MEMNON666 --- ---
    LINSOS aka Danyskovo alter ego (ob jedna)? :D
    PHOBOS99
    PHOBOS99 --- ---
    HONCKA: a nebo si na dobu banu může danysek založit klub svůj.

    LINSOS: toto je ovšem naprosto nádherná argumentace tzv. Reductio Ad KSČ. Nicméně značně pokulhává v tom, že nějak nebere v potaz, že jsme na sociální síti v klubu, který někomu patří. Když by danysek chtěl psát do novin a neotiskli mu clanek, tak bys taky pindal o cenzuře?
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    LINSOS: vzhledem k tomu, že na trolování je tu druhý klub [ Piráti.cz (unofficial) (mostly trolling, jinak též nábor zájemců o členství) ] kde rozhodně nikdo nikoho nebanuje ani nemaže, tak o žádné omezování nejde
    LINSOS
    LINSOS --- ---
    XCHAOS: Cenzura je kontrola a omezování sdělování. Forma tohoto omezení není konkretizována - tedy i takzvaný ban, tedy nemožnost svůj názor vyjádřit je jako omezení vnímatelné. Tvé zúžení pouze na mazání příspěvků je značně zjednodušující. To znamená, že tvůj výklad celé problematiky je neúplný. Kdyby byl tvůj výklad pravdivý, tak v duchu této tebou prezentované logiky tedy v naší zemi nikdy žádná cenzura nebyla. Jenže ona tu byla. Lidé zde nemohli své názory otevřeně sdělovat, prostě jim k tomu nebyl dán prostor. A byl jim aktivně ovládající autoritou odpírán. Blokována byla právě ta stanoviska, která nekopírovala oficiální stranickou linii a oficiální politiku strany. Tehdejší KSČ umlčovala své oponenty stejně, jako tak činíě dnes ty - tedy zástupce Pirátů zde v tématické diskuzi specializující se na problematiku jedné konkrétní politické strany. Odkazovat na to, že oponenti můžou svůj názor sdělit jinde je nemístné. Opět se lze odvolat na minulý režim, kdy zde také byly možnosti, kterak opozice mohla své názory prezentovat, byť méně viditelně. Ani z toho prece není možné dovozovat, že u nás cenzura nebyla.

    Pokud jako příslušník politické strany nejsi schopen unést kritiku a své nedostatky ve argumentaci hodláš řešit tím, že budeš blokovat názorové oponenty, tak se od komunistických cenzorů sám ničím neodlišuješ. Komunisté blokovali své oponenty z podobných pohnutek: právě proto, aby zakryli své vlastní nedostatky a prezentovali svojí stranu na veřejnosti jen v pozitivním směru. Pro celou Českou pirátskou stranu to není optimální vizitka, pokuď se i v 21.století chová podobně jako KSČ před lety. Z nastavení tohoto auditoria je navíc jasně patrné, že projev je blokován i trvale - nikoliv jen dočasně, jak tvrdíš. Dokonce jsi jej sám v předchozích příspěvcích přiznal.

    Rozhodně nemá smysl se zaobírat jinými auditorii - zde jsme v auditoriu politické strany, která svobodu na internetu má dlouhodobě ve svém politickém programu. Je tedy spravedlivě očekávatelné, že v Piráty přímo kontrolovaném prostoru bude tento program řádně naplňován a tedy svobodný projev nebude autoritářsky potlačován jen proto, že s pisatelem názoru moderátor nesouhlasí. Pokuď je i zde svobodný projev potlačován z důvodů v zásadě malicherných, je samozřejmě něco špatně. A jakmile budou Piráti u skutečné moci, lze se důvodně obávat i toho, že podobně zakročí vůči svým oponentům ve větším měřítku. Kde je záruka, že jednou vládnoucí Piráti nebudou v médiích své oponenty obdobně potlačovat?

    Navíc jako moderátor bys sám měl ctít pravidla, jejichž dodržování po druhých sám vyžaduješ. Nelze oponentům něco vytýkat a sám současně stejná pravidla poušovat. Takové chování je typické pro diktátory a autoritářské režimy obecně. I tam strůjci pravidel rádi určují zásady chování pro druhé a vymáhají jejich dodržování, ale sami se stejným pravidlům podřizovat odmítají. K moci v civilizované společnosti neoddělitelně patří i respekt k vlastním pravidlům. Nerespekt k vlastním pravidlům je jasnou známkou zneužívání moci. Je nutné rovněž poznamenat, že v auditoriu věnovanému politice rozhodně nejde uplatňovat stejná pravidla, jako například v auditoriích odborných.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    LINSOS: popravdě, já dávám přednost moderaci, která se podle mě od cenzury liší tím, že je transparentní - kdyby šlo přímo v klubu dohledat kdo, kdy a proč který příspěvek "skryl", tak bych byl daleko šťastnější.

    popravdě, banování (zvlášť dočasné) není cenzura. Cenzura je promazávání příspěvků (beze stopy), které je na NYXu jinak poměrně populární a které je zde pokládáno za jedinou správnou formu moderace (nicméně, já věřím, že co není, to může být a když se dost lidí ozve a podpoří mi, tak získáme přesně takovou moderaci, jakou chceme... a kdyby skrývání následovalo i po dostatečném množství palců dolů, lidi by konečně viděli, že to k něčemu je a začali palcovat...)
    LINSOS
    LINSOS --- ---
    XCHAOS: Dobře to vedeš! Konečně jsi našel něco, co pro Pirátskou stranu doopravdy zvládneš dělat! Přichází XCHAOS, čerstvý pirátský ministr cenzury!
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    DANYSEK: podívej, já teď jedu na prodloužený víkend. a během tohohle prodlouženého víkendu zde, bohužel, nebudeš moci pokračovat v debatě. Varoval jsem tě. V pondělí to můžeš zkusit jinak.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    XCHAOS: a tak stejne jako Pirati delaji z jinych veci zrovnatak velblouda... takovych vykriku, ktere z pohledu normalniho cloveka neznamenaji nic podstatneho u Piratu najdes spoustu.
    A veci, ktere podstatne jsou - napr. oprava Libenskeho mostu, kolem ktere se i Pirati kdysi hlasite ozyvaly najednou vysumely s tim, ze se zacne nejdriv za dalsich 4-5 let... aneb klasicky silacky slova z opozice byla nahrazena uhybnymi manevry v momente, kdy s tim mam neco udelat. Tak snad se ten most do ty doby nerozpadne...

    XCHAOS: Pokud si vsimnes, reaguju na napsane prispevky a drzim se tematu. Ve finale me kritizujes za neco, co i ty sam delas. Neprijde ti to hloupy? :-) Notabene, kdyz ty sam tu tapetujes zjevnymi offtopicy. To je nazorna ukazka, jak Pirati funguji mentalne - nevladnou jim jasne dana pravidla, ale chovaji se jako diktatori, kteri ziskanou moc jen zneuzivaji k prosazeni te sve jedine spravne vize - za cenu umlcovani oponentu. Ty sam jsi zdrojem tapety a offtopicu a to je v poradku jen proto, ze mas pravo druhe umlcet?
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    Jinak je pochopitelné, že lidem, které si dám do ignore, seberu práva ke klubům, kde bych je stejně viděl. To se nikdo nesmí divit, že jo...
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    VYHULENY_UFO: díky za inspiraci a doporučeníí! zařídím se podle něj.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    DANYSEK: pokud zabanuju někoho, kdo klub vytapetoval asi 100 příspěvky, tak to není cenzura. Ano, Piráti jsou jedni z mála, kteří chtějí z chystané cenzury uploadů dělat politické téma. Ostatní se to budou snažit zamést pod koberec a pořád dokola omílat různé uprchlíky.
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    XCHAOS: ja nevim, ja ho vidim, stejne jako tebe.

    do ignoru patri jenom omezeni blbecci.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    DANYSEK: já ani tak neobhajuju ten návrh, jako spíš rozporuju to, že z děláš z komára velblouda. Trvám na to, že to byl nepříliš promyšlený rychlý patch na zcela zjevný bug systému. Nezávislost soudní moci nerozporuju, akorát ty mi pořád neodpovídáš, jestli ta nezávislost automaticky znamená, že žádné využití této moci nelze označit za zneužití a snaži se mu předcházet (např. zpřesňováním zákonů). Neobhajuju konkrétní krok - obhajuju spíš obecné právo na to, že se někdo v dané situaci o nějaký krok snaží.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    XCHAOS: a jeje, jakmile prijde fakticka poznamka, na kterou nedokazes reagovat... tak prijde cenzor :) V ignore mam konstantni pocet lidi a jsou tam vyhradne ti, kteri diskutovat k tematu neumi a omezovali se _vyhradne_ na debatu ad hominem. Coz do diskuzi proste nepatri.

    No hlavne, ze jste loni vyzyvali proti cenzure internetu :D Opet jen silna slova... ale jak jde o "vlastni" piskoviste, tak cenzura nazoru je i pro Pirata dobra....
    Piráti vyzvali europoslance, aby se postavili proti cenzuře internetu
    https://www.pirati.cz/tiskove-zpravy/web-piratu-proti-cenzure-internetu.html
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    DANYSEK: myslím, že si vyčerpal svoje množství příspěvků za tento měsíc. Čím víc lidí máš v ignore, tím míň příspěvků do tohohle klubu můžeš napsat za měsíc, s tím se smiř. Alternativně je zde tenhle klub: [ Piráti.cz (unofficial) (mostly trolling, jinak též nábor zájemců o členství) ]
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam