• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALEFČeská pirátská strana - Pirátský přístav na Nyxu
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    XCHAOS: Vzdy je nadeje, ze budes vykrouzkovany... ovsem to chce vest kampan, predevsim mimo NYX. Prijde mi, ze vyznam NYXu mistni piratstvo tak trosku precenuje - v jakemkoliv smeru.

    Muzes se zeptat na ty vyberka..? Tu takzvanou moznost jsem cetl, ale to nic nemeni na podstate veci - tedy prihravce lukrativniho kseftu predem vybrane firme. Soucasne konani je v primem rozporu s programem v oblasti verejnych zakazek. Aneb slibily se otevrena rizeni a konkurence u verejnych zakazek - ale u velke a vcelku podstatne zakazky to je najednou jinak a zadna soutez se nekona. Na co se chteji Pirati vymluvit ted?
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    DANYSEK: cituji: "Praha chce do smluv ale prosadit alespoň možnost, že část výkonů bude možné během deseti let soutěžit."
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    DANYSEK: tohle nebudu rozporovat, nicméně na volitelném místě kandidátky fakt nebudu. Jasně, kdyby se za mě postavil celý NYX, nebo tak něco... ale díky tvému mnohaletému usilovnému trolloení tenhle klub už většina lidí stihla unbooknout.

    Jedna z možností je, že se na to prostě vykašlu, a odstoupím. Ale tím bych fakticky vyjadřoval nedůvěru leaderům kandidátky a já tam hodně fandím Mikuláši Peksovi. Takže pokud na kandidátce zůstanu, bude to s tím, že z kandidátů na volitelném místě má mojí největší důvěru on (snad ji nezklame...)
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    XCHAOS: Potrebujes zajistit na duchod...? :-) Sem slysel, ze ex-euro-poslanci dostavaj pomerne tucnej prispevek, ktery pak prumerny cesky duchodce muze jen zavidet... Nebo na sve stari jsi dostatecne hmotne zajisten...? :-) A o zivnostnicich je vseobecne znamo, ze sve duchody moc neresi a kandidatura za Piraty muze byt dobry zpusob jak z toho budouciho prusvihu vybruslit ;-)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    a vida... 168x2 je víc než 333, takže jsem zřejmě získal nominaci do EP. To jsem ani nečekal... takže teď se mohu historicky znemožnit tím, že neodstoupím, přesto že jsem tím vyhrožoval, pokud nebudu alespoň "v čele křoví" (to opravdu nebudu)
    CF 24/2018 Volba 17.-28. mista kandidatky do EP - 1. kolo
    https://helios.pirati.cz/helios/elections/3c34e786-d346-442a-81d1-4a7cc3ebfc71/view
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    A zase 900 milionu rocne bez poradneho vyberoveho rizeni v pripade Prahy... ani ti Pirati holt o otevrene souteze v konecnem dusledku nijak zvlast viditelne nestoji a radeji se jde pohodlnejsi cestou primeho zadavani...
    Tři miliardy ročně bez soutěže. Praha a střední Čechy chtějí po ČD lepší vlaky – Zdopravy.cz
    https://zdopravy.cz/...iardy-rocne-bez-souteze-praha-a-stredni-cechy-chteji-po-cd-lepsi-vlaky-24285/
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    XCHAOS: tak ona i hromadna doprava ma problem s sebeucpanim :) Tedy pokud to vyjede - kdyz ne, tak aspon tenhle problem odpada... jen cestujici verejnost je ponekud rozladena :)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    Udržitelnost osobní dopravy - jaké druhy dopravy Piráti podporují? - Stránky 3 - Fórum Pirátské strany
    https://forum.pirati.cz/viewtopic.php?f=637&t=46241&p=608685#p608685
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    DANYSEK: nevim, ja kandidoval v brandyse, takze na prahu se musis zeptat nekoho, kdo kandidoval v praze.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    HONCKA: podobny problemy jsou i v Praze, takze se znovu ptam: jak k tomu prazske vedeni pristoupi? :-) Taky nam to zacnou urady schazovat ze stolu?
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    DANYSEK: v Brandejse chceme postavit novy parkovaci mista a na mistech, kde to nesplnuje materialni aspekt prestupku instruovat mp, aby to resili domluvou a to od statnich, co spadne do spravniho rizeni shazovat ze stolu
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    HONCKA: tenhle "problem" je v Praze uz leta... mestaci jezdej jen na udani. Parkovani v Praze je... ehm, vetsi problem nez v Brandejse. Z hlediska realnych problemu jde o prd, ale kdyz si nejaky soused stezuje, tak i na preplnenem prazskem sidlisti koncis s listecky za oknem... bezne... to hodlaji Pirati na magistratu eliminovat? Pokud ano.. jak? :)
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    DANYSEK: a co? Pokud te bonzuje jeden zmrd a mesto s parkovanim nic nedela, tak proc nepouzit proti tomu vsechny legalni prostredky
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    Pirati a parkovani :) Zatim jen za Prahou... takze kdy takova doporuceni prijdou v Praze? Tedy kdy Hrib zaveli, aby mestaci za parkovani nebuzerovali, protoze vlastne o nic nebezpecneho preci nejde?
    JAK NA POKUTY NA UDÁNÍ - PARKOVÁNÍ SÍDLIŠTĚ
    https://www.facebook.com/piratibrandysboleslav/posts/2739574679416145?__tn__=K-RH-R
    CAIDEL
    CAIDEL --- ---
    LINKOS: Neřeš. Základní logika DANYSKA (a tudíž pochopitelně i LINSOSE) byla vždycky „všechno je fajn, lepší už to být nemůže, jakákoli změna je k horšímu" :)
    LINKOS
    LINKOS --- ---
    LINSOS: Nejde preci o to, ze srazi cenu tim,ze budou levnejsi... :-) pouzivej mozek a treba pochopis o cem jsem mluvil. S cim se mam smirit? Jakoze nebudem delat nic a ono se to nejak vyresi samo?
    LINSOS
    LINSOS --- ---
    LINKOS: To by se musely postavit desítky tisíc nových bytů. Tolik bytů tu ani Piráti nepostaví. Ani za dvacet let. To jsou jen tvoje mokrý sny. Tržní nájmy nezlevní. S tím se smiř. V Praze máš dnes 590 tisíc bytů. Pár set městských bytů s nižším nájmem žádnou revoluci na realitním trhu nezpůsobí.
    LINKOS
    LINKOS --- ---
    LINSOS: ja zadnou analyzu nepotrebuju, protoze v teto veci nerozhoduju a ridim se jen svym osobnim nazorem.
    Budovat bytovy fond zalozeny na 1kk, jen protoze jsou dnes byty predrazene a lide si nemohou dovolit co realne potrebuji, je vyhodne jen kratkodobe. Pokud se ma situace zlepsit je potreba budouvat byty ktere mesto bude skutecne potrebovat, byty ruznych velikosti a snazit se trh nasytit a byty tim zlevnit.
    DAYSIR
    DAYSIR --- ---
    DANYSEK: já myslím, že kromě žádostí o vyjádření může přijít i nějaký další pozměňovák...
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    HONCKA: Myslis ty zadosti o vyjadreni? Vysledek predpovim: ministerstvo to bude bagatelizovat stejne jako jini Pirati v uvodu toho vlakna. Dat z praxe ted mnoho nebude, kdyz novela je ucinna ani ne mesic - moc brzo na zavery. I policejnim organum chvili trva, nez nove metody prace zapracuji. Taky to muze byt spici bomba, co se aktivuje az ve vhodne chvili.
    Cozpak uz Michalek zapomel na sve slova o prorustani politickych vlivu ? Kdyz jde o Babise, mluvi o tom kazdou chvili a najednou vsechna rizika zlehcuje. U jinych paragrafu je z praxe znamo, ze jsou slozitejsi a rozhodne na zaklade 79tky nechodi policajti pro servery obden... dobre vedi, ze muzou sejmout i neco jineho a tak si davaj bacha. U rozesilani pokynu na vypnuti webu datovkou to bude lehci. Proc obhajuje dalsi klauzuli, ktera muze byt dost snadno zneuzita jasne neni. Nejracionalnejsi je tam vyjadreni Profanta, ale Michalek coby zodpovedny klubovy zpravodaj se krouti porad. Ale i to se asi dalo cekat...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam