• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALEFČeská pirátská strana - Pirátský přístav na Nyxu
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    DANYSEK: nevim, ja kandidoval v brandyse, takze na prahu se musis zeptat nekoho, kdo kandidoval v praze.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    HONCKA: podobny problemy jsou i v Praze, takze se znovu ptam: jak k tomu prazske vedeni pristoupi? :-) Taky nam to zacnou urady schazovat ze stolu?
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    DANYSEK: v Brandejse chceme postavit novy parkovaci mista a na mistech, kde to nesplnuje materialni aspekt prestupku instruovat mp, aby to resili domluvou a to od statnich, co spadne do spravniho rizeni shazovat ze stolu
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    HONCKA: tenhle "problem" je v Praze uz leta... mestaci jezdej jen na udani. Parkovani v Praze je... ehm, vetsi problem nez v Brandejse. Z hlediska realnych problemu jde o prd, ale kdyz si nejaky soused stezuje, tak i na preplnenem prazskem sidlisti koncis s listecky za oknem... bezne... to hodlaji Pirati na magistratu eliminovat? Pokud ano.. jak? :)
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    DANYSEK: a co? Pokud te bonzuje jeden zmrd a mesto s parkovanim nic nedela, tak proc nepouzit proti tomu vsechny legalni prostredky
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    Pirati a parkovani :) Zatim jen za Prahou... takze kdy takova doporuceni prijdou v Praze? Tedy kdy Hrib zaveli, aby mestaci za parkovani nebuzerovali, protoze vlastne o nic nebezpecneho preci nejde?
    JAK NA POKUTY NA UDÁNÍ - PARKOVÁNÍ SÍDLIŠTĚ
    https://www.facebook.com/piratibrandysboleslav/posts/2739574679416145?__tn__=K-RH-R
    CAIDEL
    CAIDEL --- ---
    LINKOS: Neřeš. Základní logika DANYSKA (a tudíž pochopitelně i LINSOSE) byla vždycky „všechno je fajn, lepší už to být nemůže, jakákoli změna je k horšímu" :)
    LINKOS
    LINKOS --- ---
    LINSOS: Nejde preci o to, ze srazi cenu tim,ze budou levnejsi... :-) pouzivej mozek a treba pochopis o cem jsem mluvil. S cim se mam smirit? Jakoze nebudem delat nic a ono se to nejak vyresi samo?
    LINSOS
    LINSOS --- ---
    LINKOS: To by se musely postavit desítky tisíc nových bytů. Tolik bytů tu ani Piráti nepostaví. Ani za dvacet let. To jsou jen tvoje mokrý sny. Tržní nájmy nezlevní. S tím se smiř. V Praze máš dnes 590 tisíc bytů. Pár set městských bytů s nižším nájmem žádnou revoluci na realitním trhu nezpůsobí.
    LINKOS
    LINKOS --- ---
    LINSOS: ja zadnou analyzu nepotrebuju, protoze v teto veci nerozhoduju a ridim se jen svym osobnim nazorem.
    Budovat bytovy fond zalozeny na 1kk, jen protoze jsou dnes byty predrazene a lide si nemohou dovolit co realne potrebuji, je vyhodne jen kratkodobe. Pokud se ma situace zlepsit je potreba budouvat byty ktere mesto bude skutecne potrebovat, byty ruznych velikosti a snazit se trh nasytit a byty tim zlevnit.
    DAYSIR
    DAYSIR --- ---
    DANYSEK: já myslím, že kromě žádostí o vyjádření může přijít i nějaký další pozměňovák...
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    HONCKA: Myslis ty zadosti o vyjadreni? Vysledek predpovim: ministerstvo to bude bagatelizovat stejne jako jini Pirati v uvodu toho vlakna. Dat z praxe ted mnoho nebude, kdyz novela je ucinna ani ne mesic - moc brzo na zavery. I policejnim organum chvili trva, nez nove metody prace zapracuji. Taky to muze byt spici bomba, co se aktivuje az ve vhodne chvili.
    Cozpak uz Michalek zapomel na sve slova o prorustani politickych vlivu ? Kdyz jde o Babise, mluvi o tom kazdou chvili a najednou vsechna rizika zlehcuje. U jinych paragrafu je z praxe znamo, ze jsou slozitejsi a rozhodne na zaklade 79tky nechodi policajti pro servery obden... dobre vedi, ze muzou sejmout i neco jineho a tak si davaj bacha. U rozesilani pokynu na vypnuti webu datovkou to bude lehci. Proc obhajuje dalsi klauzuli, ktera muze byt dost snadno zneuzita jasne neni. Nejracionalnejsi je tam vyjadreni Profanta, ale Michalek coby zodpovedny klubovy zpravodaj se krouti porad. Ale i to se asi dalo cekat...
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    DANYSEK: dalsi kroky viz
    Policie může až na tři měsíce nechat vypnout web. Nově to umožňuje zákon - Stránky 4 - Fórum Pirátské strany
    https://forum.pirati.cz/viewtopic.php?f=353&t=46215&start=30
    LINSOS
    LINSOS --- ---
    LINKOS: Tato ptákovina je ze tvých úst. Už si našel tu analýzu bytových potřeb od Pirátů? Rád bych si jí přečetl. Ale ona žádná nebude. Zábranský jen střílí od boku své dojmy.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    HONCKA: a tak tisice stranek textu, ktere odkazoval jsou vsechna ta vyjadreni zucastnenych v meziresortu. To muze byt zajimave pocteni, ale samotny navrh ve snemovnim tisku zas tak dlouhy neni, i z duvodovou zpravou to ma 60 stranek. Proc z toho Martinek dela takove drama? :-) Ano, muze byt zajimave se seznamit s ruznymi nazory zucastnenych v meziresortu, ale klicovy je hlavne text vysledneho paragrafu a analyza jeho moznych dopadu - tedy tech par stranek, o kterych je nakonec hlasovano a ty pripadne menit. U veci, kde dochazi k odvolani se na nejakou evropskou upravu nutne musi nasledovat dohledani textu one upravy u zdroje - tedy na eur-lex - to sice neco prida, ale porad to nejsou ty tisice... a spis se ukazuje, jak i Pirati laxne pristupuji ke cteni navrhu (ano, resi se podstatnejsi veci v jine casti, ale prilepeny nenapadny paragraf jim unikne). Nijak z toho kazdopadne nevyplyva, jake budou dalsi kroky... necha se to spat? Omluvou to cele konci? Aneb i diky nam prosel zakon, co je naprd a muze byt zneuzitej... ale uz tu je, tak se s tim smirme? :-)
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    Pro mě mnohem lepší vyjádření od Profanta:

    Předně se veřejně omlouvám. Sněmovní tisk 79 jsem si osobně nenastudoval a důvěřoval jsem klubovým zpravodajům z UPV. Se znalostí této konkrétní věci bych pro takovou úpravu nehlasoval.

    Jak podotkl Tomáš Martínek jedná se o několik tisíc stránek textu a mnoho provazeb. Je opravdu těžké si vše řádně prostudovat. Ale samozřejmě to nás nezbavuje odpovědnosti. Když se hlasovalo o Sýsovi, tak si také někteří všimli, že je špatně a nehlasovali pro něj.

    Diskuse v poslanecké sněmovně se vedla o zcela jiné části. Která jasně podporovala program Pirátů (boj proti maření spravedlnosti).

    K věci: Souhlasím s tím, že nová úprava teoreticky umožňuje být mírnější. Nicméně zároveň umožňuje výrazně masovější zneužití jak správně poukázal Ivor Kollár. Z praxe víme, že tohle je hrozně nebezpečné. Jakmile je nějaké represivní opatření jednoduché, tak se začne nadužívat. Zvláště pak, když je ve hře trojský kůň kopírovacího monopolu.

    Ještě jednou se omlouvám za to jak jsem v této věci hlasoval.
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    DANYSEK: taky za to dostavaji peknej pojeb
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    NIEKT0: Vsak ono policejni radeni se zabavovanim probehlo i u nas - jenze ono se na kauzy typu Mironet rado zapomina, kdyz uz ted dlouho neplni prvni stranky novin... mam pocit, ze to dodnes neni doreseny a to je to uz 19 let. S libovuli policejnich slozek se bojuje vzdy komplikovane a jakekoliv nekontrolovane posilovani jejich pravomoci je rizikove vzdy. Proto by melo platit obecne pravidlo, ze podobne vyznamne zasahy do prav maji byt alespon soucasne potvrzene soudem (i kdyz to take neni dokonaly) - a nikoliv umoznene na zaklade libovule jednoho organu moci vykonne obezlickami typu "kdyz to nesnese odkladu, delejte jak uznate za vhodne". Zrovna u tohoto soudy dokazou rozhodovat pomerne rychle. A vymluvy Ferjencika na to, jak toho meli v kvetnu hodne jsou taky vtipne. Jsou za to placeny, maji tam armadu asistentu... a stejne to neohlidaj. Martinek to tam taky nevylepsuje. Misto aby tu chybu priznali to akorat ponekud bagatelizuji.
    NIEKT0
    NIEKT0 --- ---
    HONCKA: Na slovensku sa to svojho casu stalo websupportu, bolo okolo toho halo, a policia sa snad uz trocha poucila.

    Inak osobne to hlasovanie nevnimam ako stastne, podla mna si nikto neuvedomil plne dosledky tej jednej vety. Co sa teda v tych kvantach textu stat moze, ale bude si na to treba dat ovela vacsi pozor.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    Tohle je zas co za magistratni ulet? :-) Jako k tomu baraku mam sam "vztah" a ten (tehdy uz jen zalozni) dispecink pamatuju jeste funkcni, ale resit to v dobe, kdy tam z ostra radi demolicni ceta... neni fakt uz trosku pozde? Zvlast kdyz majitel se nechava slyset, ze cekat nehodla.
    Praha chce na poslední chvíli získat brutalistní budovu Transgasu pro úředníky – Novinky.cz
    https://www.novinky.cz/...e-na-posledni-chvili-ziskat-brutalistni-budovu-transgasu-pro-uredniky.html
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam