• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALEFČeská pirátská strana - Pirátský přístav na Nyxu
    OOHN
    OOHN --- ---
    LINKOS: myslel jsem, že reaguješ na jeho příspěvek ohledně opensource, mylně. Peace and out.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    https://www.facebook.com/mikfer/posts/10214266358632094
    Václav Klaus mladší je u voličů ODS populárnější než Petr Fiala. Není populárnější u voličů ODS, kteří se rozhodují mezi ODS a Piráty, nebo ODS a Topkou, ale je nesmírně populární u jádra ODSáckého elektorátu, vlastně z podobných důvodů, proč Trump vyhrál u Repubikánů.
    LINKOS
    LINKOS --- ---
    OOHN: no me nejak unika pointa proc reagujes na me
    NIEKT0
    NIEKT0 --- ---
    OOHN: pred casom som na repozitari urad.pirati.cz robil rychly code review, plan bol ze autor to uhladi a pusti von. Evidentne sa to niekde zaseklo, skusim to prepingnut. Je to rozhodne validna pripomienka, a uz to malo byt davno vonku.
    OOHN
    OOHN --- ---
    LINKOS: urad.pirati.cz proklamuje, že je opensource, ale kód té aplikace nikde dostupný není. XCHAOS nalinkoval dvě pirátské GitHub organizace, ale ani jedna neobsahuje repozitář urad.pirati.cz
    LINKOS
    LINKOS --- ---
    OOHN: ?
    OOHN
    OOHN --- ---
    LINKOS: ale v tomhle má pravdu, v repozitářích nalinkovaných XCHAOSem urad.pirati.cz chybí. Co takhle: "Jo, to je pravda, máme tam, že je to opensource, ale ve skutečnosti tomu tak není (zatím), v tomhle jsi nás nachytal..".
    Nesebralo by to vítr z plachet, místo těch tanečků okolo?
    LINKOS
    LINKOS --- ---
    koukam, ze Danysek zase radi, co ten Linsos? ten uz sem nemusi, kdyz danysek muze zase vesele prudit?
    OOHN
    OOHN --- ---
    XCHAOS: vážně? Kde si můžu tuhle šablonu koupit? A bude mi fungovat, tzn. založí mi s.r.o.?
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    HONCKA: no, od toho jsou tady právě ty trollové, že občas vytáhnou něco, co podporujeme, ani o tom nevíme :-)
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    XCHAOS: Je to nekde oficialne, ze tohle podporujeme? Nebo je to jenom tvuj nazor? Ja jsem rozhodne proti, nas spolek do toho spadne https://www.boleslavskyklicek.cz/o-nas/ a spadnou do toho defakto vsechny spolky, ktery maji vic nez 3 zamestance.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    DANYSEK: nemám pocit, že by šlo víc než o wireframe. můžeme tohle téma uzavřít?
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    XCHAOS: a ten diskutovany "urad.pirati.cz" je kde presne?
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    DANYSEK: což je lež, kterou opakovaně šíříš:
    Pirate Party Czech Republic · GitHub
    https://github.com/pirati-cz
    pirati-web · GitHub
    https://github.com/pirati-web/
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    XCHAOS: tak debata o aplikacich tu uz byla. Skoncili jsme u toho, ze Pirati delaji "opensource", od ktereho jaksi zapomeli zverejnit zdrojaky :-)
    Ucetnictvi je jina vec (to formalne musis take dnes vest - a povinne "podvojne" ucetnictvi, jednoducha evidence nestaci). Na DPH se nabaluji dalsi agendy, jako treba pravidelne kontrolni hlaseni, kde samozrejme bernak neopomina penalizovat i za drobne zpozdeni v podani, kdy v realu zadna dan kracena ani neni - o den pozdeji podany papir staci. Obracene to samozrejme nefunguje - zpozdeni uradu nijak penalizovane neni.
    Je proste blbost chtit po spolkach, aby resili jeste agendu k DPH. Chapu, ze nekterym spolkum - ktere se venuji pouze nejakemu "zvaneni" to vadit nebude. Ale zrovna u toho sportu se penize otocit proste musi - bez nich to nejde. To samy mas treba u spolku zabyvajicich se nejakou realnou charitativni cinnosti. Tvoje vyjadrovani dost pripomina Babise - ten taky jde hlavne po tech "mensich" - kde se z pohledu danovych odvodu protoci relativne male penize. A ano, i par-milionovy obrat ja porad radim do kategorie "maly".
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    https://twitter.com/Mikiferjencik/status/1105786938697633794
    Omezení kumulace platů z veřejných funkcí prošlo sněmovnou! Jakub Michálek má dobrý týden :-)

    Heh, fakt vtipné, jak hlasovala ODS :-)
    Hlasování Poslanecké sněmovny - 27/263
    http://www.psp.cz/sqw/hlasy.sqw?g=69415

    Ano, je to trochu populismus - ale podle mě ten správný, v tom správném slova smyslu. Ne jako EET, jehož ekonomický efekt byl podobně minimální, ale vycházelo vstříct jakési temné paranoie prostého venkovského lidu, že jejich hospodský si určitě hrozně nahrabe...
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    DANYSEK: budu asi vstupovat v nejbližší době do tohoto spolku: http://klub.kosmo.cz/o_nas
    léta jsem nebyl člen, protože jsem jim sponzoroval fyzický a později virtuální server :-) ale to už pár let nedělám, takže jsme se dohodli, že vlastně lepší bude, když já budu normálně člen a pokud by se k nám někdy rozhodli vrátit, budou oni normálně klienty.

    to bude asi první spolek od doby, kdy jsem se vykašlal na členství v Občanském sdružení za legální konopí :-)

    oba tyto spolky se vyznačují tím, že povinnost hlásit se odvodům DPH jim podle mě nehrozí. finance prostě nejsou hlavním předmětem jejich činnosti.

    jinak obecně účetnictví by měla být jednoduchá činnost. tam, kde před 100 lety mohl berňák jako největší hi-tech poskytnout občanům na papíře předtištěné formuláře, tam by dnes bylo na místě jim nasdílet free aplikaci, ať už online nebo offline...
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    XCHAOS: Ja se ale vubec nebavim specificky o telco. Spolky pokryvaji celou radu cinnosti a sam jsem clenem vice organizaci - a nektere s IT nemaji vubec nic spolecneho. Legislativa nijak nerozlisuje cinnost spolky vykonavanou. Spolek je proste spolek. Ta DPH zatizi zakonite vsechny spolky - bez ohledu na vykonavanou cinnost. Ve finale dojdes k tomu, ze i spolky zabyvajici se sportem a treningem mladeze budou zatizene obdobne - i tam se toci pomerne dost penez (otocit milion rocne fakt nejsou zadny velky problem), ono nic neni zadarmo. Z pohledu vybranych penez na danich bude efekt ale minimalni, zadny signifikatni balik penez to do verejnych rozpoctu neprinese. Ale administrativni zatez pro ty spolky logicky vzroste. Pokud u Piratu berete dalsi administrativni zatez jako vec co je v pohode, tak to je pomerne zasadni fail - to jsou porad reci o tom, jak by se mela byrokracie snizovat a ted sem nahodis, ze to je vlastne v poradku, kdyz se spolkum nalozi dalsi povinnost, dalsi byrokracie... jakoby uz ted toho nebylo dost. V praxi to muze vest i k tomu, ze nekteri se na to radsi vykaslou. Zrovna u toho sportu bych to ale videl jako problem - nekde to tahne par nadsencu, obetuje tomu svuj volny cas bez naroku na jakoukoliv odmenu, kdy se venuji praci s mladezi... tak aby ty decka jen nesmudlali prsticky na tabletu, ale meli nejaky realny pohyb. Pokud s temito svymi nazory chces i do EP, tak preju hodne stesti v tom, koho timhle svym pristupem - kdy z kazdeho spolku automaticky delas danoveho "podvodnika" - nadchnes...

    XCHAOS: Jaktoze to nic nestoji? Samozrejme ze to nejake naklady ma, nekdo to musi na ty vozy navesit, nahrat hlaseni do zarizeni... samo od sebe se to neudela. A lidska prace zadarmo neni. Nebo snad Pirati chodej po volnych chvilch dobrovolnicit do DPP bez naroku na odmenu? :-)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    Jinak obecně.. ano, prosazuju spíše nízké daně (a to z pragmatického hlediska: aby nedocházelo ke vzestupu mezi společenské elity u těch, jejichž hlavní kvalifikací je drzost obcházet pravidla a získávat skrze to výrazné výhody - které jsou tím vyšší, čím vyšší jsou ty daně).

    Ale pokud si někdo myslí, že nízké daně vlastně znamenají vymýšlení spousty vyjímek a obezliček pro kámoše, který naučím, jak v tom chodit - tak tak to teda fakt souhlasit nemůžu (a královským završením tohoto všeho pak byla "zaokrouhlovací chyba" u korunových dlouhopisů, o které se taktně mlčí - takže náš současný růst ekonomiky je vlastně poháněn zaokrouhlovací chybou v řádu miliard, zatímco matkám samoživitelkám a mužům zatíženým alimenty se tisknou jedovaté slosovatelné účtenky...)

    Byla to ODS, která kdysi polepila zemi plakáty s obrázkem jednoduchého daňového přiznání. Nebyla na nich žádná kolonka o výhodách pro zahrádkaře, apod. Proč bych měl tuhle roli suplovat já? Ať jsou dosavadní hráči na politickém trhu ideově konzistentní, ne?
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    NIEKT0: já jsem z toho taky byl v rozpacích, ale zase 20 let je 20 let. faktem je, že součástí koalice na magistrátu je TOPka, která si na prozápadním image dost zakládá. Spojené síly i Piráti pravděpodobně jsou trochu pod tlakem, aby TOPce svými sociálními nápady nezkazili image, tak se prostě tak trochu "svazácky" snažej...

    A navíc, co si budeme povídat, fangličky na tramvajích a trocha huhlání v metru nestojí nic.. což se o navýšení rozpočtu na obranu na 2% HDP, co požaduje Trump po Evropě, tak docela říct nedá..
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam