• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALEFČeská pirátská strana - Pirátský přístav na Nyxu
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    NECROMAN: A tech 5kWh/mesic si nekdo vycucal z prstu, nebo jak ze bylo urceno, ze zrovna tohle cislo opravdu vypovida o neobydlenosti bytu? Cozpak je povinnosti mit doma zravou lednicku, pracku... a kdyz na byte neni, tak tam jako nikdo automaticky nebydli?
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    VYHULENY_UFO: nechce se mi věřit, že ty údaje podle MČ nelze vytáhnout. Snad mají adresy odběrných míst, potom stačí vytáhnout do dvou skupin třeba byty s měsíčním odběrem < 5KWh a > 5 KWh, hotovo.
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    DANYSEK: vis co mam pocit, ze hromada lidi vynechala skolni hodiny statistiky a pravdepodobnosti. jinak si nedokazu tuhle diskusi o elektromerech, zdanovani bytu vysvetlit...
    a co je jeste desivejsi, nechapou to ani pirati

    Neexistují parametry, termíny, zkrátka nic. ‚Šmírovací‘ analýza, která není, štěpí magistrát | Domov | Lidovky.cz
    https://www.lidovky.cz/...stuji-parametry-terminy-zkratka-nic-tvrdi-pre.A190404_163133_ln_domov_mber
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    NIEKT0: a tak to se deje vsem politickejm stranam... nevsim sem si, ze by Pirati obecne nadavali na "tendencni" styl psani novinaru... jim samotnym to urcite vyhovovalo, kdyz se podobne pise o jejich oponentech. Jakou kulturu si tady pestujeme, takovou tu mame... vazne nemuzes nadavat jen v momente, kdy novinari lzive pisou o tve partaji a lzi v ostatnich pripadech ignorovat ci toho nedejboze vyuzivat pro zisk vlastnich kladnejch bodu...
    NIEKT0
    NIEKT0 --- ---
    NECROMAN: Mna stale neprestava fascinovat, ako sa sto krat opakovana loz stava pravdou: "Kvůli návrhu Pirátů odhalovat prázdné investiční byty v Praze s pomocí elektroměrů a případně je následně zdaňovat"

    (resp. bolo by pekne keby to nebola vedoma loz, ale iba nepravdivy vyrok z nevedomosti)
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    Novináři si koukám přečetli program
    Překvapení? Piráti měli zvýšení daní za prázdné byty už v programu pro sněmovní volby - Echo24.cz
    https://echo24.cz/...apeni-pirati-meli-zvyseni-dani-za-prazdne-byty-uz-v-programu-pro-snemovni-volby
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    XCHAOS: bohužel noviny pořád motají dohromady elektroměry a danění prádných bytů
    Elektroměry byly od počáku myšlené pro jednorázové získaní anonymních statistik.

    Pokud by se prokázalo, že prázdné byty jsou problém a pokud by se odhlasovalo zdanění nevyužívaných bytů, pravděpodobně by se na to šlo podobně, jako ve Vancouveru - každý majitel by musel doložit, že jsou jím vlastněné bytové jednotky obývané.
    Vacancy Tax (Empty Homes Tax) Bylaw 11674 | City of Vancouver
    https://vancouver.ca/your-government/vacancy-tax-bylaw.aspx
    LINKOS
    LINKOS --- ---
    KOUDY: to není o couvání, to je snaze topky najít si aspoň nějaké téma když jinak nemá nejspíš co nabidnout
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    XCHAOS: Jakoze magistrat nemuze predkladat navrhy zakonu do Snemovny? Omyl, muze... :-)
    Koeficient u dane z nemovitosti mas v Praze nejvyssi v CR. Takze treba lidi bydlici ve Slanem (a dojizdejici do Prahy za praci) tam zaplati na dani za stejnou nemovitost podstatne min, jakoze o polovinu... o kotehulkach typu Zdiby nemluve... i to v realu lidi pomaha "vystehovavat" z mesta do mist, kde ty naklady na bydleni v danem miste jsou proste nizsi... a pak se tu sam rozcilujes, ze lidi sem houfne dojizdej :)
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    XCHAOS: Jojo uz couva..Klasika.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    DANYSEK: do Sněmovny. ne do Magistrátu. Protože to není kompetence Magistrátu.

    zjišťovat to přes elektroměry (jinak než statisticky) je blbost. Ale daň z nemovitosti je dnes velmi mírná a její mírná progrese není zcela nerozumný požadavek. není to o nic ilegálnější, než jakákoliv jiná daň (že by daně měly být obecně nízké, to soulasím - ale dnes příjmy státu stojí hlavně na zdanění _legální_ lidské práce, sám víš jak je to se všemi formami odvodů z mezd, v čemž prostě nevidím budoucnost)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    Je to nedorozumění, tvrdí primátor Hřib. Nová daň nebo šmírování elektroměrů jsou absurdní nápady | Plus
    https://plus.rozhlas.cz/...meni-tvrdi-primator-hrib-nova-dan-nebo-smirovani-elektromeru-jsou-7851027
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    VYHULENY_UFO: Pirati to maji i ve svem programu do Snemovny...
  • Dáme obcím možnost zvýšit daně z dlouhodobě neobydlených bytů
    ...samozrejme to je zasite tak, ze spousta lidi se k tomu neprokouse... ale ze tam programove miri poprit ani nemuzou :)
  • DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    XCHAOS: a co se socialniho citeni a problemu bydleni tyce... primo proti budove magistratu je pet baraku v majetku MHMP, ktere jsou nepouzivane. Dalsi je treba na Staromaku, dalsi na Mustku, u Betlemske kaple... a takhle se da pokracovat. Prazdne baraky primo v majetku magistratu (zadne mestske casti, stat... ale i tam by bylo fajn resit jejich vyuziti). Bylo by fajn, kdyby se magistrat zacal starat predevsim o svuj chatrajici a nevyuzivany majetek - a az vyresi to svoje, muze se zacit stourat v tom, co patri druhejm.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    XCHAOS: no zatim jsme u toho, ze Pirat Hrib si pustil hubu na spacir do novin, aniz by se o zameru pobavil se svymi partnery. Takovej ten Babisuv pristup "ja jsem tu sef, ja rozhoduju". Tim rozhodne volice ANO nepretahne :)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    LINKOS: tak před volbami do EP, s celostátní kandidátní listinou, se daly čekat nějaké snahy vymezit se (Praha sobě je vysmátá, nekandiduje...). Vlastně to pomáhá oběma hašteřícím se stranám.. TOPka se zviditelňuje, jak je středopravá a Piráti zase středoleví a sociálně citliví. Jedna ze stran se přetahuje o voliče s ODS, druhá s ČSSD a možná i s KSČM (o nespokojenou mládež). Je to win-win spor, který může voličům ANO ukázat, proč tu nemůže být jediná čaulidi strana pro všechny, protože dílčí zájmy přeci jen nejsou stejné...
    LINKOS
    LINKOS --- ---
    XCHAOS: hodně ubohý pokud jak se zviditelnit
    PETER_PAN
    PETER_PAN --- ---
    VYHULENY_UFO: Takze jsi si o tom nezjistil nic a vzal jsi to Pospisilovo trvrzeni jako fakt a ne jako posledni predvolebni snahu zvyditelnit TOP09, jo?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam