NECROMAN: tak staci dojit na prvni stranku volebnich slibu... ani vyrovnany rozpocet se Piratum na magistratu jaksi nepovedl... ale slibem nezarmoutis, zejo :D Informace se nezvladaji, dost do ukazala kauza piratskych sluzebnich cest na Tchaiwan a do USA, ktere v mesic pred temi cestami v publikovanem planu vubec nefigurovaly....proste se spolehalo, ze se to nejak ututla, zeano :D
Jinak ja se nebavim o tom, co si napsali Pirati do sveho komunalniho programu v roce 2018, ja se bavim o tom, jak vystupovali v letech predchozich - tedy predevsim mezi roky 2014-2018, kdy tam sami sedeli v opozici. To bylo spoustu kecu o tom, jak je vsecko predrazene a jak se da spousta penez usetrit. No takze je na miste se ptat, proc ty uspory - kdyz uz tu radnici vedou - nehledaji a namisto toho ted premysli, jak lidi jeste vic odrbat na danich... jakoby Praha nemela malo penez.
A to muzeme vtipne parafrazovat piratsky europrogram - kdy maji plna usta toho, jak by dane mely zustat tam, kde firma podnika. Ze ma na danich Praha hromadu penez jen diky tomu, ze firmy v Praze pouze sidli i kdyz realne houfne podnikaji i jinde - a ty obce uz z toho nic nemaji. Nevsimnul jsem si, ze by Pirati navrhovali snizit objem penez plynouci diky RUD exkluzivne do Prahy. A ze Praha na takove navrhy pravomoce formalne ma... Jak pak chteji menit celou Evropu, kdyz nezvladnou ani mikrorybnicek zvlany Ceska Republika? ;-)