• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALEFČeská pirátská strana - Pirátský přístav na Nyxu
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    DANYSEK: jenže garážová firma je jediné skutečné podnikání, jestli to nechápeš :-) zbytek jsou buď manažerský tanečky nebo finančnictví.... samozřejmě, mým snem je založit další garážovou firmu, jen chci větší garáž.

    no nic, tady je to offtopic.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    XCHAOS: dusi podnikatel a pritom za cely ty leta neprekrocil stin garazove firmy...? :-) Me teda prijde, ze spis zoufale hledas nejake teple mistecko v politice... a zrovna europoslanec ma i zajistenej duchod... ke kteremu zacinas mit blizko :-)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    to říkám pořád, že jsme vlastně jen skutečný socdem, místo fake socdem... (a neříkám, že jsem to tak původně zamýšlel.. ostatně, ať už si Danýsek či Ufo myslej cokoliv, pořád jsem duší podnikatel...)
    https://blisty.cz/art/95634-proc-budu-volit-piraty.html
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    Jsme catch-all party :-) žádná jiná strana nezastupuje takové procento populace :-))
    https://www.facebook.com/mikfer/posts/10214709937521289
    LINKOS
    LINKOS --- ---
    VYHULENY_UFO: to je hodně odvážné tvrzení tvrdit, že nemovitosti už nikdy nebudou levné... Napadá mě hned několik faktorů proč by cena mohla klesnout.
    No a u toho bitcoinu mi to přijde ještě odvážnější, slyšel někdy o pojmu internetova/financni/ekonomicka/hypotecni/bitcoinovál bublina?
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    NIEKT0: no jo piratska logika. ale praha skutecne neni detroit, ty vole.

    DANYSEK: co se tyce mlady boleslavi, znam par lidi, kteri v podstate od stredni skoly makaj ve fabrice, maji karierni postup jako v jakekoliv jine nadnarodni korporaci a jedny z nejlepsi odboru v cr a samozrejme super platy, ktery maj hlavne diky nemcum. skodovku nastesti vlada prodala dobre.

    co se tyce toho bydleni, spousta lidi jeste nepochopila, ze bydlet proste musis tam, kde na to mas. ja bych taky rad mel byt v parizi s vyhledem na ejfelofku, ale kurva proste nevydelavam tolik, abych si ho mohl dovolit koupit a tak aspon nepicuju, ze mi francouzi upiraji nejaky prava. miluju socky, ktery chtej bydlet ve velkomeste a nemaj tomu ani umerny prijmy.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    NIEKT0: no v Praze rozhodne ne, ta na automotive rozhodne orientovana neni... mozna tak v Mlady Boleslavi bys v prirovnani k Detroitu mel pravdu... a ano, i v MB dnes bydleni taky neni zrovna levny, mj. i diky platum, ktery ve skodovce maj... a ktery v dusledku i ceny v danem miste dost zvedaj.... Jasne, i u nas dnes (dost) levny nemovitosti sezenes - aneb za cenu maleho prazskeho bytu sezenes dost velky baraky i s pozemky... jen to je holt dal od Prahy. Ale na duchod to muze bejt dobry ;-)
    NIEKT0
    NIEKT0 --- ---
    VYHULENY_UFO: Inak to si mysleli aj v Detroite, a... Ale ok, to bola ina situacia, tam bola prakticky cela ekonomika zalozena iba na vyrobe aut, a ked fabriky odisli... To u nas je to ine... alebo?:)
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    XCHAOS: pokud sem to pochopil dobre ==> DANYSEK: vsechmy strany prisly s nesmyslnejma cislama. ukazuje to akorat to, ze se nejsou schopni realitnich makleru zeptat na prumerny ceny za metr ctverecny v konkretnich lokalitach.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    VYHULENY_UFO: zajímavý, takže vlastně ty se shoduješ se Zábranským. Akorát je to Pirát, tak je špatně, že to říká on :-) a TOPka ty byty chce rozprodávat za ceny jako před 20 lety...
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    KRAMERIUS: to rikam zhruba ceny dvacet let zpet... prumerne inteligentni clovek vnimajici realitu proste musi chapat, ze byty a nemovistosti nikdy uz levny nebudou. stejne jako bitkoin.
    KRAMERIUS
    KRAMERIUS --- ---
    KRAMERIUS: Jo a před 10 lety z volných peněz druhý menší za 35000/m (kousek od toho prvního).
    KRAMERIUS
    KRAMERIUS --- ---
    VYHULENY_UFO: No vidíš, já před 18 lety za 19500/m - sídliště.
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    Hřib komentuje
    Celodenní "směna" se vyplatila!
    ▶ Schválili jsme geologický průzkum k metru D (Adam Scheinherr )
    ▶ Schválili jsme miliardu na podporu platů pro pracovníky školství (Pavel Vyhnánek a Vít Šimral )
    ▶ Schválili jsme záměr ke spoluzaložení centra umělé inteligence prg.ai (Jaromír Beránek )
    Navíc člověk alespoň nezaspí volby, když nejde spát.
    https://zpravy.aktualne.cz/...-zastupitele-nakonec-schvalili-geo/r~387ef6cc7de511e98a200cc47ab5f122/
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    NECROMAN: tohle je dobry... "Mahrik: Necítím se kompetentní k diskuzi, jaká cena je fér a v souladu s dobrými mravy." ... tak o cem teda chtel jednat? :D Ja bych cekal, ze Pirati dokazou na jednani prijit s navrhem, jaka cenovka je podle nich teda akceptovatelna. No, zatim tu mame jen vykrik Zabranskeho o prumerne cene v cele Praze, ktera je ale z pohledu Cernaku naopak nadhodnocena. Takze z extremu do extremu.... TOPka to podstrelila, Pirati zas prestreluji (jedine cislo, ktere jsme dosud z dilny Piratu videli je to od Zabranskeho). To se nedivim, ze se konsensus hleda asi docela tezko. Ono fakt nestaci jen "aktivisticky" kritizovat, ze 23k je nemravne malo (ani se o tom nikdo nepre), ono Pirati musi umet rovnez na jednani prijit s cislem, ktere oni povazuji za akceptovatelne a ktere je postavene na realnych zakladech... a v tomhle "experti" Piratu pres bydleni viditelne selhali.
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    NECROMAN: pred 13 lety sem kupoval byt metr ctverecni za 55k... 20k bylo tak pred 20 lety, ale tenkrat byly jiny platy
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    DANYSEK: u již slíbených prodejů z dřívější doby bylo cílem vyjednat kompromis za takovou cenu, která není výsměchem. Prodávat v Praze za 20k/m2 opravdu není Péče řádného hospodáře.

    Více informací když tak zde, kde to komentoval Viktor Mahrik, předseda výboru pro správu majetku:
    https://www.facebook.com/viktor.mahrik/posts/10155948877312811
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    HONCKA: zrovna na byty mam svuj nazor, pirati svoji bytovou politiku stejne zabili elektromerama :)
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    VYHULENY_UFO: Ty jo, ty se zastavas nejakeho piratskeho rozhodnuti, to snad zamrzlo peklo :P
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    NECROMAN: programove prohlaseni je sice pekne a argument timhle smerem jsem cekal... ale zrovna u tak zavazne veci (tedy cely bod jednani zastupitelstva) bych ocekaval, ze probehnou dalsi schuzky, kde se detailne rozeberou konkretni veci (vc. moznych problemu se "zastavovanim" rozjeteho) a celkovy postup a nezustane se u par veticek jen v tom prohlaseni... zeano. Takze znovu... bylo nejake jednani k tem privatizacim a pokud ano... kde je z tech jednani zapis? :-) Nebo tu fakt chces tvrdit, ze u tak zasadni veci se koalice nesesla v predstihu a svuj postup nekoordinovala?

    Mimoto pokud slo o rozjetou vec, tak vcelku validne tu ostatni strany argumentuji tim, ze pri nahle "zmene" nazoru u rozjetych akci samozrejme asi vznikne nejaka skoda tem, kteri na zaklade predchozich kroku obce zacli podnikat nutne kroky (zrizeni druzstev; zajisteni uveru... to neni zadarmo). Tim ze to zastavis tesne pred koncem... byly Pirati pripraveni vzniklou skodu spojenou se zmenou nazoru obce nahradit? ;-)

    XCHAOS: ano, Praha 1 ten celoprazsky prumer docela dost zvysuje... takze jsme opet u toho, ze by Zabransky nemel sermovat prumernym cislem za celou Prahu pri kalkulaci mozneho zisku do obecni kasy, ale mel by si zjistit cisla platna pro danou oblast... pokud tedy je ten "expert" pres bydleni u Piratu. A kdyz uz nepracuje s odhadni cenou konkretni nemovitosti, mel by mit v ruce alespon v miste obvykle ceny.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam