• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALEFČeská pirátská strana - Pirátský přístav na Nyxu
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    NECROMAN: tohle je dobry... "Mahrik: Necítím se kompetentní k diskuzi, jaká cena je fér a v souladu s dobrými mravy." ... tak o cem teda chtel jednat? :D Ja bych cekal, ze Pirati dokazou na jednani prijit s navrhem, jaka cenovka je podle nich teda akceptovatelna. No, zatim tu mame jen vykrik Zabranskeho o prumerne cene v cele Praze, ktera je ale z pohledu Cernaku naopak nadhodnocena. Takze z extremu do extremu.... TOPka to podstrelila, Pirati zas prestreluji (jedine cislo, ktere jsme dosud z dilny Piratu videli je to od Zabranskeho). To se nedivim, ze se konsensus hleda asi docela tezko. Ono fakt nestaci jen "aktivisticky" kritizovat, ze 23k je nemravne malo (ani se o tom nikdo nepre), ono Pirati musi umet rovnez na jednani prijit s cislem, ktere oni povazuji za akceptovatelne a ktere je postavene na realnych zakladech... a v tomhle "experti" Piratu pres bydleni viditelne selhali.
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    NECROMAN: pred 13 lety sem kupoval byt metr ctverecni za 55k... 20k bylo tak pred 20 lety, ale tenkrat byly jiny platy
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    DANYSEK: u již slíbených prodejů z dřívější doby bylo cílem vyjednat kompromis za takovou cenu, která není výsměchem. Prodávat v Praze za 20k/m2 opravdu není Péče řádného hospodáře.

    Více informací když tak zde, kde to komentoval Viktor Mahrik, předseda výboru pro správu majetku:
    https://www.facebook.com/viktor.mahrik/posts/10155948877312811
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    HONCKA: zrovna na byty mam svuj nazor, pirati svoji bytovou politiku stejne zabili elektromerama :)
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    VYHULENY_UFO: Ty jo, ty se zastavas nejakeho piratskeho rozhodnuti, to snad zamrzlo peklo :P
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    NECROMAN: programove prohlaseni je sice pekne a argument timhle smerem jsem cekal... ale zrovna u tak zavazne veci (tedy cely bod jednani zastupitelstva) bych ocekaval, ze probehnou dalsi schuzky, kde se detailne rozeberou konkretni veci (vc. moznych problemu se "zastavovanim" rozjeteho) a celkovy postup a nezustane se u par veticek jen v tom prohlaseni... zeano. Takze znovu... bylo nejake jednani k tem privatizacim a pokud ano... kde je z tech jednani zapis? :-) Nebo tu fakt chces tvrdit, ze u tak zasadni veci se koalice nesesla v predstihu a svuj postup nekoordinovala?

    Mimoto pokud slo o rozjetou vec, tak vcelku validne tu ostatni strany argumentuji tim, ze pri nahle "zmene" nazoru u rozjetych akci samozrejme asi vznikne nejaka skoda tem, kteri na zaklade predchozich kroku obce zacli podnikat nutne kroky (zrizeni druzstev; zajisteni uveru... to neni zadarmo). Tim ze to zastavis tesne pred koncem... byly Pirati pripraveni vzniklou skodu spojenou se zmenou nazoru obce nahradit? ;-)

    XCHAOS: ano, Praha 1 ten celoprazsky prumer docela dost zvysuje... takze jsme opet u toho, ze by Zabransky nemel sermovat prumernym cislem za celou Prahu pri kalkulaci mozneho zisku do obecni kasy, ale mel by si zjistit cisla platna pro danou oblast... pokud tedy je ten "expert" pres bydleni u Piratu. A kdyz uz nepracuje s odhadni cenou konkretni nemovitosti, mel by mit v ruce alespon v miste obvykle ceny.
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    HONCKA: protoze volebni hlasy
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    KRAMERIUS: Proc nekoho zvyhodnovat jenom proto, ze mel stesti, ze bydlel v byte, ktery zustal obecni?
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    XCHAOS: xchaosi, cena bytu se odviji od velikosti bytu a zakladni jednotka je cena za metr ctverecni, napriklad u nas na p10 je cena ve stary zastavbe 94-97k m2, v novostavbe jde pres 100k.

    mam pocit, ze o realitach vis taky hovno. kupovals nekdy byt?
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    DANYSEK: vždyť to není žádné vyřizování problémů přes média ale běžná tisková zpráva.
    Programové prohlášení je jinak zde:
    "Podpoříme městské části při financování investic do svěřeného bytového fondu. Další
    privatizace bytového fondu nebude nadále podporována – stávající bytový fond je třeba
    použít pro dostupné nájemní bydlení stávajících nájemníků a Pražanů, kteří budou podporu v
    bydlení potřebovat."
    http://www.praha.eu/file/2892031/programove_prohlaseni.pdf
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    KRAMERIUS: tuhle jsem se s někým bavil, tržní cena bytu na Praze 1 je třeba 14 mega. (to se ovšem nemůžeme divit, že se Praha mění v turistland, potom... česká rodina půjde radši bydlet někam do přírody za město)
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    KRAMERIUS: to byla mrdkarna se zvyhodnovanim lidi behem prodeju obecnich bytu. zadna trzni cena, podvody a nizky castky. ja musel vysolit trzni cenu a pripadal jsem si dost znevyhodnen.
    KRAMERIUS
    KRAMERIUS --- ---
    NECROMAN: Pokud se jedná o byty z doby ještě před nebo okolo roku 1989, tak zrovna v tomhle bych opozici podpořil - u obecních bytů se nedá vše jen přeměřovat tržní cenou bez ohledu na možnosti nájemníků bydlících v těch bytech desítky let - v takovémhle případě je na místě zvýhodnění obyvatele bytu oproti náhodnému zájemci z ulice.
    Tržní ceny bytů zrovna v Praze jsou v poslední době naprosto neúnosné a neodpovídající kupní síle průměrného obyvatele.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    NECROMAN: A jen tak mimochodem, kdyz uz chce Zabransky sermovat prumery, mel by si aspon overit cisla pro danou lokalitu... jak znamo, i prumerna cena je po Praze ruzna. Xrovna kolem Cernaku ten prumer 87 tisic taky neni... a jako radni zodpovedny za bydleni by cenovou mapu mel lepe znat, zeano ;-) Tedy pouzivat presne argumenty a cisla o moznem zisku pro obecni kasu umele nenafukovat. Dalsim faktorem je samozrejme i to, zda a kolik se investovalo do udrzby... u mestskych domu je udrzba casto zanedbana a to cenu take srazi. Predpokladam, ze odhadem realne ceny konkretni nemovitosti se pan radni vubec nezabyval.

    Na Novinkach se pise, ze Pirati o stanovisku TOP09 vedeli predem. Jake kroky podnikly v ramci koalice pote, co informaci obdrzeli?
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    NECROMAN: neni to tak davno, co Pirati kritizovali Pospisila, ze si koalicni problemy vyrizuje pres media... a vida, najednou Pirati delaji to same :-) Viz Hribuv dopis z dubna.

    Muzes prosim nasdilet zapis z koalicniho jednani, ze ktereho by vyplyval jednoznacny zavazek o spolecnem postupu? Nebo snad v ramci koalicnich schuzek spolecny postup diskutovany nebyl?
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    Na magistrátu mají veselo, TOPka porušila koaliční dohodu a podpořila s ANO a ODS rozprodej městských bytů pod cenou. Jinak jednádní zastupitelstva pokračovalo min do 5 hodin do rána. Zda již skončlo netuším.
    Spor v pražské koalici kvůli prodeji bytů: TOP 09 a STAN hlasovaly proti Pirátům a Praze Sobě – Novinky.cz
    https://www.novinky.cz/...kvuli-prodeji-bytu-top-09-a-stan-hlasovaly-proti-piratum-a-praze-sobe.html
    Výsměch Pražanům: Spojené síly chtějí rozprodávat městské byty za 23 tisíc Kč za m2 a připravit tak Prahu o stovky milionů korun
    https://praha.pirati.cz/vysmech-prazanum-privatizace-bytu.html
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    Richterová: Hospodaření vlády v oblasti sociálních služeb je nepředvídatelné. Pokud nezačne jednat, může to mít fatální následky
    https://strana.pirati.cz/tiskove-zpravy/hospodareni-vlady-v-socialnich-sluzbach.html
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    XCHAOS: akorat Simeckova (presne v tomto kontextu, konkretne bod 1) vubec neresi, ze i v jinych statech Evropy ty "metadata" proste shromazduji, i kdyz jim to zadny zakon neprikazuje - a zadna kontrola nikde neexistuje ;-) Jako chapu, je to soudkyne - netusi, jak velke site v praxi funguji.... a to, ze zadna legislativa shromazdovani neprikazuje opravdu neimplikuje, ze operatori ty data nesbiraji pro svoje potreby. A nejaky souhlas koncoveho uzivatele ve vztahu k GDPR k tomu z titulu opravneneho zajmu proste nepotrebuji. A ze takovych duvodu vymyslim hromadu... Takze se zvovu ptam, co chteji Pirati v legislative navrhovat udelat... zatim tu mame jen jakysi vykrik Ferjencika, ze chce menit legislativu, ale vubec nerika co teda chce zmenit.

    A to se vubec nebavim o tom, ze organy cinne v trestnim rizeni maji uz davno moznost prijit a strcit si k tobe sondu, ktery bude zachytavat provoz spousty lidi (vsechny toky konkretnim ethernetovym portem nejakeho zakaznika) - a to nikoliv na zaklade tech "data-retention" paragrafu. Ze o tom u Piratu nevite? ;-) Ja uz par takovych "sond" u nekterych ISP pripojoval... a pak se k tem organum dostane skutecne cely traffic pattern. Zatimco podle DR "jen" source IP adresy a porty v paketech - coz je bez nejake dalsi (nikoliv trivialni) korelace dat z dalsich mist (kde jedinym spolecnym klicem je timestamp; a legislativa vubec neresi, ze bys mel mit ten cas na kolektoru taky synchronizovany... ze) vcelku use-less informace... chvilema mam pocit, ze Simeckova asi vubec necetla tu provadeci vyhlasku - nebo proste jen neporozumela jejimu obsahu ;-)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    KRAMERIUS: přesně!
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    DANYSEK: pockej, to bude pruser, duchodcu bude hodne, penez malo, spousta lidi nemysli na stari a populisticky partaje vseho kalibru od fasounu az po bolseviky budou mit zne.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam