• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALEFČeská pirátská strana - Pirátský přístav na Nyxu
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    To bylo takovy pece o cizi byty, ale pozvat firmu zabyvajici se vyklizenim bordelu Hrib neumi...? No neni nad to mit skveleho souseda, co se po ctyrech letech vlastnictvi nemovitosti akorat vymluvi na byvaleho majitele a momentalni pracovni vytizeni... :-)
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    VYHULENY_UFO: no prave... ono pouziti OpenWrt na HW parametru Omnie paradoxne vede k tomu, ze nektere veci tam jsou tak trosku... no, ne uplne peknej bastl. Proste nevhodne zvoleny SW na zacatku a ted se jim to bude uz jen tezko menit. Ale chapu, ze to asi nikdo z Piratu moc nezkoumal do detailu a spokojil se s tim, co je prezentovane marketingove navenek. Navic je to i ukazka toho, jak to nedelat - dodnes nebyly commitnute pro Omnii specificke veci do standardniho linuxovyho kernelu...
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    DANYSEK: ja sem hlavne myslel, ze turis nic.cz vyvinul taky kvuli tomu, aby mohl vicecimene anonymne sbirat data o chovani uzivatelu a o tom, co se deje na poslednich milich k domacim userum...

    ale faktem je, ze si ajtici ze stratni stravy budou moci stahnout kod openwrt pro turris a to pripadne ohybat podle potreb. kazdy pirat to zvladne.

    OpenWrt Project: Turris CZ.NIC Omnia
    https://openwrt.org/toh/turris_cz.nic/turris_cz.nic_omnia
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    NIEKT0: no to je k diskuzi... protoze i v Omnii jsou komponenty, do kterych se nedostanes... treba mikrokod v tom built-in switchi. Stejnej problem mas obecne treba se sitovkama, jejichz firmware ve zdrojove podobe nemas u zadneho bezne dostupneho hardware (to, ze se napr. u Intelu nemusi natahovat s ovladacem jako treba u Broadcomu rozhodne neznamena, ze tam ten neznamy kod zadratovany neni...). Kdyz bys chtel postavit neco skutecne plne otevreneho, tak v konecnem dusledku zjistis, ze stejne nemas na cem. O mikrokodech v procesorech nemluve, to je pribeh sam pro sebe. Omnia je jen HW poskladany z normalnich soucastek... a popravde ten SW neni optimalni, i kdyz marketing se tvari jinak :)

    Takze vyberko dle predstav Piratu klidne muze skoncit s tim, ze se neprihlasi nikdo, kdo by dokazal podminky splnit... a nebo se to odflakne tak, ze nikdy nebudes mit deklarovanou 100% kontrolu.
    NIEKT0
    NIEKT0 --- ---
    DANYSEK: tak co si budeme rozpravat, oproti sucasnemu stavu by to bol casto upgrade:) Ale skor tam asi pojde o ten princip, ze otvoreny hw je vyrobitelny, a to aj v nasich podmienkach, keby sa naozaj chcelo.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    Haha, piratsky expert Vymazal si asi mysli, ze Turris Omnia je idealni router/firewall pro statni instituce... :D Vladni IT se podle Piratu asi ma resit na SoHo krabickach... :D
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    XCHAOS: Proc myslis, ze zamestnavatel nemuze mit dobre vztahy? V dobe, kdy je na trhu nedostatek lidi se i zamestnavatele ruzne motivovat a to i nad ramec beznych benefitu.
    Takze ano, ty sis zidealizoval podnikani a zjistil, ze svet neni tak slunickovy, jak sis predstavoval... a stejne hejtujes zamestnanecky vztah, aniz bys mel hlubsi vlastni (soucasnou) zkusenost a svuj nazor opiras asi hlavne o hospodske reci. Navic od podnikatelu se vcelku spravedlive ocekava, ze nebudou zivit jen sami sebe - ale budou utvaret dalsi pracovni mista a tedy bys ty sam mel byt v pozici toho "vykoristovatele". Takze bud zadna mista neutvaris a nebo popisujes zachazeni se zamestnanci u vas... nevim, co z toho je lepsi ;-)

    At se vratime k tematu... leak vysledku z Mirosovic neprisuzuje Piratum zdaleka takove skore, v jake doufali. Takze euro duchod asi nebude...
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    XCHAOS: podnikatel má nějaký typ vztahu se svými zákazníky (no, jak který) zaměstnavatel právě moc ne

    gratuluji, dnes uz vetsi picovinu asi nenapises :D
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    DANYSEK: to si právě vystihl ten rozdíl... podnikatel má nějaký typ vztahu se svými zákazníky (no, jak který) zaměstnavatel právě moc ne. je to samozřejmě sporné, možná je lepší označení "živnostník". ale každopádně právě ten přístup, že budu pracovat pro kohokoliv, kdo mi zaplatí, je mi poněkud cizí.

    samozřejmě, že různé tlaky mi donutily hodně slevit z původních představ. a stejné to bude i v politice. ale ty se předem vysmíváš každému, kdo nějaké představy vůbec kdy měl, přijde mi. chápy lidi, kteří v životě dospěli k určitému cynismu... ale ty přesně patříš k těm, kteří ten samotný cynismus pokládají za nějakou hodnotu.
    WAMP_ELF
    WAMP_ELF --- ---
    DANYSEK: o bludech mi ty fakt nic vyprávět nemusíš :-)
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    WAMP_ELF: Jenze ja tady fakt nepracuju :-) To je dalsi blud ze stejne kategorie, jako ze mi XCHAOS mel pry prebrat nejakou zenskou ;-) Ale klidne zijte v bludu :-)
    WAMP_ELF
    WAMP_ELF --- ---
    DANYSEK: no vzhledem k tomu co odvadíš za práci zde,..
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    WAMP_ELF: Nikoliv, i zamestnanec sve sluzby nabizi a prodava stejne jako libovolny podnikatel... a zadny zamestnavatel sve zamestnance rozhodne nijak nevlastni, vzdycky se muzes sebrat a jit sve sluzby (schopnosti) nabizet jinde... poptavka na pracovnim trhu dnes znacne prevysuje nabidku a chovani zamestnavatelu tomu neprekvapive odpovida a rozhodne s nikym nejednaji jako se svym majetkem... pokud se mentalne nezapomeli v 90.letech minuleho stoleti - a od takovych je vzdy lepsi utyct...
    WAMP_ELF
    WAMP_ELF --- ---
    DANYSEK: no aspoň duší "je něco" a ne "něčí" jako třeba ty.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    DANYSEK: jenže garážová firma je jediné skutečné podnikání, jestli to nechápeš :-) zbytek jsou buď manažerský tanečky nebo finančnictví.... samozřejmě, mým snem je založit další garážovou firmu, jen chci větší garáž.

    no nic, tady je to offtopic.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    XCHAOS: dusi podnikatel a pritom za cely ty leta neprekrocil stin garazove firmy...? :-) Me teda prijde, ze spis zoufale hledas nejake teple mistecko v politice... a zrovna europoslanec ma i zajistenej duchod... ke kteremu zacinas mit blizko :-)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    to říkám pořád, že jsme vlastně jen skutečný socdem, místo fake socdem... (a neříkám, že jsem to tak původně zamýšlel.. ostatně, ať už si Danýsek či Ufo myslej cokoliv, pořád jsem duší podnikatel...)
    https://blisty.cz/art/95634-proc-budu-volit-piraty.html
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    Jsme catch-all party :-) žádná jiná strana nezastupuje takové procento populace :-))
    https://www.facebook.com/mikfer/posts/10214709937521289
    LINKOS
    LINKOS --- ---
    VYHULENY_UFO: to je hodně odvážné tvrzení tvrdit, že nemovitosti už nikdy nebudou levné... Napadá mě hned několik faktorů proč by cena mohla klesnout.
    No a u toho bitcoinu mi to přijde ještě odvážnější, slyšel někdy o pojmu internetova/financni/ekonomicka/hypotecni/bitcoinovál bublina?
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    NIEKT0: no jo piratska logika. ale praha skutecne neni detroit, ty vole.

    DANYSEK: co se tyce mlady boleslavi, znam par lidi, kteri v podstate od stredni skoly makaj ve fabrice, maji karierni postup jako v jakekoliv jine nadnarodni korporaci a jedny z nejlepsi odboru v cr a samozrejme super platy, ktery maj hlavne diky nemcum. skodovku nastesti vlada prodala dobre.

    co se tyce toho bydleni, spousta lidi jeste nepochopila, ze bydlet proste musis tam, kde na to mas. ja bych taky rad mel byt v parizi s vyhledem na ejfelofku, ale kurva proste nevydelavam tolik, abych si ho mohl dovolit koupit a tak aspon nepicuju, ze mi francouzi upiraji nejaky prava. miluju socky, ktery chtej bydlet ve velkomeste a nemaj tomu ani umerny prijmy.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam