• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALEFČeská pirátská strana - Pirátský přístav na Nyxu
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    Jinak koukam, ze na magistratu se to zacina hemzit podezrelejma zakazkama. Krome VDT Technology, o ktere se mluvi jako o favoritovi vyberoveho rizeni na chytre kamery, ktere jeste ani nebylo oficielne vypsane se tu objevil dalsi problem - prozmenu JCDecaux, kteri davali Piratum 75% slevy na reklamu, Tenzer z piratske kandidatky je pred soudem za uplatky a jako bonus dnes medii litaji fotky Mahrika na privatnich akcich toho predvolebniho samaritana :) To asi bude hodne nestranny rozhodovani Mahrika v te komisi...
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    KRAMERIUS: Chaos psal cosi o 70% schode Piratu s verejnymi nazory... se zeptej jeho, kde si to cislo vycucal :-) Nazor verejnosti mas ve Snemovne reprezentovany a pretaveny do aktualniho rozlozeni sil, takze by prece nemel byt dle jeho teorie problem na tomto spolecnem konsensu neco vystavet. Jasne, z toho, ze se nedokaze utvorit konsensus tezi Babiska i Zeman. Ale pak byl Chaosuv vykrik o nicem ;-)
    KRAMERIUS
    KRAMERIUS --- ---
    DANYSEK: A jaká je tvoje představa budoucího premiéra a vlády při současném rozložení sil ve sněmovně?
    ANO (=Babiš), SPD (= Okamura) a KSČM mají nadpoloviční většinu - vláda nez těchto tří subjektů nemá jak získat důvěru a to všucni včetně Zemana dobře vědí.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    XCHAOS: a uz Pirati makaj na hledani snemovni shody, tak aby bylo mozne sesadit Andyho? ;-)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    DANYSEK: příští neděli půjde na Letnou cca milion lidí (doufejme) demonstrovat mj. proti dotacím velkým monopolům (které si vynucují skrze převzetí státu např. osobou Babiše).

    Fakt si myslíš, že nedokážu rozlišit mezi dotacema na mokřady a dotacema Agrofertu, na biopaliva 1.generace, apod.?

    Co takhle hledat spíš kde mají Piráti shodu s většinovým veřejným názorem (cca 70% populace), než kde se liší? (resp. to, kde se liší, to je taky podstatné - jenže neznamená to, že se nutně liší ve všem a tak)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    XCHAOS: v obecne rovine nic... problemy jsou vzdy u tech konkretnich detailu...
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    DANYSEK: no ty jistě dovedeš odhadnout, co jsem myslel, že je špatně...
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    XCHAOS: Takova dotace na remizek, ono si tam roste krovisko a jeste z toho mas prachy! A co teprv dotace na louky s ekologickymi funkcemi (ukryt pro zivocichy, zadrzeni vody apod), meze, aleje... Vazne to je spatne? No, tohle se ti moc nepovedlo ;-)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    KRAMERIUS: tak dnes v podstatě můžeš čerpat dotace i na to, že na té půdě nehospodaříš :-)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    LINKOS: na křoví se ale taky určitě dají sehnat dotace, když ho udáš jako biomasu :-)
    LINKOS
    LINKOS --- ---
    KRAMERIUS: tak v zahraničí je běžný, že dotace berou jen menší podniky, které se obecně o půdu starají lépe a ekonomicky jim to pomáhá se udržet. U nás berou dotace hlavně velké podniky co mají na to samostatný kanceláře a likvidují s nima ty drobné... Když k tomu pripoctes, že tu je agrofet co jim jednou rukou prodává hnojiva/postřiky a druhou od nich vykupuji. V takovém případě už drobní zemědělci už jen dělají křoví aby to nevypadalo příliš oligopolne...
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    KRAMERIUS: Zrovnatak ty velke lany... to je zpusob obdelavani vyhodny zejmena pro velke podniky. Navic ti mali zemedelci sami hlasi, ze nejvetsi prekazkou pro ne je byrokracie. Takze to postavis tak, ze si jako bonus maji sledovat, co je zrovna vypsane za dotovany projekt? :-)
    KRAMERIUS
    KRAMERIUS --- ---
    DANYSEK: Proč by zemědělci v EU měli dostávat paušální dotace?
    Když už, tak ta X-Prize by pro ně mohly bejt nějaký ekologistický cíle, jako rozdělování velkých lánů na menší různými remízky, minimalizace používání chemických postřiků...
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    XCHAOS: jak konkretne naroubujes system x-prize treba na zemedelce? :-)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    DANYSEK: ano. nechápu, proč mi to píšeš, je to nošení dříví do lesa. já to vím. (Kdyby mi nevadily bouchačky, bavilo by mi všude si vozit zadek autem a kdybych byl odpůrce existence EU, tak by mi asi až tolik nevadili bývalí Svobodní... v ekonomických věcech jsem relativně konzervativní)

    Pokud by šlo o mě, místo paušálních dotací bych vypisoval spíš odměny za dosažení nějakého cíle (ve stylu X-prize). Ty by se mohly týkat řady dnes dotovaných aktivit, a zejména by měly význam třeba ve vývoji a výzkumu. (Piráti takový způsob financování výzkumu kdysi měli v programu - převzato od těch Švédských).

    Dnes jsou Piráti vesměs catch-all party a tyhle původní nuance se ztrácejí.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    XCHAOS: no... a ted si vem, kolik byrokracie je spojene se ziskanim takove dotace... svym zpusobem to je pro maleho podnikatele sikana :-) Takze v dusledku na ty dotace dosahnout jen ti, co byrokracii dokonale ovladaji... takze velke podniky ;-) A podminky jsou tak slozite, ze urady defacto ani nezvladaji jejich kontrolu v rozumnych lhutach... takze se to kontroluje povrchne, dost casto neco utece ve vysledku jsme pro zbytek EU dobrej tercik k odstrelovani... ale vsecko ma puvod v te slozite byrokracii - a tu Pirati moc neresej - vzdyt i sami interne si zavadej dalsi kontroverzni papiry typu NDA :-) Skoro to vypada, ze Andrej nakazil Ivana tim ridit vsecko jako firmu :D
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    VYHULENY_UFO: socialisto! :-))

    nevím, Piráti spoustu dotačních programů určitě podporují. Jen chci říct, že velká část příznivců žije bez dotací a Piráti mj. v jedné fázi měli poměrně autentický program ochrany drobného podnikání před šikanou.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    NECROMAN: ten piratskej nazor, ze vyse trestu a zvysovani trestnich sazeb neodrazuje od pachani nejakeho prestupku... to je obecna poza Piratu? :-) Mam tomu rozumet tak, ze se Pirati postavi proti navrhu na zvyseni pokut v silnicni doprave? ;-) A jak to je v souladu s progamovym bodem, kde Pirati dokonce prosazuji propadnuti celeho majetku, tedy nikoliv jen nahradu zpusobene skody? Takze i tento trest Pirati prohlasuji za zbytecny, protoze pachatele to prece neodradi...? ;-) Ma teda vubec podle Piratu smysl celej trestni zakonik...? :D
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam