• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALEFČeská pirátská strana - Pirátský přístav na Nyxu
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    Nejnovější průzkum
    Je pochopitelné, že TOPka a STAN budou muset o nějaké té koalici uvažovat. Je otázkou, co by na tuto koalici třeba řekli voliči ODSky?
    Volby by vyhrálo ANO, Piráti jsou už druzí. ČSSD dál padá, Trikolóra má procento – Novinky.cz
    https://www.novinky.cz/...-vyhralo-ano-pirati-jsou-uz-druzi-cssd-dal-pada-trikolora-ma-procento.html
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    NECROMAN: Jo, ale ziskat 50% ve snemovne je utopie... ;-) Ostatne i volby do EU meli utopistickej cil na "pouhych" 20% ponekud nevysel...
    Takze otazka, s kym by teda Pirati chteli vladnout je na miste. Jinak taky muzou klidne i vyhrat volby.... a stejne skoncit zase v opozici. Samotny vitezstvi neznamena vubec nic.
    KRAMERIUS: ale tu "realitu" Pirati prave ve velkem kritizuji... nebo si myslis, ze strana "po volbach" bude magicky jina nez pred nima? Otazka, s kym by se realne dokazali spojit a fungovat je vcelku na miste.

    Ostatne dnes uz Pirati obcas kritizuji i ty "kompromisy", ktere si sami domluvili v ramci komunalu ;-) Viz i NECROMAN...
    KRAMERIUS
    KRAMERIUS --- ---
    DANYSEK: Volební koalice je trochu něco jiného než povolební koalice.
    To první je o opravdové blízkosti idejí a programů, to druhé často spíš o realitě a kompromisech.
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    DANYSEK: tak cílem je samozřejmě vyhrát volby ;)
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    NECROMAN: a neodsuzuji se tim Pirati do role vecne opozice? ;-) S kym by tedy podle tebe mohli vladnout...? Ono uz moc dalsich moznosti nezbejva ;-)
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    DANYSEK: no právě, když je vidět, jak TOPka háže koalici klacky pod nohy na magistrátu, stačí si představit, jak by to mohlo fungovat ještě s ODS a STAN v parlamentu :)
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    NECROMAN: Vzdyt s TOPkou jsou ted Pirati na magistratu v koalici, ne? :-) To jako Pirati dopredu nevedeli, s kym se to bratrickuji? ;-)

    O registru smluv si myslim svoje - zadnej skutecnej problem to nevyresi, je to hezky na "post-mortem" analyzy o tom, jak se veci delaly (mozna) blbe, nastroj pro kydani hnoje na druhy - driv nebo pozdejc i na Piraty typu Beranek (kterej to mozna nedela schvalne, ale je to jen dusledek jeho mladicke nezkusenosti, ale kiksy proti vyhlasenymu programu dela). Ale zdroj budoucich uspor to nikdy nebude. Viz treba aktualni deni kolem ETCS. Ze korporace obecne dodavaj govermentum za jiny (vetsi) prachy nez do privatu je "bezny". Ale co s tim chces delat, kdyz nizsi ceny nikdo do otevrenych soutezi nabidnout realne nechce? ;-) A kdyz, tak jde o nejakeho spekulanta, co nekde neco ojebe - a konci to problemy aka D1 u Humpolce.
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    DANYSEK: stačí se podívat, jak hlasovala ODS pro rozšíření registru smluv nebo jak se chová TOPka na magistrátu. Jenom proto, že jsou tyto strany v opozici, neznamená, že mají podobné hodnoty, cíle a program. O KDU a jejich postoji k manželství pro všechny ani nemluvě.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    Takhle se toho Babise fakt nezbavite...
    Elektronická tužka: Blok proti Babišovi je v nedohlednu. Piráti odmítají možné spojenectví pravice | Hospodářské noviny (IHNED.cz)
    https://archiv.ihned.cz/...lebni-system-zvyhodnuje-velke-formace-ty-ale-muzou-odpudit-nektere-volice
    Piráti na sóloplavbě. Je jasné, že největší nechuť ke spojování středových demokratických stran mají piráti. Od voleb posílili nejvíce ze všech partají. A coby "nejčerstvější" alternativa mohou těžit ze současných protestů proti Andreji Babišovi. Není pravděpodobné, že by se dali dohromady se stranami, jež jsou spojeny s problematickou minulostí, vůči které se piráti vymezují.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    EKIM: To tvuj minusickovy system nevyresi. Ano melo nejakych 30%.... a to ze jsou u moci je vysledkem toho, ze zbylych 70% se na necem jinym dohodnout nedokazalo. Viditelne se zamerujes na flikovani aktualniho problemu jmenem Babis (podobne jako se sflikoval - nedomyslel - ten zakon, kterym se mel zbavit majetku), ale vubec se nezabyvas tim, ze Babise muze snadno vystridat treba Okamura... a nebo Filip. Nebo snad chces tvrdit, ze to by bylo lepsi? :-) Davat minusicek jedny strane neni zadny systemovy reseni. Moje otazka je relevantni, nemuzes s resenim jednoho aktualniho problemu vyrobit problem dlouhodobe mozna jeste vetsi. Zrovna lex-Babis dokazal, ze legislativa sita ucelove horkou jehnou nevede ke kyzenemu cili. A horkou jehlou usita zmena volebniho systemu by nebyla o nic lepsi.
    EKIM
    EKIM --- ---
    DANYSEK: teť nějak nevím jak ti odpovědět, složitost systému rovná se větší chybovost ok. Dál už mi to hlava nebere, pokládat takovou otazku v době kdy jsou ksčm a spd ve vládě, která z nich je menší zlo mi přijde irelevantní. Celý ten nápad vznikl tak že jsem si položil jednoduchou otázku, lidé se tu hádají o tom že ,,Ano,, bylo zvoleno ve volbách, proto je zbytečné vyvolávat nedůvěru vládě. No ale co když je víc lidí ,,proti,, než ,,pro,,, a takový systém voleb by dokázal předejít tomuto rozkolu, vlastně by to fungovalo tak trochu jako referendum o odvolatelnosti. A nějak si neumí představit za současné situace, že by výsledek byl horší než to co tu máme teť.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    EKIM: Riziko chyby roste se slozitosti systemu. Tedy u toho "tveho" systemu by byla jeho chybovost zakonite vetsi. Navic pokud by byl i ten zaporny hlas jen jeden, tak jak pises... vazne se chces u toho sveho jednoho volebniho "minusicku" jeste rozhodovat mezi tim, zda je mensi zlo SPD ci snad KSCM? ;-) Ono by to v praxi zrovna u voleb bylo ponekud kontraproduktivni.. jen si tu otazku poloz a zkus si odpovedet, co je teda mensi zlo :-)
    EKIM
    EKIM --- ---
    KRAMERIUS: Zajímavé. Škoda že nejsou zahrnuti všichni kdo byly na kandidátkách, ale jen ti co už jsou u vesla. Takhle to vypadá jen jako nepovedený sociální experiment, ze kterého vyplývá, nebo mám ten pocit, že největší šanci by získaly méně známé strany, ke kterým nikdo necítí žádnou zášť, ale jinak celkem těžko predikovat voliče i výsledek. A pak je tu otázka, jestli zahrnou jen strany s 5%hranicí, když by se výsledky mnohdy očividně pohybovaly v záporných číslech.
    KRAMERIUS
    KRAMERIUS --- ---
    EKIM: To současní zasloužilí politici nedopustí, protože by se pakovali všichni :-))
    Tady je třeba průzkum, kde lze udělit +/- a počítá se konečný výsledek:
    https://cvvm.soc.cas.cz/media/com_form2content/documents/c2/a4922/f9/pi190506.pdf
    Okamura -41
    Bělobrádek -35
    Fiala -35
    Filip -34
    Gazdík -30
    Pospíšil -27
    Bartoš -19
    Babiš -18
    Hamáček -16

    EKIM
    EKIM --- ---
    DANYSEK: tak to s tou eletronizací voleb mě netrápí neb v mém dotazu nepadlo na téma ani ň, jde mi čistě jen o vylepšení stávajícího systému, kdy vezmu jedno kandidáta (list s strana) označím kladně, vezmu druhého kandidáta označím záporně. Sčítání hlasů by se logicky zkomplikovalo, ale výsledek by stál za to. A o chybách o kterých mluvíš mohou nastat i při stávajícím systému.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    EKIM: vazne veris v to, ze paleckovani ma nejakej praktickej smysl? :-) Ano, system kladnych/zapornych hlasu je misty aplikovany, ale je narocnejsi na zpracovani vysledku a samozrejme i nachylnejsi na chyby...
    Elektronicke volby jsou utopie, stale neni uspokojive a spolehlive vyresena zakladni otazka - a to skutecna anonymita (nedohledatelnost) hlasu volice pri zachovani toho, ze nikdo nemuze hlasovat vicekrat, nic lepsiho nez papirovej listek v urne s volicem odskrtnutym v seznamu volicu zatim nikdo nevymyslel.
    EKIM
    EKIM --- ---
    Ahoj, se chci zeptat jestli piráti někdy náhodou nediskutovaly nad vylepšením volebního systému, stejně jako je zde na nyxu dát možnost palec nahoru i dolu, mít volby ve který by bylo možno volit jak pro tak i proti. Nebyl by pak výstup daleko přesnější, vhodnější pro určení toho,kdo nám tu má vládnout?
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    NECROMAN: tak me napada, pokud vim - rec je stale o tom, co proslo predstavenstvem.... ale dle stanov PPHas rozhoduje az valna hromada, tedy fakticky jediny akcionar... a toho prece formalne nezastupuje vubec nikdo z predstavenstva. Pokud dobre chapu starsi verejne listiny, tak prava jedineho akcionare vykonava az rada MHMP... a pod tim rozhodnutim se Hrib zakonite podepsat sam musi. Kdo z nas teda dela pitomce? ;-)
    OOHN
    OOHN --- ---
    Inspirace

    Fake news ‘vaccine’ works: ‘pre-bunk’ game reduces susceptibility to disinformation | University of Cambridge
    https://www.cam.ac.uk/...e-news-vaccine-works-pre-bunk-game-reduces-susceptibility-to-disinformation

    Study of thousands of players shows a simple online game works like a 'vaccine', increasing skepticism of fake news by giving people a “weak dose” of the methods behind disinformation.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    NECROMAN: "Hlavní problém je podle primátora v tom, že peníze získají i členové dozorčí rady, v níž byli politici minulé koalice." ...takze dostat to jen soucasni clenove, je to v cajku? :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam