• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALEFČeská pirátská strana - Pirátský přístav na Nyxu
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    NECROMAN: pletes se, zakladni prijem tam mas...
    Sociální systém
    https://www.pirati.cz/program/dlouhodoby/socialni-system/
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    VYHULENY_UFO: oba dva se jistě shodneme, že v dlouhodobém programu nic bolševického není:
    Dlouhodobý program
    https://www.pirati.cz/program/strana.html
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    NECROMAN: dobrej for, ale oba dva se schodneme, ze bolsevickej program (viz nzp) maji v programu pirati a ne topka.
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    VYHULENY_UFO: zajímavé označovat TOPku jako kinderbolševiky.
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    NECROMAN: tak rozpory v ideologii musi byt od zacatku. je to proste o kinderbolsevici vs proevropska partaj.
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    Chabr z TOPky se rozpovídal
    Piráti řeší věci revolučně. Začínají se objevovat ideologické rozpory, tvrdí radní za TOP 09 Chabr – Novinky.cz
    https://www.novinky.cz/...zacinaji-se-objevovat-ideologicke-rozpory-tvrdi-radni-za-top-09-chabr.html
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    VYHULENY_UFO: Proto kdyby nahodou byl bures dotlacenej na ustavni zalobu, tak by ho to mohlo stat peknou radku mlhovejch volicu
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    VYHULENY_UFO: tak Pitomium je stavba výrazně skromnějších rozměrů, než Čapí hnízdo (a dokonce bude zateplená :-))
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    HONCKA: prdel je, ze asi i bures pomalu zjistuje, ze zeman je jak odjistenej granat. on takovej byl vzdycky, ale vzhledem k rozpadu jeho osobnosti, perfektnimu zdravotnimu stavu, ve kterem beha po schodech jak junak, si myslim, ze uz zemana nelze prilis kocirovat a bude jenom hur.

    jako nakonec se muze dobre stat, ze se svym mentalnim pristupem dojebe i hnuti ano. coz by byl ve finale solidni paradox.

    jisty mas jen jedno, v klidu bude zeman jen s ksc a spd. ti mu jdou na ruku a zobou z ni za kazdou cenu. babis ma svy zajmy, takze mlhovi zobat z ruky jeste uplne nechce a nemuze.
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    XCHAOS: dokud Mlha s Buresem zatim maji spolecny zajem, tak by imho nic predcasny volby neprinesly, ale vypada to, ze se idilka zhorsuje, v pripade urednicke vlady by si mohli zacit jit po krku -> je otazka, jak moc, ale mohla by projit ta ustavni zaloba
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    DANYSEK: navic si dokazu predstavit, ze mlha piraty miluje a nebude je u soukupa urazet ve forme jeho oblibenyc bonmotu. ironie prilozena
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    XCHAOS: no ja jenom narazel na to, ze Bartos ceka nejaky prislib budoucich reseni.... a zjevne naivne veri tomu, ze Mlha slib taky dodrzi :-) Jenze Mlha uz nema co ztratit... a krome nadavani, ze porusil nejaky slib s tim nic nic vic nenadela.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    VYHULENY_UFO:
    DANYSEK:

    Ano, twítuje o tom...
    https://twitter.com/PiratIvanBartos/status/1148609454235164674

    a jako co? u leadera 3.nejsilnější parlamentní strany je to dost pochopitelné, ne? Min. má vůči Zemanovi nějakou vyjednávací sílu, např. by Piráti určitě hráli nějakou roli v rozpuštění parlamentu (i když vzhledem k možnosti vyčerpat příspěvek za poslední volby je to prostě jednoduché podnikatelské zvažování rizika: preference jdou nahoru, po příštích volbách může být příspěvek vyšší, ale jistota to není...)

    min. část pirátských poslanců může nejspíšvpočítat s tím, že v příštích primárkách nemusí obhájit volitelné místo na kandidátkách, protože nových členů je spousta a zastoupeny budou chtít být nejrůznější skupiny a kroužky. Pirátům současná placená "zaučovací" opoziční role myslím velice vyhovuje, a zrovna Ivan by myslím to premiérování rád odložil po padesátce, až shodí dready. Pokud do toho bude okolnostma natlačený teď, tak to vůbec nemusí být optimální z hlediska postupného sbírání zkušeností...

    Tzn. ta schůzka může dost dobře být o tom, že pro Piráty je výhodnější počkat, než s předčasnými volbami spěchat, protože podpora ANO může postupně klesat (i když pod 20% nikdy neklesne). Což ale současně Zemanovi umožní být drzejší a případně si sestavit úřednickou vládu (dovolím si být zdrženlivý v posuzování toho, jestli je větší zlo vláda ANO + SPD, nebo Zemanova úřednická vláda, tzn. prezidentský systém... přijde mi to skoro prašť jak uhoď, ministři za SPD by určitě byli aspoň barvití a byla by s nima sranda... zatímco Zemanovi budou rovnou peklo)

    Osobně se bojím, že nás čeká nějaký Bachův či Metternichův absolutismus, a to možná i ve jméno "umožnění rozvoje ČR". Na druhou stranu, kdyby aspoň vládu netvořili lidi jako Mynář (tomu do Lán Piráti poctivě šili), bylo by to jisté plus... taky doufám, že Ivan nesklouzne k nějaké té podpoře kanálu D-O-L (je fakt, že říční lobby na Piráty sázela, ale tam šlo spíš o jez v Děčíně a základní splavnost Labe aspoň do Pardubic... což je zase ovšem v rozporu se snahou prezentovat se enviromentálně)

    obecně do srpna je spousta času, a samotná schůzka nic neznamená, každopádně Piráti se snažili tvářit vůči Zemanovi spíš odmítavě neutrálně (typu zmínky o tom, že piloti taky v nějakém věku chodí do důchodu), než ho vysloveně nasírat, což se teď v krizi ještě může docela hodit.
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    DANYSEK: treba ho pirati vyslali, aby overil, ze mlha jeste skutecne zije...
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    Co ceka, ze mu Mlha odpovi...? :D At uz to bude cokoliv, po volbach ho klidne utre tim, ze jen idiot svuj nazor nemeni... :-)
    Šéf Pirátů požádal o schůzku se Zemanem. Zajímá ho, koho by po případných volbách pověřil sestavením vlády | Domov | Lidovky.cz
    https://www.lidovky.cz/...-by-prezident-po-volbach-poveril-sestavenim-vl.A190709_134923_ln_domov_vag
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    XCHAOS: ANO bez Babise je oxymoron.

    Jaky baje mas na mysli? Na magistratu je to porad stejny. Jen se ted primator s oblibou vymlouva na sve koalicni partnery, kdyz se cokoliv "medialne" posere ;-) Ale u tech uspesnych veci se nezapomenou vystavovat. Doprava v Praze je dobrym prikladem - kdyz je jakykoliv pruser s dopravou, je to gesce a zodpovednost Scheinherra, Pirati za nic nemuzou... ale kdyz se zacinalo kopat metro na Pankraci, tak samozrejme Hrib neopomel se tam vystavovat... i kdyz podle stejne retoriky to teda neni jeho zasluha ;-)
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    VYHULENY_UFO: návštěva ruské ambasády byla recepce při Dni vítězství, což samo o sobě není takový problém, ale to focení s pelmeněmi na Facebook bylo hloupé.
    VYHULENY_UFO: návrh zákona o referendu byl dlouho projednávaný kompromis mezi většinou stran ve sněmovné, rozhodně to není "piratskej paskvil".
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    XCHAOS: jo vadi mi to, protoze z toho bude piratskej paskvil. nejsme svycarsko. tady jsou lidi jeste debilove.
    ve svajcu si sami odmitnou nepodmineny zakladni prijem, v cechach by ho dementi bezmyslenkovite protlacili.

    referendum je az pro extremne vyspele spolecnosti a tou cesko fakt neni. vzdyt pirati dodneska nevi, jestli vlastne chteji byt soucasti zapadni evropy, nato a byt spojencem usa v dobe miru i valky.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    VYHULENY_UFO: vadí ti, že Piráti chtějí sice referenda, ale ne Okamura-style referenda, které by z Ústavy nejspíš udělaly cár papíru? (nejspíš by se konaly dvě - Czexit a hned potom referendum o jmenování říšského kancléře ... a/nebo anšlus k Eurasijské Unii...)
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    NECROMAN: to uz si piratstvo nepomatuje, jak ste se k nim lisali? vzdyt prisa nakonec pozvanka i na ruskou ambasadu :D
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam