• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALEFČeská pirátská strana - Pirátský přístav na Nyxu
    Piráti.czprosíme účastníky debaty, aby se zdrželi vulgarit a osobních útoků alespoň na úrovni některých slušnějších klubů tady na NYXu (nereagujte na ID DANYSEK a VYHULENY_UFO jsou to trolové)
    Veškerý gaychat patří do druhého klubu, zde bude smazán.
    homepage - www.pirati.cz | twitter - 
    @PiratskaStrana | toto je polooficiální odborný klub pro nyx-aktivní členy, kandidáty, příznivce a potenciální voliče - ne [ oficiální fórum ] | pokud hledáte na NYXu spíše obecnou diskuzi o autorském právu, zkuste [ Piráti nebo novodobí misionáři kultury? ] | pokud chcete obecně tlachat o nově vznikajících politických stranách a hnutích, zkuste [ Politické alternativy a jejich příznivci ] | pokud chcete Piráty obecně nemoderovaně poloodborně zdrbnout, jsou tu pro vás [ Piráti.cz (unofficial) ] | povolební priority [ 20 nejdůležitějších bodů pirátského programu ]
     
    Automaticky detekované klikatelné hashtagy pro lepší organizaci obsahu jsou v tomto klubu vítány - příklady: #praha #volby #koalice #privacy #media apod.
    rozbalit záhlaví
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    XCHAOS: dokud Mlha s Buresem zatim maji spolecny zajem, tak by imho nic predcasny volby neprinesly, ale vypada to, ze se idilka zhorsuje, v pripade urednicke vlady by si mohli zacit jit po krku -> je otazka, jak moc, ale mohla by projit ta ustavni zaloba
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    XCHAOS: no ja jenom narazel na to, ze Bartos ceka nejaky prislib budoucich reseni.... a zjevne naivne veri tomu, ze Mlha slib taky dodrzi :-) Jenze Mlha uz nema co ztratit... a krome nadavani, ze porusil nejaky slib s tim nic nic vic nenadela.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    VYHULENY_UFO:
    DANYSEK:

    Ano, twítuje o tom...
    https://twitter.com/PiratIvanBartos/status/1148609454235164674

    a jako co? u leadera 3.nejsilnější parlamentní strany je to dost pochopitelné, ne? Min. má vůči Zemanovi nějakou vyjednávací sílu, např. by Piráti určitě hráli nějakou roli v rozpuštění parlamentu (i když vzhledem k možnosti vyčerpat příspěvek za poslední volby je to prostě jednoduché podnikatelské zvažování rizika: preference jdou nahoru, po příštích volbách může být příspěvek vyšší, ale jistota to není...)

    min. část pirátských poslanců může nejspíšvpočítat s tím, že v příštích primárkách nemusí obhájit volitelné místo na kandidátkách, protože nových členů je spousta a zastoupeny budou chtít být nejrůznější skupiny a kroužky. Pirátům současná placená "zaučovací" opoziční role myslím velice vyhovuje, a zrovna Ivan by myslím to premiérování rád odložil po padesátce, až shodí dready. Pokud do toho bude okolnostma natlačený teď, tak to vůbec nemusí být optimální z hlediska postupného sbírání zkušeností...

    Tzn. ta schůzka může dost dobře být o tom, že pro Piráty je výhodnější počkat, než s předčasnými volbami spěchat, protože podpora ANO může postupně klesat (i když pod 20% nikdy neklesne). Což ale současně Zemanovi umožní být drzejší a případně si sestavit úřednickou vládu (dovolím si být zdrženlivý v posuzování toho, jestli je větší zlo vláda ANO + SPD, nebo Zemanova úřednická vláda, tzn. prezidentský systém... přijde mi to skoro prašť jak uhoď, ministři za SPD by určitě byli aspoň barvití a byla by s nima sranda... zatímco Zemanovi budou rovnou peklo)

    Osobně se bojím, že nás čeká nějaký Bachův či Metternichův absolutismus, a to možná i ve jméno "umožnění rozvoje ČR". Na druhou stranu, kdyby aspoň vládu netvořili lidi jako Mynář (tomu do Lán Piráti poctivě šili), bylo by to jisté plus... taky doufám, že Ivan nesklouzne k nějaké té podpoře kanálu D-O-L (je fakt, že říční lobby na Piráty sázela, ale tam šlo spíš o jez v Děčíně a základní splavnost Labe aspoň do Pardubic... což je zase ovšem v rozporu se snahou prezentovat se enviromentálně)

    obecně do srpna je spousta času, a samotná schůzka nic neznamená, každopádně Piráti se snažili tvářit vůči Zemanovi spíš odmítavě neutrálně (typu zmínky o tom, že piloti taky v nějakém věku chodí do důchodu), než ho vysloveně nasírat, což se teď v krizi ještě může docela hodit.
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    DANYSEK: treba ho pirati vyslali, aby overil, ze mlha jeste skutecne zije...
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    Co ceka, ze mu Mlha odpovi...? :D At uz to bude cokoliv, po volbach ho klidne utre tim, ze jen idiot svuj nazor nemeni... :-)
    Šéf Pirátů požádal o schůzku se Zemanem. Zajímá ho, koho by po případných volbách pověřil sestavením vlády | Domov | Lidovky.cz
    https://www.lidovky.cz/...-by-prezident-po-volbach-poveril-sestavenim-vl.A190709_134923_ln_domov_vag
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    XCHAOS: ANO bez Babise je oxymoron.

    Jaky baje mas na mysli? Na magistratu je to porad stejny. Jen se ted primator s oblibou vymlouva na sve koalicni partnery, kdyz se cokoliv "medialne" posere ;-) Ale u tech uspesnych veci se nezapomenou vystavovat. Doprava v Praze je dobrym prikladem - kdyz je jakykoliv pruser s dopravou, je to gesce a zodpovednost Scheinherra, Pirati za nic nemuzou... ale kdyz se zacinalo kopat metro na Pankraci, tak samozrejme Hrib neopomel se tam vystavovat... i kdyz podle stejne retoriky to teda neni jeho zasluha ;-)
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    VYHULENY_UFO: návštěva ruské ambasády byla recepce při Dni vítězství, což samo o sobě není takový problém, ale to focení s pelmeněmi na Facebook bylo hloupé.
    VYHULENY_UFO: návrh zákona o referendu byl dlouho projednávaný kompromis mezi většinou stran ve sněmovné, rozhodně to není "piratskej paskvil".
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    XCHAOS: jo vadi mi to, protoze z toho bude piratskej paskvil. nejsme svycarsko. tady jsou lidi jeste debilove.
    ve svajcu si sami odmitnou nepodmineny zakladni prijem, v cechach by ho dementi bezmyslenkovite protlacili.

    referendum je az pro extremne vyspele spolecnosti a tou cesko fakt neni. vzdyt pirati dodneska nevi, jestli vlastne chteji byt soucasti zapadni evropy, nato a byt spojencem usa v dobe miru i valky.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    VYHULENY_UFO: vadí ti, že Piráti chtějí sice referenda, ale ne Okamura-style referenda, které by z Ústavy nejspíš udělaly cár papíru? (nejspíš by se konaly dvě - Czexit a hned potom referendum o jmenování říšského kancléře ... a/nebo anšlus k Eurasijské Unii...)
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    NECROMAN: to uz si piratstvo nepomatuje, jak ste se k nim lisali? vzdyt prisa nakonec pozvanka i na ruskou ambasadu :D
    LINKOS
    LINKOS --- ---
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    VYHULENY_UFO: jaké veletoče s referendem, Babišem a Okamurou? :)
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    XCHAOS: co mam na piratech chapat? veletoce jako predvedli napriklad s referendem. babis. okamura...? :D
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    Jinak jak se můžete podívat zde https://ib.fio.cz/ib/transparent?a=2600643105 zaplatil jsem si členský příspěvek na další rok, takže ANO, i já se budu nadále účastnit členských anket, jestli po volbách ANO nebo spíš ne. Místo vysmívání byste mohli přemýšlet, proč se do takové účasti v politice vlastně nezapojit taky, nebo debatovat, jak byste hlasovali vy, apod.

    Např. poslední hlasování (přes Helios - šifrovaný hlasovací systém, ne tak snadno manipulovatelný adminy, jako ankety uložené v SQL tabulkách PHP aplikací) kterého jsem se účastnil, se týkalo toho, jestli prodloužit pronájem v pražském PiCe na Palackého náměstí (představy, že si na sebe vydělá samo např. provozem kavárny se ukázaly jako naivní), nebo jestli šetřit. Přiznám se (ačkoliv hlasování bylo tajné, jako všechna hlasování CF), že jsem hlasoval pro prodloužení, ačkoliv o efektivitě utrácených peněz mám své pochybnosti (ničím nepodložené). Jde o to, že ta přítomnost v centru má prostě svoje výsledky... jestli by se v centru náhodou nešlo nacházet levněji, na větší ploše a efektivněji, to bych nepřestával zvažovat (ostatně, od začátku jsem navrhoval jako sídlo strany loď, která by se mohla přesouvat i mezi několika krajskými městy :-)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    DANYSEK: kdybys Piráty trochu chápal, místo aby sis o nich vymýšlel svoje vlastní báje, tak bys věděl, že jedním z podstatných rysů je, že po volbách se drž předvolební strategie. Ta byla v posledních parlamentních volbách "ANO jedině bez Babiše".

    Stejně tak v předchozích magistrátních volbách si Piráti zakázali koalici s ODS a ČSSD, čímž se současně obratně vyhnuli koalici s Krnáčovou a ANO (ačkoliv to nebylo před volbami řečeno). V těch posledních si takové předsevzetí nedali - a stejně nejsou v koalici s ODS a ANO.

    Jako předvolební strategii Piráti vyhlásí před dalšími paralamentními volbami, to se asi bude odvíjet od toho, jestli budou předčasné nebo řádné. Ale dost bych se divil, kdyby zahrnovala možnost "ANO s Babišem" (dost bych se divil, kdyby to vyhlásil kdokoliv, kromě Okamury, KSČM a Tříkolky - ostatně, Okamura to klidně vyhlásí a pak nedodrží, o tom žádná :-)
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    XCHAOS: vzdyt i v Praze vladnou Pirati v koalici mimo jine i s ANO (treba Praha 11, ze)... a v dalsich mestech taky. Takze to cerorepublikove stanovisko je tak trosku ve hvezdach, ne? ;-) Nebo uz probehla nejaka aktualni anketa napric clenskou zakladnou?
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    DANYSEK: je pravda, že Piráti nikdy nevyloučili spolupráci s ANO bez Babiše. Ale nemyslím, že je to preferovaná vládní koalice. Navzdory velkému remcání hlavně na druhé straně, voliči min. v Praze by určitě uvítali ve vládě okopírování půdorysu pražské magistrátní koalice. Tohle je celorepublikově zatím asi spíše stěží představitelné, ale uvidíme po volbám (a uvidíme, jestli budou předčasné.. já bych se nedivil, a jestli někdy, tak letos...)
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    NECROMAN: a nemel by se pak Michalek v podobnych vyrocich spise krotit? Jako predseda poslaneckyho klubu a soucasne mistopredseda by mel prece sirit v dane veci do medii oficialni stanovisko strany. Vetsina lidi na to pohlizi jako na vyrok vrcholoveho predstavitele strany kopirujici nejakou stranickou linii, ne jako nejaky samotarsky vykrik jedince...
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    DANYSEK: pravda, byly tu prohlášení, že pokud by ve vládě nebyl nikdo trestně stíhaný či nekompetentní, a byla by shoda na programu (to bych chtěl takový program vidět), tak by se o tom dalo uvažovat. Tato koalice by ale musela být schválena celostátním fórem v hlasování a mám ten pocit, že by to asi neprošlo širokou členskou základnou.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    NECROMAN: ano, mas to v tom clanku: Pro nás by bylo výhodné ukázat, co umíme, abychom mohli sestavit novou koalici,“ uvedl s tím, že si dokáže představit podporu vlády tvořené hnutím ANO, ovšem bez předsedy strany Babiše.
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    DANYSEK: Piráti se chtěli někdy spolčovat s ANO? :)
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    NECROMAN: a s timhle se chteji Pirati nakonec spolcit? :-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam