• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALEFČeská pirátská strana - Pirátský přístav na Nyxu
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    FACEDANCER: pozitivně vidím ale to, že funguje určitá vnistrostranická diskuze a procesy. Umím si představit, že pokud by se takto někdo rozepsal o Babišovi, tak druhý den se o tomto člověku leda dozvíme, že se sám rozhodl odejít.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    FACEDANCER: Umet urcovat a nastavovat pravidla je hezky... ale on ma dlouhodobe problem hlavne s tim sam ty pravidla taky dodrzovat (jak to chce po druhych). To je vlastnost obvykla spise u diktatoru... ;-)
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    normalne bych to uzavrel jednoduse: rip piratska partaj
    FACEDANCER
    FACEDANCER --- ---
    nejsem si přesně jistý proč by tohle měl být konec "warezaku"

    moje zkušenost s Jakubem Michálkem někdy z 2010 byla, že byl jeden z těch, který formalizoval vnitrostranické postupy a stanovy, na základě toho docházelo k první polarizaci na úrovni krajských organizaci (minimálně MSK)

    na základě toho mě vůbec nepřekvapuje, kam to aktuálně zašlo, JM vždy poměrně jasné razil dehumanizovaný postup založený na jasných předpisech

    co mě překvapuje, je odklon od tohoto postupu a transparence, tedy ano může to aktuálně snížit dočasně preference ČPS (nebo alespoň jejich růst), ale nemyslím si, že vnitřní očista může být pro voliče problém

    "druhá generace" pirátů (např. Mikuláš Peksa, Vojtěch Pikal) to podle mě nedělají zase tak špatně aby nešly nahradit ti co jsou tam skoro od začátku (Michálek, Černohorský, Profant, Polanský, Ferjenčík)

    takže, chápu, že je potřeba pirátky vykoupat, protože dělají chyby, ale otázka je co se bude dít dál v návaznosti na to co se děje
    stejně tak platí, že je potřeba aby piráti nevyletěli v preferencích třeba na 30%, protože to personálně prostě nedokážou pořád ustát
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    NECROMAN: jo... neni nad to, kdyz se predstavitele transparetni strany rozciluji nad unikem vnitrni korespondence... a vubec, ze se nekterym nelibi otevrena debata o ne zrovna optimalnich pomerech uvnitr strany :-) Trosku jak za komunistu, o nekterych problemech neradno hovoriti verejne... kvuli tomu, ze by o tom noviny mohly napsat... :D Ta posedlost vyhradne pozitivnim PR je dojemna...
    JERRYGN
    JERRYGN --- ---
    https://www.parlamentnilisty.cz/...y-Krausova-Michalek-extremni-buzerace-vyhazovy-Pouze-na-PL-600634

    A jedeme dál. Btw. doufám, že Jakub bude publikovat adrenalinovou tirádu proti "dezinformačnímu webu Parlamentní listy" - na svém blogu na Parlamentních listech.
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    cynicky si myslim, ze prvni kdo tyhle warezacky humoty zaregistroval byly novinky a posledniskaut.
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    JERRYGN: Aby o tom AnoDnes nepsalo, když na fóru se v poslední dobu generuje obsah na články v přímém přenosu.
    JERRYGN
    JERRYGN --- ---
    Část Pirátů se bouří proti Michálkovi, chtějí ho sesadit z předsednictva - iDNES.cz
    https://www.idnes.cz/...kace-krausova-michalek-vulgarismus-vyberove-rizeni.A191023_095545_domaci_pmk

    Idnes se přidává, aneb jak říká Jakub: Babišovy hnojomety :D
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    DANYSEK: hahahaaaaaah. jdu si pro popkorn.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    Novinari jsou rychli :)
    Šikanuje nás, chová se hnusně a arogantně. Piráti chtějí konec Michálka ve vedení strany - Novinky.cz
    https://www.novinky.cz/...-hnusne-a-arogantne-pirati-chteji-konec-michalka-ve-vedeni-strany-40300924
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    XCHAOS: ty vole, se nejak warezaci rozpadaj, koukam.... michalek byl jeden z mala schopnejch a jestli ho nechate odejit.... no aspon to trapeni s vama rychlejc skonci. uz ted je videt, ze se proste mladi kinderkomuniste z rad prazske burzoazie zacinaji mezi sebou hadat :D
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    XCHAOS: Před každým pondělním RP se mi svírá žaludek. Dostal mě do stavu, kdy se klepu a zvedá se mi žaludek kdykoli s ním přijdu do kontaktu.... Z jeho nátlaku a způsobu komunikace se mi udělalo špatně a musela jsem odejít z místnosti.... + .... Takže dokud se jeho řvaní a vyhrožování týkalo mě, tak mi to nějak moc nevadilo.... Co mě ale extra štve, pokud volená vedoucí odboru vyběhne s brekem ze zasedání nejvyššího exekutivního orgánu strany a zhroutí se na chodbě, protože jí tam někdo šikanoval. - jo, to je skutecna znamka diplomatickeho a konsensualniho jednani JM ;-)

    DRZEEF: Nepřekvapuje mě, že mi jako místopředseda místopředsedovi vyhrožoval, že pokud se budou řešit výběrka v Praze, začne řešit výběrka v EP. Jakože ne jen ta s Davidem Wagnerem, všechna. Nepřekvapuje mě, že mě obviňuje z konspirací, protože neuplatňuju vůči svým asistentům metody “nekritizuj stranu nebo Tě vyhodím z práce”. Jsem za těch 2,5 roku zvyklý, že prostě to mentální nastavení je jiné. Moji asistenti ode mě ohledně vnitrostranických věcí slyšeli doporučení “dělej si co chceš, já Tě za to trestat nebudu”.

    ...docela by bylo zajimavy vedet, proc Michalek Peksovi vyhrozoval ;-) Ze by ty vyberka v Praze nebyly tak cisty, jak se tu vseobecne snazi nekteri tvrdit? :-)
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    XCHAOS: Podle mě vliv na poslanecký klub, pokud bude odvolán z RP, jehož předseda Michal zůstane to nebude mít žádný. Člen RP by měl hlavně komunikovat dovnitř strany a tohle Michalovi dost chybí.
    DRZEEF
    DRZEEF --- ---
    ctete Peksu

    odvolání Jakuba Michálka z RP - Fórum Pirátské strany
    https://forum.pirati.cz/...9201&fbclid=IwAR2d_Wbwja1QOSO2INMvZ-ku2zihBGPOz_mnV9mLAPgqJIh3GCAsSJ9txpU
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    /s/milionů/miliony
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    Konec Jakubínské diktatury s sebou právě přinese více demokratizace a přesně ty věci, které někteří ukončují. Michálek byl jasný potenciální Kalousek ve straně... prostě powermonger, manažer....

    Ano, řada členů s ním měla rozpor ohledně vzniku PI - Pirátského Institutu. Já si třeba brousil zuby na to být důstojným liberálním protihráčem konzerv typu Roman Joch.... což by vyžadovalo nějaký rozpočet na to sedět někde u netu a trollovat aspoň na poloviční úvazek a ne zdarma. Prostě vyvracet lži popíračů GO, dělat advokáta open source atd. - a to vše za peníze, které strana na zřízení takové instituce může dostat od státu.

    Leč, ne všichni v Pirátech měli na PI kompatibilní názor. Takže je jasné, že dříve či později se demokratický charakter členské základny strany, která jinak hospodaří už s mnoha milionů peněz za hlasy, musel projevit. Je to přirozené. Cokoliv jiného by znamenalo, že jsme diktatura typu Pitomio a děláme jen křoví...

    Vtipné je, že kritika Pirátů často byla lichá právě proto, že Jakub uměl vyjednat konsensus a ukončit debaty, ať byl jinak jakýkoliv, jako člověk. Ano, bylo to spíš politikaření než politika. Ivan by dokázal být státník, byť značně alternativní - Jakub určitě ne, to by byl tak ministr financí.

    Pirátský klub například dokázal hlasovat jako jeden z nejjednotnějších v Parlamentu. Jsme zvědav, jestli toto bude možné bez Jakuba v jeho čele... uvidíme.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    Evropa potřebuje vlastní armádu | Blog Mikuláše Peksy
    https://mikulas-peksa.eu/2019/EU-armada.html
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    No viditelne na Michalka a jeho styl jednani toho ted vyplavava stale vic... bude zase knucet, ze za to muze zly bulvar? :-)
    https://forum.pirati.cz/viewtopic.php?f=350&t=49201
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    PHOBOS99: to rikej piratum. tradicni politicke strany si to vyrikaji v zakulisi, kde se veskera politika obvykle dela. jinak je to bezna a tradicni lidova mluva i mezi politiky.

    ale ja to beru jako piratskou otevrenost a rozhodne to pripomenu mistnim piratskym fanouskum, az me budou mazat za expresivne pouzita vulgarni vyjadreni vuci warezacky partaji dementu.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam