• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALEFČeská pirátská strana - Pirátský přístav na Nyxu
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    FEDAJKIN: to uz psal nekde i Zandl... od nej to fakt dost pobavilo zvlast po tom, co sam predvedl pri odstupovani ze stredoceske krajske kandidatky... na druhou stranu to obsahove az takovej brak nebude, kdyz to prebira i CRo - zrovna tam obsahovou nouzi netrpi, aby brali vse, co kdo napise... zejo... :) Ale chapu, i u Piratu se bezne jede ad-hominem argumentace u mene pozitivnich komentaru a nehodnoti se obsah sdeleni, ale jeho autor... coz je vzdycky fail ;-)
    FEDAJKIN
    FEDAJKIN --- ---
    DANYSEK: ...
    Autor je komentátor serveru Info.cz
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    //ty jo, zandl opousti piratskou kandidatku :D :D :D
    //je chytrej chlap, ale zrovna v politice a s piraty predvedl solidni idealismus hodny pubertaka :D

    Odstoupení z kandidátní listiny - Fórum Pirátské strany
    https://forum.pirati.cz/viewtopic.php?t=49248
    situace ve středočeském PKS je natolik vážná, že jsem se rozhodl po zralé úvaze odstoupit z kandidátní listiny pro volby do zastupitelstva Středočeského kraje 2020. Tím hlavním důvodem není ani tak moje nedůvěra v to, že bychom v kraji mohli uspět. Tím je především to, že bychom ani v případě úspěchu nebyli schopni reprezentovat pirátské hodnoty. Sami jsme jim totiž nebyli v primárkách schopni dostát.
    ...
    DRZEEF
    DRZEEF --- ---
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    DRZEEF: dokonce i iniciály mají stejné :)
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    Petr Holec: Do roka a do dne. Piráti začínají připomínat Věci veřejné | Plus
    https://plus.rozhlas.cz/petr-holec-do-roka-a-do-dne-pirati-zacinaji-pripominat-veci-verejne-8097623
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    HONCKA: infokachna... to zni jako kampan :D :D
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    VYHULENY_UFO: Takze je, jestli ta zprava byla vubec tajna dle vyjadreni Lukase Kolarika to vypada zase na peknou infokachnu

    Na výboru pro bezpečnost jsem dneska chtěl prezentovat závažné kybernetické trhliny v IT systémech Ministerstva práce (detaily o co jde v článku). Navrhnul jsem proto uzavřené jednání, abych to mohl s kolegy korektně probrat bez přítomnosti veřejnosti. Než jsme se ale dostali k jádru věci, naprosto hystericky mě napadla Jana Černochová (ODS) kvůli tomu, "odkud ty informace jako mám," a dokonce kvůli tomu nechala odhlasovat usnesení, aby domnělý únik informací vyšetřila Policie. Informace samozřejmě nebyly v žádném režimu utajení. Proto i případné vyšetřování bude muset Policie zastavit. Dostal jsem je anonymním dopisem, který mi někdo doručil pravděpodobně kvůli tomu, že bych o tom jako předseda podvýboru pro IT na MPSV měl vědět. Kvůli této hysterii jsme bod samozřejmě ani neprobrali. Místo toho tady máme další mediální "kauzu." Připomínám, že se bezpečnostním trhlinám v IT věnuju dlouhodobě a na výboru jsem to chtěl otevřít už několikrát, ale nikdy k tomu nedošlo. Jestli tohle zase pro jednou není zdržovací taktika, aby se situaci v IT za žádnou cenu nikdo nevěnoval?

    Lidi i novináři mě vyzývají, abych tyto informace zveřejnil. Já to ale neudělám, protože se jedná o kritickou informační infrastrukturu státu, kterou bych mohl ohrozit. Můj postup byl dle mého správný. Zjistil jsem informace, které poukazují na bezpečnostní problémy. Ty chci prvně probrat se svými kolegy z bezpečnostního výboru, abychom si potvrdili, že jde o informace relevantní a důležité. Dostaneme-li se k tomu někdy...
    DRZEEF
    DRZEEF --- ---
    tohle potrebujeme, aby se pirati promenili v tohle nebo vznikla nova strana

    Progresívne Slovensko | progresivne.sk
    https://www.progresivne.sk/
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    //to de, takhle se pirati tajny zpravy :D

    Pirát Kolářík běhal po sněmovně s tajnou zprávou. Přistála mu prý jen tak na stole | info.cz
    https://www.info.cz/...ehal-po-snemovne-s-tajnou-zpravou-pristala-mu-pry-jen-tak-na-stole-43454.html
    Poslanci mimořádně přerušili dnešní zasedání sněmovního výboru pro bezpečnost. Pirátský zákonodárce a místopředseda výboru Lukáš Kolářík podle informací INFO.CZ na schůzi přišel se zprávou Národního úřad pro kybernetickou a informační bezpečnost, která ovšem měla být tajná. Poslanci se kvůli tomu obracejí na policii.
    ...
    Prezentace tajné zprávy na výboru vyvolala rozruch a pohoršení. Na Koláříka údajně „udeřil“ šéf NÚKIB Navrátil s dotazem, jak se k dokumentu dostal. Pirát podle zdrojů INFO.CZ argumentoval ve smyslu, že ho prostě dostal na stůl. Pak se s podobnými dotazy přidali další poslanci, Kolářík ale měl odmítnout cokoli dalšího vysvětlovat a hájil se, že jako zákonodárce má k tajným zprávám přístup. Faktem ovšem je, že s nimi nesmí nakládat a laicky řečeno „nosit je s sebou“ bez jakýchkoli omezení, smí pouze nahlížet.

    Jedno z možných vysvětlení, jak se Kolářík ke zprávě dostal, nabízí pirátská účast v komisi pro kontrolu činnosti NÚKIB. Jejím místopředsedou je totiž Ondřej Profant, který má k podobným dokumentům přístup. Ani on ovšem nesmí nic vynášet.
    ...
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    KRAMERIUS: hledani idealni politicky partaje je jako hledani idealni partnerky. bez sance na uspech, protoze idealni partnerka nebo partaj proste neexistuje. vzdycky hledas kompromis, ktery ti nejvic vyhovuje.
    KRAMERIUS
    KRAMERIUS --- ---
    VYHULENY_UFO: Musím říct, že s některými tématy začínám mít u Pirátů osobní problém (čímž pro mě sklouzávají mezi ostatní strany) takže do budoucna můj hlas jistý nemají - ale zatím žádnou jasnou náhradu, která by mi byla něčím bližší, nevidím.
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    KRAMERIUS: tak to si je urcite volil vickrat nez ja :D
    KRAMERIUS
    KRAMERIUS --- ---
    VYHULENY_UFO: Ale já nejsem Pirát, nanejvýš jejich volič v několika posledních volbách (ne ve všech). :-)
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    KRAMERIUS: asi si jeden z mala progresivnich piratu. no jeste muzu byt rad, ze piratstvo neodmita zeh a netrva si na rakvich.
    KRAMERIUS
    KRAMERIUS --- ---
    VYHULENY_UFO: Tentokrát s tebou naprosto souhlasím. Než mít někde špinavý neudržovaný náhrobek, budu radši někde rozptýlený - kdo si bude chtít vzpomenot, ten si může zapálit svíčku třeba doma.
    A když nikdo takový nebude, nebude nikde nic neudržovaného chátrat.
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    HONCKA: na rozptylu neni nic spatneho. rozptyl zadaji i bezni obcane, ne jen ti opusteni. navic je rozptyl znacne ekologicky, protoze nemusis udrzovat nejakou podelanou hrobku a misto na hrbitove.

    roptyl je setrny nejen k prirode, ale i k zivotnumu prostoru lidi.

    ja sam chci byt rozptylen, nevidim duvod, proc bych mel mit nekde ceduli na hrbitove. paklize se chce nekdo klanet mrtvym popelum v urnam, exisuji kolumbaria, coz jsou takovy ekonomictejsi a ekologictejsi hrobky.

    osobne si myslim, ze pirati by meli resit jiny problemy. tohle je fakt kokotina.
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    JERRYGN:
    Vyjádření Evy Horákové k článku v deníku Blesk:
    V Praze zemře mnoho lidí v naprostém osamocení, ať už doma či v domovech s pečovatelskou službou. Je úkolem obce se o důstojný pohřeb nezaopatřených postarat. Hlavní motivací bylo, aby tito lidé měli důstojné místo ke spočinutí a neskončili na anonymní posypové loučce, nebo v horším případě v zaprášeném skladišti krematoria, což je u lidí, kteří nemají žádné příbuzné, bohužel často smutná realita. Ráda bych, aby i na ty, kteří zemřou sami a bez blízkých, zůstala památka. A místo rozprášení v zapomnění uložit opuštěné k odpočinku v důstojné hrobce. S tímto nápadem už dříve přišly některé městské části.
    Z mého sekretariátu byl dne 18. 10. 2019 odeslán e-mail všem ředitelům domovů pro seniory spadajícím pod správu hlavního města. Šlo o myšlenku vybudování společné hrobky pro osamělé klienty těchto domovů. Cílem e-mailu bylo zjistit, jak je nakládáno s jejich ostatky a kolik takových lidí je, v příloze byla tabulka k vyplnění.
    Celé téma je velice citlivé a snažila jsem se k němu tak od začátku přistupovat. Je důležité také zmínit, že bez spolupráce s řediteli domovů pro seniory se neobejdeme, celá záležitost je zatím totiž ve fázi příprav a sběru informací.
    Paní ředitelka Eva Kalhousová (Domov pro seniory Elišky Purkyňové, Praha 6), která můj návrh veřejně kritizuje a označuje za neetický, odpověděla na náš e-mail dne 21.102019 jednou větou aniž by vznesla jakoukoliv námitku. Přiloženou tabulku nevyplnila.
    Naopak jsem dostala e-mail, ve kterém paní ředitelka Ilona Veselá (Domov pro seniory Chodov, Praha 4) popisuje situaci v jejich domově a vítá myšlenku společné hrobky. Velmi hezky popisuje situaci i paní ředitelka Domova pro osoby se zdravotním postižením v Sulické, Praha 4, Lenka Kohoutová na svých facebookových stránkách, kde vysvětluje, jak přistoupili k řešení této problematiky.
    Mým záměrem od samého počátku bylo a stále je zajistit důstojné místo pro spočinutí zesnulým klientům domovů pro seniory (primárně těm osamělým). Naši klienti si na sklonku života pokládají spousty otázek o smrti a otázka uložení ostatků, je pro ně také důležitá. Často rodiny ani netuší, kde chce být jejich blízký pochován.
    V současnosti by se mělo postupovat v domovech seniorů:
    a. do dokumentace klienta je zanesen údaj o osobě blízké či rodinném příbuzném, který se v případě úmrtí postará o vypravení pohřbu
    b. pakliže nikdo blízký neexistuje
    klient si může smluvně uzavřít pohřeb ještě během svého života
    pokud do 96 hodin pohřeb nikdo nevypraví, postupuje se dle ust. § 5 odst. 1 zákona o pohřebnictví tzv. pohřbívací povinnost obce (v Praze MČ)
    Poslednímu bodu, tedy že by tato povinnost přešla na MČ, bych chtěla v případě našich seniorů pozměnit tak, abychom jim umožnili najít věčný klid na důstojném místě. Jako zástupce zřizovatele 13 domovů pro seniory s přibližně 2 500 klienty, je mojí povinností se tomuto tématu věnovat, neboť toto téma řeší naši zaměstnanci každý den.
    Důrazně bych se chtěla ohradit proti tomu, že připravujeme „hromadné hroby“, jak bylo ve článku zmíněno. Řeč byla od samého počátku o společné hrobce, tedy pietního místa určeného k uložení ostatků zesnulých. A velmi mě mrzí, že má někdo potřebu takto citlivé téma překrucovat.
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    DANYSEK: ty vole, Sidlo je genius, ale byl jsem to ja, kdo se jako prvni piratum tlemil za debilni vezensky autobus s obrazkama lidi, na kterych si vylamou zuby. kdyz ja si vzpomenu jak hladove nabehli za okamurou a babisem kvuli refendu a na ruskou ambasadu kvuli pelmenim :D
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam