• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALEFČeská pirátská strana - Pirátský přístav na Nyxu
    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    GIOMIKY: Co má placení společného se zakrňováním mozku?
    Jsi si jistý, že nepotřebuješ lépe placenou práci?

    GIOMIKY: Ty zas zřejmě vycházíš z mylného předpokladu, že každé zaměstnání je obecně nějak duševně povznášející nebo intelektuálně obohacující.

    O všech lidech tu snad nic nepadlo, dokud jsi nepřišel s generalizací, že lidem, kteří budou trávit méně času v zaměstnání, zakrní mozky.
    GIOMIKY
    GIOMIKY --- ---
    Vycházíte z předpokladu, že všichni lidi jsou děsně rozumný a uvědomělý. Že když nebudou chodit do práce, že budou jezdit na výlet a baštit zeleninu. To je utopie.
    GIOMIKY
    GIOMIKY --- ---
    SPIKE411: Ne takovej, aby mi za nej nekdo platil.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    GIOMIKY: Mě krní mozek stejně. Člověk stárne. Pokud se nám do 50ti let věku nepodaří zaháčkovat ve fungujícím systému důchodového zabezpečení, jsme ztraceni. A víceméně, přesvědčit mladší generaci aby nás živila, nebude jednoduché. Bude velkou ironií, pokud se nakonec na stará kolena ocitnu ve světě, kde bych nejlépe byl zabezpečený, kdybych býval z hecu neprodal žádný bitcoin, který jsem jeden čas držel :-) Ale tak je to se vším. Je třeba si neustále říkat, že realita je nelineární a kdybych ho byl držel, byl by naopak naprosto bezcenný (což by ovšem zažehnalo ekologickou katastrofu... ale tak by zase přišla jiná...)
    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    GIOMIKY: To jako že si nedovedeš představit jiný způsob zahánění nudy, než chodit do zaměstnání?
    GIOMIKY
    GIOMIKY --- ---
    XCHAOS: Unudenemu cloveku krni mozek.
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    KRAMERIUS: A chceš jim malovat med kolem pusy? Změní to jejich názor? Ne, raději pravdu.

    Voliči ANO jsou IMHO dost "defalutní" - třískaj sebou ode zdi ke zdi mezi CSSD - ANO - SPD - KSCM a hází s nima politickej marketing kterej je za hranicí slušnosti a "obvyklého politickýho lhaní" - to je prostě nerovnej boj.
    KRAMERIUS
    KRAMERIUS --- ---
    MASTODONT: Vcelku to popsal dobře, akorát u nás nejde ani tak o ekonomickou situaci (ANO není horší než předchozí vlády) jako o politiku (když ti měšťáci a novináři Babiše/Zemana tak nenávidí - viz MiChPRD apod - tak jim ho najust zvolíme).
    MASTODONT
    MASTODONT --- ---
    KRAMERIUS: Jo, to dobře shrnul nějaký Marek Beneš pod tímhle článkem Hlavenky (blitky, ale článek dobrej):

    https://blisty.cz/art/98713-spatne-kraje.html
    MASTODONT
    MASTODONT --- ---
    XCHAOS: 12hodinové směny v tom smyslu, že máš za měsíc 7/8 denních a 7/8 nočních, jsou v nepřetržitém provozu naprosto super. Dělal jsem tak asi 7 let.
    KEDRIGERN
    KEDRIGERN --- ---
    LINKOS: Osobně se nedivím, že mnozí nechtějí. 20 let tu byl zcela bezostyšně pustošen venkov a teď sklízíme výsledky. Arogantní byrokracie, rozkrádačky dotací, nevystavěná infrastruktura... Ale co s tím nevím. Osobně většinou ty lidi dokážu přesvědčit, ale to je samozřejmě jen zlomek. Přes media (zvláště ta vlastněná svěřeneckým fondem) to asi opravdu nejde.

    XCHAOS: Kopíruj sem ty přísěvky, ať to není klikání navíc.
    LINKOS
    LINKOS --- ---
    KRAMERIUS: zkousel jsem s nimi rozumne diskutovat nekolikrat, s mnohymi i opakovane. Ne, at jde o Zemana, ci Burese, oni ty argumenty nechteji slyset, to jejich zmrdstvi miluji.
    Ne sorry, jsou to fakt imbecilni koblihari
    KRAMERIUS
    KRAMERIUS --- ---
    NECROMAN: V tý atmosféře trvalý nenávisti to není nic divného - když někdo voličům ANO pořád tvrdí, že jsou omezení kobliháři z vidlákova, kteří tu chtějí obnovu komunismu a STB, tak volí především ve stylu přítel/nepřítel, jakékoliv rozumné argumenty jsou v téhle "diskuzi" okamžitě házené pod stůl.
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    KRAMERIUS: Na jednu stranu dobrý, že se preference stále motají kolem 15 %, ale na druhou stranu ANO stále rock solid 30 %.
    KRAMERIUS
    KRAMERIUS --- ---
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    Jiný kraj, jiné téma
    Nominace Jiřího Novotného (starosty Trojanovic) do čela krajské kandidátky 2020 - Fórum Pirátské strany
    https://forum.pirati.cz/viewtopic.php?f=339&t=49945
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    Jaké názory má taky třeba Tomáš Tožička, kandidát do Senátu:
    https://twitter.com/Tomas_Tozicka/status/1224679220007383042
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    Tohle je docela dobrý postřech. Piráti rozhodně neglorifikují dobu normalizace... prostě strawman fallacy od Kalouska. Pokud je k éře normalizace někdo smířlivý, tak je to širší konglomerát okolo ANO.
    https://twitter.com/olgarichterova/status/1222488090784288768
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    XCHAOS: Ale tak já s tebou i souhlasím, že ta imaginace je nutná a důležitá. Teď jde o to, jak moc dokýřou odseparovat "reálnou politiku" (která samozřejmě něják dlouhodobě z těch ideállů vychází) a právě tuhle imaginaci.

    A heled, já se znovu zeptám, na koho ten členk míří? Já beru prozkoumávání novejch možností ale kdyby tam byl alespoň nějakej konkrétní náznak realizace jejich možností nevypadalo by to tak zasněně ;)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam