• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALEFČeská pirátská strana - Pirátský přístav na Nyxu
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    Pirate MEP Gregorová is going to observe the court with Julian Assange – European Pirate Party
    https://european-pirateparty.eu/...-mep-gregorova-is-going-to-observe-the-court-with-julian-assange/
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    JVMLOK: A celý to je tak nějak reakce na ten teorietickej výkřik na téma redefinice času a prostoru ze strany pirátů ;)
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    JVMLOK: píše že by měl stát řešit spíš příčinu než následek, s čímž souhlasím, o nějakym "stát nás omezuje" nepíše

    Ale moje reakce na tebe byla především reakce na ten generačně/třídní rozpor ve smyslu "pražskej PC floutek neví že Pepa musí jezdit k lisu do centra Prahy z Berouna, protože víme, u lisu musíš fyzycky stát." Problém není o tom, že by jsme chtěli nechat Pepu lisovat ve sklepě, ale třeba to, že u nás, narozdíl od cizny je absolutně mimo realitu aby se někdo stěhoval za prací.
    JVMLOK
    JVMLOK --- ---
    ADAMIRA: To je legrační, jenže když se podíváš na JPLABSův příspěvek, na který jsem reagoval, tak on volá po Státem zavedeném opatření. Takové opatření musí být plošné a nediskriminační, takže se nebude vztahovat jenom na chytráky od PC, kteří by z domova klidně pracovat mohli, ale i na prostý dělný lid. Nebo bude těžce diskriminační a bude zvýhodňovat tyhle pracovní pozice co se obejdou s notebookem. Takže volá po tom, aby jeho vlastní neschopnost vyjednat si rozumné pracovní podmínky s dodavatelem při podpisu smlouvy řešil stát systémovým opatřením, které co?Nakáže zaměstnavatelům že každý jejich zaměstnanec má týdně právo na 2 dny homeoffice a pokud to neumožní tak přijde postih? Nebo bude nějak dotovat pracovní místa a přispívat zaměstnavatelům, kteří to umožní? Na rozdíl od těch, co si to nemůžou dovolit? Nebo nějakou podobnou pičovinu?
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    JVMLOK: Rozumim, buď dojíždět z Berouna do Prahy na Vinohrady k lisu nebo lis v Berouně do sklepa, je to těžký, ty městský floutci od PC vůbec neví, jak to chodí :/
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    JVMLOK: takhle, já se v centru Prahy teď shodou okolností hodně pohybuju, a ubezpečuju tě, že ty lidi, co stojej v kolonách aby dojeli do práce v centru Prahy, tam nejzděj makat k žádnýmu lisu :-)
    JVMLOK
    JVMLOK --- ---
    JPLABS: jasně. Třeba do sklepa ti nastěhuju postupovej lis abys mohl dělat z domu. Optika lidí odtrženejch od reality...
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    SPIKE411: Ve skutečnosti je to tak, že alternativou bylo podpořit kandidáta Bergmana za tuším KDU a Zelený nebo TOP09 a Zelený- Ten na většinu otázek odpověděl, že by v Senatu hlasoval proti pirátskému programu.

    Tak proč proboha zakládat nějakou stranu s nějakým programem, když by pak směla nominovat jen kandidáty, který to maj skoro jistý, zato však shoda s programem je nulová?

    Já teda nevím, proč se toho nechopil někdo většinově přijatelnější. Vidím to fakt jako test, vedení strany si řeklo "because we can" a chtělo to prubnout, nebo tak něco. Plus ta skutečnost, že "negativní reklama neexistuje", zase se o Pirátech mluví, apod.

    Zase kdyby to dělali jako já, tak skončej neviditelný úplně :-)
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    MEMNON666: neuvěřitelný sračky, autor je zděšen že voličstvo sleduje dění ve straně, místo toho, aby vědělo kde je jeho místo a dle toho volilo :D
    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    MEMNON666: Zbytek toho vlákna je taky podnětný. :)
    MEMNON666
    MEMNON666 --- ---
    SPIKE411: Jiri Hlavenka: "Moc pěkně to napsal Daniel Prokop ve své nedávno vydané knize. Volně parafrázuju a rozvádím. Zatímco městské-vzdělané voličstvo vede svoje kulturní válčičky a drtivě odsuzuje k nevolitelnosti stranu, protože se jí tam najednou znelíbí něčí projev, nebo prostá existence jednoho kandidáta (pomíjejíc přitom že daná strana má dalších 200-300 kandidátů, poslanců, senátorů, zastupitelů, radních...), tak za Babišem a Zemanem se seřadí desítky procent populace, identitárně, nezvratně...
    Nechcete se probrat a trochu zklidnit hormon? Jedna vlaštovka nedělá jaro a jeden Tožička nedělá Piráty. Je mimochodem nestraník, takže nemá ani právo toho jednoho hlasu. Prošel o fous - zejména pro to, řekl bych, že si jej zvolila místní buňka a Piráti ctí subsidiaritu: zvolili jste si ho, máte ho mít.
    Proč jsou Piráti "nevolitelní" když si za kandidáta najmenují silného levičáka a SOUČASNĚ za jiného kandidáta člověka orientovaného pravicově? Volíme už jenom negativně, takže volba jednoho (nebo spíš desítek) lidí se kterými jsme v souladu vlastně "nic neznamená, to je normální", zatímco volba jednoho člověka, jednoho jedince znamená zavržení celé strany?"
    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    XCHAOS: Já si teda nebolševickou demokraticky levicovou rétoriku představuju jinak.

    A takových bude víc.

    https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=1032571990444312&id=100010745612024
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    PETER_PAN: kdybychom byli populistická strana, tak si právě žádnej Tožička ani neškrtne... tenhle druh ne-bolševický demokraticky levicový rétoriky, co vede, má v český společnosti dlouhodobě podporu někde kolem 1-2% (cca výsledek SZ když se snažila být "levicová", nebo výsledek Táni Fišerové, apod.). Spíš než populismus je ta nominace politická sebevražda.

    Ale to neznamená, že tyhle lidi kolem projektů jako Nový Prostor nebo A2larm jsou nějakým zásadním ohrožením český společnosti. Je to taková ta levice z toho Renčínova vtipu, no. V řadě věcí mají pravdu, totiž v popisu situace, ale myslím, že ta ideologická analýza, o kterou se snažej, nás k řešení moc nepřiblíží.
    KRAMERIUS
    KRAMERIUS --- ---
    Podle STEM je Babiš stále nejlépe hodnoceným politikem v ČR (ve všech jejich průzkumech od roku 2015).
    Popularita stranických osobností v lednu 2020 | Stem.cz
    https://www.stem.cz/popularita-stranickych-osobnosti-v-lednu-2020/
    PETER_PAN
    PETER_PAN --- ---
    XCHAOS: Tohle moc neberu. Pokud pirati nechteji byt populisticka strana, meli by tohle jasne vydefinovat. Ne delat pruzkum bojem. Tohle musi byt jasne dopredu, jasne a v danych realiich trvale (zmeni-li se realie, muze dojit ke zmene postoje)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    Co píše Tožička, pokud zrovna neflejmuje na twitteru... (mimochodem, časopis Nový prostor pokládám za záslužný počin...)
    Nový Prostor | Články | Korupce nebo svépomoc (Tomáš Tožička)
    http://novyprostor.cz/clanky/463/korupce-nebo-svepomoc
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    PETER_PAN: ale no jo no, ale tak jak se chceš z hlediska členství v NATO stavět třeba k současné turecké agresi v Sýrii? chceš jít Turkům na pomoc?

    Že středoví liberálové mívají spíš pacifističtější postoje, je podle mě spíš norma. Piráti v tomhle ohledu jsou spíš "stranou mírného pokroku v mezích zákona", kdy tím zákonem, který se nezpochybňuje, bylo vždy právě právě to členství v NATO. Evidentně někoho svrbělo vyzkoušet si nějaký "průzkum bojem", zda voliči poptávají tvrdší názory vůči NATO, jak by si možná přála řada členů, nebo jestli tahle rétorika voliče odežene.

    Ona jedna věc je taky to, že spousta lidí říká NATO a myslí "americká politika a vojenská přítomnost na Blízkém východě". Piráti nabrali spoustu příznivců např. v době, kdy vrcholila sláva Wikileaks (a ještě předtím, než se wikileaks staly spíš hlásnou troubou pro "záměrné úniky"). Celé to skloubit byla docela věda. V Pirátech celkem výrazně vyšuměl např. proruský narativ, na druhou stranu přesný opak, tzn. že budeme kopírovat postoj k NATO od Alexandra Vondry, asi taky čekat nešlo... ta linie s důrazem na společnou evropskou obranu mi přijde jako přijatelný kompromis. Tožička stojí pravda trochu mimo něj, na druhou stranu, od toho je demokracie, aby se ukázalo, jak na něj voliči zareagují...
    PETER_PAN
    PETER_PAN --- ---
    XCHAOS: V zasade mas pravdu, ale treba kritikou NATO se zarazuje retoricky nekam k poslancum SPD.

    Ale co se mne tyce, neni to duvod proc nevolim, to by byla fakt malichernost.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    Co mi přijde jako závěžnější problém, než zbrklé plkání wannabe levicových aktivistů....
    Finanční plán státu - Fórum Pirátské strany
    https://forum.pirati.cz/viewtopic.php?f=554&t=51239

    Aneb finanční plán státu, jak ho projedává finanční výbor Poslanecké sněmovny. Rozumíte té hantýrce někdo?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam