NIEKT0: ano, spíš je problém, že prostě ty vnitrostranické mechanismy nemáme až tak geniální. vždycky doufáme, že si to přece určitě přečetl někdo jiný. Faktem je, že v minulosti jsme zrovna na poli zdravotnictví měli přešlapů víc... že zrovna třeba huliči inklinujou k alternativním praktikám, to nepřekvapí, ajťáci tomu zase nerozumí (ale tak nějak věřej, že někdo jinej ano a ten určitě zvážil, kdo je tam nominovaný).
Já se nejvíc děsím, že ostatní Piráti mají o ostatních členech a nominantech ve skutečnosti stejně mlhavý povědomí, jako třeba já. Protože já se fakt snažil, zajímal se o názory nominovaných na několik různých resortů, sledoval, že jsou u Pirátů už dlouho a jsou vidět a něco dělají... ale to zdravotnictví jsem úplně přeskočil, protože tomu nerozumím. A u té pandemie mi nenapadlo, že nebudeme tlačit něco trochu normálního...
Bohužel se ale obávám, že Spolu bude reálně antivax ještě víc. Myslel jsem, že my jsme z opozice ta část, která Babišovi vyčítá, že lockdown vloni odložil kvůli krajským volbám... ale teď to vypadá, že tam spíš pošleme právníka, který bude chtít aby stát vyplácel odškodné za škody způsobené lockdownem :-/
Nevím co s tím. Nezbývá, než doufat, že na preferenční hlasy propadne. Stejně není na volitelném místě. Reálně bude ministr zdravotnictví koaliční záležitost, a naši stínoví ministři tedy fakticky do koalice pošlou jen asi jednu pětinu ministrů (zhruba, možná reálně nepatrně víc, ale možná ne a bude to vyváženo Babišem či Rakušanem na poli premiéra).
Osobně nevěřím, že by se dostál stal ministrem zdravotnictví i kdybychom porazili Spolu. Ale podle mě možná právě on bude důvodem, proč Spolu neporazíme. Nevím, core voličům lze jistě vysvětlit, že to jen šum a že nehrozí, že by se ministrem stal. Ale pro nerozhodnuté, či těm, kteří předtím Piráty nevolili, to bude vážný argument. Co se dá dlat.