• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALEFČeská pirátská strana - Pirátský přístav na Nyxu
    Piráti.czprosíme účastníky debaty, aby se zdrželi vulgarit a osobních útoků alespoň na úrovni některých slušnějších klubů tady na NYXu (nereagujte na ID DANYSEK a VYHULENY_UFO jsou to trolové)
    Veškerý gaychat patří do druhého klubu, zde bude smazán.
    homepage - www.pirati.cz | twitter - 
    @PiratskaStrana | toto je polooficiální odborný klub pro nyx-aktivní členy, kandidáty, příznivce a potenciální voliče - ne [ oficiální fórum ] | pokud hledáte na NYXu spíše obecnou diskuzi o autorském právu, zkuste [ Piráti nebo novodobí misionáři kultury? ] | pokud chcete obecně tlachat o nově vznikajících politických stranách a hnutích, zkuste [ Politické alternativy a jejich příznivci ] | pokud chcete Piráty obecně nemoderovaně poloodborně zdrbnout, jsou tu pro vás [ Piráti.cz (unofficial) ] | povolební priority [ 20 nejdůležitějších bodů pirátského programu ]
     
    Automaticky detekované klikatelné hashtagy pro lepší organizaci obsahu jsou v tomto klubu vítány - příklady: #praha #volby #koalice #privacy #media apod.
    rozbalit záhlaví
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    NIEKT0: ano, spíš je problém, že prostě ty vnitrostranické mechanismy nemáme až tak geniální. vždycky doufáme, že si to přece určitě přečetl někdo jiný. Faktem je, že v minulosti jsme zrovna na poli zdravotnictví měli přešlapů víc... že zrovna třeba huliči inklinujou k alternativním praktikám, to nepřekvapí, ajťáci tomu zase nerozumí (ale tak nějak věřej, že někdo jinej ano a ten určitě zvážil, kdo je tam nominovaný).

    Já se nejvíc děsím, že ostatní Piráti mají o ostatních členech a nominantech ve skutečnosti stejně mlhavý povědomí, jako třeba já. Protože já se fakt snažil, zajímal se o názory nominovaných na několik různých resortů, sledoval, že jsou u Pirátů už dlouho a jsou vidět a něco dělají... ale to zdravotnictví jsem úplně přeskočil, protože tomu nerozumím. A u té pandemie mi nenapadlo, že nebudeme tlačit něco trochu normálního...

    Bohužel se ale obávám, že Spolu bude reálně antivax ještě víc. Myslel jsem, že my jsme z opozice ta část, která Babišovi vyčítá, že lockdown vloni odložil kvůli krajským volbám... ale teď to vypadá, že tam spíš pošleme právníka, který bude chtít aby stát vyplácel odškodné za škody způsobené lockdownem :-/

    Nevím co s tím. Nezbývá, než doufat, že na preferenční hlasy propadne. Stejně není na volitelném místě. Reálně bude ministr zdravotnictví koaliční záležitost, a naši stínoví ministři tedy fakticky do koalice pošlou jen asi jednu pětinu ministrů (zhruba, možná reálně nepatrně víc, ale možná ne a bude to vyváženo Babišem či Rakušanem na poli premiéra).

    Osobně nevěřím, že by se dostál stal ministrem zdravotnictví i kdybychom porazili Spolu. Ale podle mě možná právě on bude důvodem, proč Spolu neporazíme. Nevím, core voličům lze jistě vysvětlit, že to jen šum a že nehrozí, že by se ministrem stal. Ale pro nerozhodnuté, či těm, kteří předtím Piráty nevolili, to bude vážný argument. Co se dá dlat.
    NIEKT0
    NIEKT0 --- ---
    No, je to zle, Dostal je na ministra zdravotnictva fakt zla volba, a toto sa stat nemalo.
    EZDY
    EZDY --- ---
    JVMLOK: ale hovno antivaxer... přečti si ten článek co napsal
    JVMLOK
    JVMLOK --- ---
    XCHAOS: ...a na post ministra dravotnictví jsme nominovali antivaxera jojoo
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    https://twitter.com/PiratskaStrana/status/1441471199263875073
    Pan Babiš právě v #ctdebata řekl, že opozice nikdy nevyzvala občany k očkování. Naopak, k očkování jsme vyzývali opakovaně.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    Nevím, proč všichni řeší nějaké manželství pro všechny a nikdo se nezabývá tím, že chceme českou NASA :-)
    Významná role v kosmickém programu
    https://www.piratiastarostove.cz/program/vyznamna-role-v-kosmickem-programu/
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    MINERWA: no co, někdo nám dělá údernou reklamu zadarmo, aspoň ušetříme :-)
    MINERWA
    MINERWA --- ---
    MINERWA: sry za velikost
    MINERWA
    MINERWA --- ---
    wtf? masivní letáková kampaň?
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    Program Pirátů a Starostů v 5 minutách
    https://www.piratiastarostove.cz/program-v-kostce/
    KRAMERIUS
    KRAMERIUS --- ---
    Pirát Bartoš objímal strom. Jako Zeman, než se stal prezidentem - iDNES.cz
    https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/bartos-pirati-ustecky-kraj-volby-babis-ano.A210902_122808_domaci_elk
    Čekám jestli nebude i nafukovací člun. :-))
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    Konopné informace pro kandidáty za Piráty
    https://forum.pirati.cz/download/file.php?id=29675

    Já k tomu ze své věkové kategorie 48 let dodávám pouze to, že se nyní plně identifikuju s výrokem J.X.Doležala: "já byl idiot ještě před tím, než jsem tu trávu hulit začal" (jako, že v produktivní věku jsem s tím skončil, abych se následně stal témě zcela neproduktivním, kromě trollingu na NYXu...)
    TLOUDEV
    TLOUDEV --- ---
    XCHAOS: radeji orgasmy
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    Tak minimálně by vyjednávání mohl předstírat...
    KRAMERIUS
    KRAMERIUS --- ---
    KEB: A přísahal na svý uši? :-))
    KEB
    KEB --- ---
    JIRIX: slachta říkal, že to není pravda!
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    (tedy, omlouvám se za metaforu divoké karty, která sama hraje karty :-)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    KRAMERIUS: no tam může být divoká karta ta Přísaha, která nic nevylučuje a může hrát karty na obě strany.... no, každopádně, je to děs.
    KRAMERIUS
    KRAMERIUS --- ---
    XCHAOS: Pokud bude rozložení sil v parlamentu jednoznačné (100+ hlasující spolu), tak Zeman ničemu nezabrání, nanejvýš to může pozdržet.
    Ale pokud to jednoznačné nebude, tak je pánem on.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    (jako varianta, že by se opoziční bloky nějak dohodly s Přísahou, která bý shrábla ministerstvo vnitra, je taky zajímavá, ale může to zablokovat Zeman tím, že natruc jmenuje jen Babiše coby "vítěze voleb".... v tom případě se může stát, že zvolíme parlament, který nebude schopen ničeho jiného, než se jen sám rozpustit... nebo trpět Babiše do konce Zemanova volebního období a pořád něco honit přes Ústavní soud...)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    KRAMERIUS: Já si myslím, že Spolu se udrží převážně pohromadě, ale současně se objeví noví VkMl a strašně důležitě vysvětlí, jak s Piráty prostě ne. Zajímavá varianta ale je, že kromě ANO a SPD fakt propadnou úplně všichni... proto tam leze ta Přísaha, aby to těm odpadlíkům nebylo trapné, prohlásili by, že uvěřili Přísaze a vstoupili by do jejího klubu (bez příslušnosti ke klubu je poslanec dost nahouby, a myslím, že situace, že by v paralamentu nečekaně byly jen 4 strany - a i to se může stát, byl by to protiklad proti minulým 10ti - by těm odpadlíkům příjemná nebyla, zatímco Přísaha bude hrát roli takových pěkných "poslanců anonymous", takže to mediálně nebude vypadat tak blbě, jako přestup přímo k ANO...)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam