• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALEFČeská pirátská strana - Pirátský přístav na Nyxu
    Piráti.czprosíme účastníky debaty, aby se zdrželi vulgarit a osobních útoků alespoň na úrovni některých slušnějších klubů tady na NYXu (nereagujte na ID DANYSEK a VYHULENY_UFO jsou to trolové)
    Veškerý gaychat patří do druhého klubu, zde bude smazán.
    homepage - www.pirati.cz | twitter - 
    @PiratskaStrana | toto je polooficiální odborný klub pro nyx-aktivní členy, kandidáty, příznivce a potenciální voliče - ne [ oficiální fórum ] | pokud hledáte na NYXu spíše obecnou diskuzi o autorském právu, zkuste [ Piráti nebo novodobí misionáři kultury? ] | pokud chcete obecně tlachat o nově vznikajících politických stranách a hnutích, zkuste [ Politické alternativy a jejich příznivci ] | pokud chcete Piráty obecně nemoderovaně poloodborně zdrbnout, jsou tu pro vás [ Piráti.cz (unofficial) ] | povolební priority [ 20 nejdůležitějších bodů pirátského programu ]
     
    Automaticky detekované klikatelné hashtagy pro lepší organizaci obsahu jsou v tomto klubu vítány - příklady: #praha #volby #koalice #privacy #media apod.
    rozbalit záhlaví
    JVMLOK
    JVMLOK --- ---
    XCHAOS: ...a na post ministra dravotnictví jsme nominovali antivaxera jojoo
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    https://twitter.com/PiratskaStrana/status/1441471199263875073
    Pan Babiš právě v #ctdebata řekl, že opozice nikdy nevyzvala občany k očkování. Naopak, k očkování jsme vyzývali opakovaně.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    Nevím, proč všichni řeší nějaké manželství pro všechny a nikdo se nezabývá tím, že chceme českou NASA :-)
    Významná role v kosmickém programu
    https://www.piratiastarostove.cz/program/vyznamna-role-v-kosmickem-programu/
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    MINERWA: no co, někdo nám dělá údernou reklamu zadarmo, aspoň ušetříme :-)
    MINERWA
    MINERWA --- ---
    MINERWA: sry za velikost
    MINERWA
    MINERWA --- ---
    wtf? masivní letáková kampaň?
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    Program Pirátů a Starostů v 5 minutách
    https://www.piratiastarostove.cz/program-v-kostce/
    KRAMERIUS
    KRAMERIUS --- ---
    Pirát Bartoš objímal strom. Jako Zeman, než se stal prezidentem - iDNES.cz
    https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/bartos-pirati-ustecky-kraj-volby-babis-ano.A210902_122808_domaci_elk
    Čekám jestli nebude i nafukovací člun. :-))
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    Konopné informace pro kandidáty za Piráty
    https://forum.pirati.cz/download/file.php?id=29675

    Já k tomu ze své věkové kategorie 48 let dodávám pouze to, že se nyní plně identifikuju s výrokem J.X.Doležala: "já byl idiot ještě před tím, než jsem tu trávu hulit začal" (jako, že v produktivní věku jsem s tím skončil, abych se následně stal témě zcela neproduktivním, kromě trollingu na NYXu...)
    TLOUDEV
    TLOUDEV --- ---
    XCHAOS: radeji orgasmy
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    Tak minimálně by vyjednávání mohl předstírat...
    KRAMERIUS
    KRAMERIUS --- ---
    KEB: A přísahal na svý uši? :-))
    KEB
    KEB --- ---
    JIRIX: slachta říkal, že to není pravda!
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    (tedy, omlouvám se za metaforu divoké karty, která sama hraje karty :-)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    KRAMERIUS: no tam může být divoká karta ta Přísaha, která nic nevylučuje a může hrát karty na obě strany.... no, každopádně, je to děs.
    KRAMERIUS
    KRAMERIUS --- ---
    XCHAOS: Pokud bude rozložení sil v parlamentu jednoznačné (100+ hlasující spolu), tak Zeman ničemu nezabrání, nanejvýš to může pozdržet.
    Ale pokud to jednoznačné nebude, tak je pánem on.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    (jako varianta, že by se opoziční bloky nějak dohodly s Přísahou, která bý shrábla ministerstvo vnitra, je taky zajímavá, ale může to zablokovat Zeman tím, že natruc jmenuje jen Babiše coby "vítěze voleb".... v tom případě se může stát, že zvolíme parlament, který nebude schopen ničeho jiného, než se jen sám rozpustit... nebo trpět Babiše do konce Zemanova volebního období a pořád něco honit přes Ústavní soud...)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    KRAMERIUS: Já si myslím, že Spolu se udrží převážně pohromadě, ale současně se objeví noví VkMl a strašně důležitě vysvětlí, jak s Piráty prostě ne. Zajímavá varianta ale je, že kromě ANO a SPD fakt propadnou úplně všichni... proto tam leze ta Přísaha, aby to těm odpadlíkům nebylo trapné, prohlásili by, že uvěřili Přísaze a vstoupili by do jejího klubu (bez příslušnosti ke klubu je poslanec dost nahouby, a myslím, že situace, že by v paralamentu nečekaně byly jen 4 strany - a i to se může stát, byl by to protiklad proti minulým 10ti - by těm odpadlíkům příjemná nebyla, zatímco Přísaha bude hrát roli takových pěkných "poslanců anonymous", takže to mediálně nebude vypadat tak blbě, jako přestup přímo k ANO...)
    KRAMERIUS
    KRAMERIUS --- ---
    XCHAOS: Nemá moc smysl po volbách přemýšlet o předvolebních koalicích.
    Pokud bude mít těhle 5 stran mít dohromady přes 100 poslanců, bude to 5-stranná debata (a případná vládní koalice), ne 2-stranná. A každá z těch stran si bude chtít prosadit svoje.
    Chápat třeba Spolu jako jednotnou koalici mající nějaký společný povolební program je utopie.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    JIRIX: Prima News? Fajn...

    "když se podíváme na výsledky voleb z roku 2017 v Ústeckém kraji, vidíme, že ANO mělo kolem 40 procent a Piráti kolem 8 procent"

    Jenže když se podíváme na výsledky voleb z roku 2017, tak vidíme, že ANO mělo prakticky 3x tolik prakticky ve všech krajích. Od té doby se situace změnila...

    Ano, třeba Lovosice jsou Agrofertov, tak nějak z logiky věci. Ano, porazit Babiše v jeho domovském kraji je důležité a symbolické a na české politické scéně není jiná osobnost, která by si na to mohla troufnout. Ano, svou roli tam hraje i to, že Ivan má mezi Piráty přeci jen spíš ty levicovější postoje, než řada jiných...

    Předvolbení průzkumy se dělají nějak celostátně vážené, nevím jestli existují i po jednotlivých krajích. Odhadoval bych si, že letos by to v tom Ústeckém kraji vyšlo dost natěsno... a Babiš si určitě dělá svoje průzkumy...

    Obecně je ale vlastně jedno, jestli Ivan Babiše nějak porazí, ať už na preferenční hlasy nebo v počtu odevzdaných lístů pro strany. Stejně se očekává povolební koalice a tam bude třeba dost zajímavý souboj Víta Rakušana s ODS o post ministra vnitra. Ivan v tomhle "2.kole porážky Babiše" hraje spíš roli maskota. V první fázi je důležité aby obě koalice dohromady měly přes 100 poslanců (a to pokud možno více, než 101, protože o pragmatičnosti poslanců za ODS si nedělám nejmenší iluze... klidně se podaří, že Fiala sice slovo dodrží, ale uprchnou mu pod záminkou "zachraňování země před neomarxismem" 2-3 poslanci k Babišovi s SPD a bude vymalováno). V druhé fázi pak jde o to, která z koalic bude mít silnější slovo... zatím je souboj vzácně vyrovnaný a tak trochu se obávám, že těsně před volbami se obě koalice nakonec vrhnou na sebe a zase jedno se bratrské vojsko pomorduje s panskou jednotou u Lipan a smát se budou cizáci (doslova cizáci, oba - Babiš i Okamura :-))
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    Tak bylo schváleno, že Pirátský Institut se bude jmenovat “Institut π, z.ú.” -pí, symbol kruhu.... což je mimochodem hezká narážka na chození v kruhu, které nakonec je nevyhnutetlným osudem demokracie :-) Hlasování jsem nějak přehlédl, ale nakonec dopadlo tak, jak bych hlasoval i já, tak jsem spokojen. Jsem celkem rád, že se to stihlo před volbama, protože třeba si média konečně všimnou, že tu bude pirátský think tank a bude spousta legrace :-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam