• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALEFČeská pirátská strana - Pirátský přístav na Nyxu
    ICARUS
    ICARUS --- ---
    XCHAOS: Prosimtě tohle copium je fakt směšný.
    REDGUY
    REDGUY --- ---
    CAIDEL: ty reaguješ přímo na mě a motáš do toho Babiše - reagoval jsem na tvoje "lidi se pokousi diskutovat". "Lidi" do toho motali Babise, proto jsem ho zminil. Ale chapu, proc jsi napsal, co jsi napsal, neboj 8)

    Nemám dostatek informací a je to na mě moc spekulativní. - jakde dalsi informace bys potreboval? Jestli to bylo se souhlasem majitele stojanu? Nebo neco dalsiho?

    A jak přesně ve svém dotazu definuješ ilegalitu? Uhm. Pokud to bylo poveseno bez souhlasu, tak to podle tebe stejne muze byt "legalni"?
    CAIDEL
    CAIDEL --- ---
    SATAI: Dochází. Ale už dávno jsem se smířil s tím, že já s tím nic neudělám a upřímně, ani Piráti s tím nic neudělají. Dokud chce třicet procent aktivních voličů Bureše (nebo je možné je natolik mediálně zpracovat), tak si nic lepšího holt nezasloužíme. Bohužel.

    SATAI: Bránilo. Vnitrostranické mechanismy. Bartoš prostě nemůže o podobných věcech rozhodovat tak jako one man show strany typu Babiše nebo Okamury. Je to vlastně správně a je to výhra, jen občas poněkud nepraktické.
    MEMNON666
    MEMNON666 --- ---
    vlastně je to návrat ke kořenům, ne? prostě mu ten bilboard hackli!
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    SATAI: no, vyjádřit pochybnosti o lidech na vlastní kandidátce není úkolem leadera. on ho prostě přijal za "svého" člověka, kope za něj. to máš těžký...

    už jsme tehdy sestřelili Tožičku, čímž jsme asi část strany nasrali. Tahle kauza zajímavě spojuje levici a pravici, protože prostě Dostál zvedl ze židle leckoho. Ale jsme idioti. Měli jsme si to nastudovat už když se schvaloval seznam stínových ministrů....

    Měl naprosto neutrání CV. Já jsem upozornil na to, že jeho až podezřele stručné CV nijak neupozorňovalo na agendu, kterou se zabývá. Prostě je to jeden z nenápadných členů, neprojevuje názory na fóru, apod...
    CAIDEL
    CAIDEL --- ---
    REDGUY: No, vzhledem ke kontextu a tomu, že na tebe už pár lidí reagovalo jsem si dovolil shrnout zjevné a tedy to, že "se lidi pokouší diskutovat" do čehož jsem zahrnul opravdu kde koho a to i sebe. Na druhou stranu, ty reaguješ přímo na mě a motáš do toho Babiše o kterém ale já nic nepsal (a jak jistě chápeš, nejsem zodpovědný za to, co si tu kdo píše), takže z tvé strany faul, protože jsi měl reagovat na kohokoli jiného a ne na mě.

    A dotaz? Nemám dostatek informací a je to na mě moc spekulativní. Takhle od boku bych to nejvíc střelil směrem k "já bych to nedělal, ale je mi to jedno," jenže jaksi - kde je záruka že se tu skutečně bavíme o něčem ilegálním? A jak přesně ve svém dotazu definuješ ilegalitu? Trestný čin? Přestupek? Cokoli co "není legál"? (přechod na červenou?).
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    Jiná teorie: kroužkovací souboj Pirátů a STAN sehraje roli, všichni to vědí, ale koalice si zakázala vyzývat ke kroužkování vlastních kandidátů. Takže jak k tomu voliče přimějete? Jednoduše - nasadíte jim tam někoho, o kom víte, že shrábne hlasy covidiotů a bude to nebezpečné. Chystali jste se kroužkovat svoje favority z primárek, například. No jo, ale ti zřejmě favorita covidiotů nepřeskáčí, že... takže chtě nechtě, budete taktizovat a zakroužkujete seriozní tváře, které jste si oblíbili v přenosech z Parlamentu. Samozřejmě když už, tak Pirátské a ne ty ze STANu, které neznáte.

    Takže Dostál má sehrát roli "kroužkobaitu", na té kandidátce :-) (já sám se ale netajím, že chci v české politice více žen a kroužkování žen mi přijde jako vhodná korekce toho, jak dopadly primární volby, tzn. v tomto ohledu neslavně)
    SATAI
    SATAI --- ---
    XCHAOS: nic nebránilo předsedovi říct "co je právem běžného občana je nepřijatelné chování u kandidáta na ministra a nedovedu si představit, že bychom ho po volbách na zdramini nominovali"
    SATAI
    SATAI --- ---
    CAIDEL: to ti vůbec nedochází, že pro velkou část voličů nejsou bukanýři a rychtáři nějaká láska, kterou je zrada opustit, ale jedna ze dvou možností, jak se zbavit Bureše?
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    SATAI: oni trošku popravili nás, kteří jsme se do něj opřeli :-) Teď je už pozdě, aby např. odstoupil z pražské kandidátky, bylo by to matoucí. jediná šance je vykroužkovat ho (je na nevolitelném místě, takže by mělo stačit, že budou lidi volit kohokoliv jiného)

    upozorněním na ten problém jsme mu paradoxně spíš udělali reklamu...
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    SATAI: ten billboard mě osobně přijde adekvátní reakce na lži, které Babiš o "Pirátostanu" chrlí. Lov na voliče-covidioty se dá chápat jako snaha snaha rozptýlit pochybu, že jsmě nějaký opak Okamury a budeme chtít povinné očkování. Na fórum bych to takhle asi nenapsal, ale pokládám to za takový chytrý marketingový tah, kdy se prostě rozhodli, že udržení core voličů samo o sobě není taková hodnota, pokud volby prohrají a rozhodli se riskovat - tedy raději riskují ztrátu té core voličské základny, která stejně uteče max. nejdál ke Spolu, s nadějí, že získají třeba část voličů Svobodných, kterým nevolí TSS nebo část voličů Volného bloku, na které je ten týpek už moc (no, jestli loví i voliče Okamury, tak je to fakt konečná...)

    myslím, že obecně skoro všechny strany pošilhávají po tom, jak nějak nadběhnout covidiotům v řadách voličů (ono jich není málo a ne všichni jsou nevoliči), aniž by příliš znechutili voličské jádro. je to takový skoro až vědomý kalkul, řekl bych.

    (současně to ale asi vyděsí některé lidi, které jsme přebrali třeba ČSSD a ti se rozhodnout utéct do bezpečného přístavu Hamáčkova červeného svetru, kdo ví.. což by mohlo ČSSD ve volbách zachránit, což může být dobře nebo špatně, podle jejich ochoty pokračovat s Babišem...)
    CAIDEL
    CAIDEL --- ---
    REDGUY: No jo no. Nasekání nějakých blbostí je zase rozklad morálky, totální krize, zánik lidstva a Krakatit. Nenaděláš nic.

    Každý si tu páteř definujeme po svém (pochopitelně tak, abychom z toho sami vyšli jako ty kladné postavy). Ty bys nedokázal vést kampaň tak podle jako Piráti, já bych nedokázal tak snadno změnit strany.
    REDGUY
    REDGUY --- ---
    CAIDEL: Mohl bys mi v mém příspěvku ukázat kde jsem použil slovo Babiš? Ty ne. Ostatni ano. Nebo kdyz jsi rikal "se lidi pokouší diskutovat", tak jsi myslel pouze
    sebe?

    A slo by prosim odpovedet na [REDGUY @ Česká pirátská strana - Pirátský přístav na Nyxu ] ?
    SATAI
    SATAI --- ---
    CAIDEL: vnitrostranické řešení, které ho nepopravilo není řešení...
    CAIDEL
    CAIDEL --- ---
    REDGUY: Mohl bys mi v mém příspěvku ukázat kde jsem použil slovo Babiš? Nebo třeba krade? Nebo vlastně vůbec něco o čem mluvíš? To je zase strawman a TO je ukázkový argumentační faul.

    SATAI: Ale jo. Ať se klidně zamýšlí. S tím nelze nesouhlasit. Což oni nejspíš reálně jako jedni z mála skutečně dělají (viz. vnitrostranické řešení Dostála), takže za mě dobrý.
    REDGUY
    REDGUY --- ---
    CAIDEL: LOL. Ok. Tak protoze Pirati udelali nejaky blbosti a ja kvuli tomu nasrane zmenil preferenci (ktera uz predtim byla spis volbou mensiho zla, ale whatever), tak ja jsem bezpaterni? Ok 8))))
    REDGUY
    REDGUY --- ---
    CAIDEL: Sorry, "aLe bAbIS kRade ViC" neni diskuse, ale klasickej argumentacni faul.
    SATAI
    SATAI --- ---
    CAIDEL: ono by třebas nebylo od věci, kdyby se nad tím piráti zamysleli, protože těch nevynucených chyb nasekali zbytečně moc. Nikdo je nenutil navrhovat hovado na ministra nebo věšet bilboard, kam nesmějí.
    CAIDEL
    CAIDEL --- ---
    REDGUY: Jsme tu na diskuzním fóru a tebe překvapuje, že se lidi pokouší diskutovat? Zajímavé. Pověz mi o tom víc.

    No jo. Stav morálky je bídný. A klidně by se dalo říct, že za to můžou přesně ti bezpáteřní jedinci, co jsou ochotní měnit své názory jako ponožky. Pro mě osobně by během jediného dne přejít od Pirátů ke SPOLU znamenalo totálně zapřít své názory a překonat obrovský vnitřní rozpor mezi tím, že chci A a z nějakého důvodu se rozhodnu volit pravý opak B. Ale jak je vidno, jiní to zvládnou hravě.
    REDGUY
    REDGUY --- ---
    CAIDEL: Hele, jednoducha otazka: je to ilegalni vyveseni billboardu podle tebe spravne nebo ne? Neptam se jestli jsi pirat, neptam se kdo vic krade, nezajima me, co si myslis o moji volbe. Proste jen "jo, je to ok, nemam s tim problem", "ne, neni to ok, nemeli to delat".
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam