• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALEFČeská pirátská strana - Pirátský přístav na Nyxu
    Piráti.czprosíme účastníky debaty, aby se zdrželi vulgarit a osobních útoků alespoň na úrovni některých slušnějších klubů tady na NYXu (nereagujte na ID DANYSEK a VYHULENY_UFO jsou to trolové)
    Veškerý gaychat patří do druhého klubu, zde bude smazán.
    homepage - www.pirati.cz | twitter - 
    @PiratskaStrana | toto je polooficiální odborný klub pro nyx-aktivní členy, kandidáty, příznivce a potenciální voliče - ne [ oficiální fórum ] | pokud hledáte na NYXu spíše obecnou diskuzi o autorském právu, zkuste [ Piráti nebo novodobí misionáři kultury? ] | pokud chcete obecně tlachat o nově vznikajících politických stranách a hnutích, zkuste [ Politické alternativy a jejich příznivci ] | pokud chcete Piráty obecně nemoderovaně poloodborně zdrbnout, jsou tu pro vás [ Piráti.cz (unofficial) ] | povolební priority [ 20 nejdůležitějších bodů pirátského programu ]
     
    Automaticky detekované klikatelné hashtagy pro lepší organizaci obsahu jsou v tomto klubu vítány - příklady: #praha #volby #koalice #privacy #media apod.
    rozbalit záhlaví
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    SATAI: oni trošku popravili nás, kteří jsme se do něj opřeli :-) Teď je už pozdě, aby např. odstoupil z pražské kandidátky, bylo by to matoucí. jediná šance je vykroužkovat ho (je na nevolitelném místě, takže by mělo stačit, že budou lidi volit kohokoliv jiného)

    upozorněním na ten problém jsme mu paradoxně spíš udělali reklamu...
    SATAI
    SATAI --- ---
    CAIDEL: vnitrostranické řešení, které ho nepopravilo není řešení...
    CAIDEL
    CAIDEL --- ---
    REDGUY: Mohl bys mi v mém příspěvku ukázat kde jsem použil slovo Babiš? Nebo třeba krade? Nebo vlastně vůbec něco o čem mluvíš? To je zase strawman a TO je ukázkový argumentační faul.

    SATAI: Ale jo. Ať se klidně zamýšlí. S tím nelze nesouhlasit. Což oni nejspíš reálně jako jedni z mála skutečně dělají (viz. vnitrostranické řešení Dostála), takže za mě dobrý.
    REDGUY
    REDGUY --- ---
    CAIDEL: LOL. Ok. Tak protoze Pirati udelali nejaky blbosti a ja kvuli tomu nasrane zmenil preferenci (ktera uz predtim byla spis volbou mensiho zla, ale whatever), tak ja jsem bezpaterni? Ok 8))))
    REDGUY
    REDGUY --- ---
    CAIDEL: Sorry, "aLe bAbIS kRade ViC" neni diskuse, ale klasickej argumentacni faul.
    SATAI
    SATAI --- ---
    CAIDEL: ono by třebas nebylo od věci, kdyby se nad tím piráti zamysleli, protože těch nevynucených chyb nasekali zbytečně moc. Nikdo je nenutil navrhovat hovado na ministra nebo věšet bilboard, kam nesmějí.
    CAIDEL
    CAIDEL --- ---
    REDGUY: Jsme tu na diskuzním fóru a tebe překvapuje, že se lidi pokouší diskutovat? Zajímavé. Pověz mi o tom víc.

    No jo. Stav morálky je bídný. A klidně by se dalo říct, že za to můžou přesně ti bezpáteřní jedinci, co jsou ochotní měnit své názory jako ponožky. Pro mě osobně by během jediného dne přejít od Pirátů ke SPOLU znamenalo totálně zapřít své názory a překonat obrovský vnitřní rozpor mezi tím, že chci A a z nějakého důvodu se rozhodnu volit pravý opak B. Ale jak je vidno, jiní to zvládnou hravě.
    REDGUY
    REDGUY --- ---
    CAIDEL: Hele, jednoducha otazka: je to ilegalni vyveseni billboardu podle tebe spravne nebo ne? Neptam se jestli jsi pirat, neptam se kdo vic krade, nezajima me, co si myslis o moji volbe. Proste jen "jo, je to ok, nemam s tim problem", "ne, neni to ok, nemeli to delat".
    REDGUY
    REDGUY --- ---
    CAIDEL: Co jiného chceš na takové svoje prohlášení říct? - no tak kuprikladu by bylo fakt super, kdyby nekdo rekl "Jsem Pirat, mam ve strane nejakou netrivialni pozici a myslim si o tom tohle". Zatim vsechno co vidim je nejaky nahodni kolemjdouci, jejich postoj je sice smutnou vypovedi o stavu moralky u nas, ale o nejakem oficialnim nazoru Piratu skutecne nic nerika. Pokud k tomu nikdo nema co rict a nikde jinde nevidim nejake oficialni vyjadreni, nezbyva, nez predpokladat, ze kradeni reklamniho prostoru je druh kradeze, ktery je v PiratiSTANU povolen 8(

    Nicmene, je fakt legracni, kolik nepiratu citi potrebu reagovat na moji zpravu, ktera byla zcela zjevne otazkou pro piraty 8))
    CAIDEL
    CAIDEL --- ---
    REDGUY: Já nejsem žádné "my." Nejsem pirát. Jen ti říkám, chceš-li volit SPOLU, vol je. Je to tvůj boj a naprosto nechápu iracionalitu něčeho takového, ale whatever. Co jiného chceš na takové svoje prohlášení říct? Mají tě tu místní piráti přemlouvat aby sis to rozmyslel? Proč jako? Vždyť si budeš zítra myslet zase něco jiného podle toho kdo co kde řekne nebo neřekne, udělá nebo neudělá.

    Mě je třeba celá volební kampaň všech stran víceméně u prdele a sleduji to jen jako takový zábavný (nebo spíše smutný) šum na pozadí. Udělal jsem už před delší dobou kalkulačky programů, kalkulačky stávajícího výkonu ve sněmovně a všechno vychází zcela jednoznačně (jako ostatně již x let). Jestli k tomu ty potřebuješ nějaký cirkus okolo, fandit svému týmu a pozorovat a urputně hodnotit a kritizovat herecké výkony jednotlivých aktérů a je ti zcela ukradená podstata celé politiky, budiž.
    REDGUY
    REDGUY --- ---
    CAIDEL: A zase: protoze ostatni delaji (udajne) hodne spatne veci, tak my muzeme delat mene spatne veci. Nulova reflexe, hlavne si to zduvodnit.
    CAIDEL
    CAIDEL --- ---
    REDGUY: Nu. Co ti na to říct. Máš-li pocit, že SPOLU se prakticky denně nedopouští daleko větších úletů, nejspíš trpíš nějakou zajímavou formou selektivní slepoty, nebo máš nastavené hodnoty hodně jinak než třeba já. Ale to koneckonců nevadí, od toho volby jsou, takže gratuluji k tvé pocitové volbě, klidně si SPOLU vol.
    REDGUY
    REDGUY --- ---
    KEB: To je klasickej whataboutism. Jo, Babis krade. Jo, jsme ve srackach. No a? Kdyz Babis krade miliardy, znamena to, ze ja muzu ukrast tisicovku? Nebo ze Pirati muzou kaslat na soukromej majetek a veset si na nej, co chtej? Samozrejme ze ne.

    Piratska kampan stoji na tom, ze chteji vratit stat zpatky do normalu, kde se dodrzujou zakony, ktery plati pro kazdyho. Prijde mi neuveritelny, ze tolik lidi nechape, ze hlasat "V PiratiSTANu se nekrade" bilboardem na (s mirnou nadsazkou) ukradenym billboardu je nebetycna pitomost a jeste neuveritelnejsi, ze takovi lidi jsou na pozici s nejakou rozhodovaci pravomoci u Piratu. (btw, jestli nekdo napise, ze ten stojan neni ukradenej, tak (a) viz predchozi zavorka, (b) je to idiot)

    Do vcerejska jsem byl rozhodnutej volit Piraty. Jako zadna vasen, ale mel jsem pocit, ze konecne je za nima chvile, kdy "garantem soukromi" byl zmrd, kterej vydiral lidi vyhrozovanim kradezi osobnich dat a doxxnutim a jsou relativne pricetna strana se slusnym programem. Ale po tomhle a po kauze Dostal zacina SPOLU vypadat cim dal tim lakavejc. Jako program slabsi, ale zase vyrazne mensi sance na podobny naprosty ulety a nevynuceny chyby. Podobny kraviny zcela urcite nepomuzou k osloveni sirsiho spektra volicu, jakkoliv skalni jadro to "bavi".
    KEB
    KEB --- ---
    REDGUY: nejsem členem pirátů, takže se k tomu vyjadřuji z pozice potencionálního voliče v kampaní před volbami.

    Co se týče porušování zákonů máme trestně stíhaného premiéra v obludnem střetu zájmů, který zcela nepokrytě a otevřeně lže kudy chodí. A taky prezidenta co se pohybuje na samé hranici velezrady atd

    V tomhle světě je tahle billboardová kauza prdnuti ve větru, ale souhlasím s tebou, že sracky do kterých tahle Republika zabredla jsou opravdu hluboké a bohužel ještě stále nejsme na dně
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    Volby 2021 | Nechci Dostála za ministra zdravotnictví. Piráti řeší neočkovaného kandidáta - iDNES.cz
    https://www.idnes.cz/volby/koalice-pirati-starostove-kandidat-na-ministra-zdravotnictvi-ondrej-dostal.A210929_124431_domaci_lre
    TLOUDEV
    TLOUDEV --- ---
    REDGUY: Uz proto, ze vyvesit na jednom billboardu plakat zadavatele A a zaroven plakat zadavetele B, kterej na A utoci, si podle me zadna billboardova firma nedovoli.

    ...Dovolim si podotknout, ze billboard zadavatele B svym sdelenim nijak neutoci na zadavatele A. Pokud to takto pusobi, pak je se zadavatelem A neco hodne spatne. (pro pripomenuti)
    REDGUY
    REDGUY --- ---
    KEB: v tom tweetu není nic o právní stránce věci třeba se na tom s majitelem domluvili - proto jsem se na to ptal. Nicmene, povazuji to za extremne nepravdepodbne. Uz proto, ze vyvesit na jednom billboardu plakat zadavatele A a zaroven plakat zadavetele B, kterej na A utoci, si podle me zadna billboardova firma nedovoli.

    Co mě se líbí nebo ne není důležité, protože o tom co dělají piráti nerozhoduji. - to mas pravdu, pokud nejsi nekde vys v piratske hierarchii, tak na tobe nezalezi. Pak je teda ale otazka, proc vubec citis potrebu vysvetlovat, ze tobe to nevadi, kdyz je to jedno, ze jo? Ale na druhou stranu, pro me je urcite zajimave vedet, kolik lidem prijde porusovani zakonu normalni a prijatelne jen proto, ze je namirene na nekoho, koho nemaji radi. Pak ma ten svet k necemu vypadat, kdyz pravidla se dodrzujou jen kdyz se to hodi.

    A fakt by me zajimal nejakej oficialni piratskej nazor.
    KEB
    KEB --- ---
    REDGUY: klid, nevztekej se, není to zdravý. Co mě se líbí nebo ne není důležité, protože o tom co dělají piráti nerozhoduji. Že mi to nevadí a nechává mě to chladným je taky můj problém. Nemusíš se mnou souhlasit, ale to je tak vše, neber to osobně.

    Btw v tom tweetu není nic o právní stránce věci třeba se na tom s majitelem domluvili a je to na bílo, pokud ne tak je tohle porušení práv a zákonů doběhne nebo snad ne?
    TLOUDEV
    TLOUDEV --- ---
    disclaimer: fakt nejsem clenem Piratske strany, tedy me stanovisko opravdu nevyjadruje nejaky oficialni postoj. Jsem ciste obcan nasrany na naseho StBaka.
    TLOUDEV
    TLOUDEV --- ---
    REDGUY: Jo, bylo by hezci, kdyby tam nejakej peknej pamflet vyvesila parta anarchistu. Ovsem na lzi je treba odpovidat razne. Pokud nekdo jede trvale kampan za verejne prachy zpusobem, jak to dela StBabis, pak je vhodne mu to trochu kazit. Jak, to necham na fantazii kazdeho, pokud agentura pronajimajici billboard nebude piraty zalovat, IMHO neni problem - neni zalobce, neni soudce. Takze tomu nech volny prubeh, a nesnaz se zbytecne to hovno rozmazavat. IMHO ciste zalezitost agentury, ne tvoje.
    REDGUY
    REDGUY --- ---
    TLOUDEV: "Dodrzovani zakonu" je "pravnicky zargon"? A kdyz neco "hezky vypada", tak to muzeme delat bez ohledu na zakony? Jako vazne?

    "PiratoSTAN, zeme kde se nekrade, ale kde na nektery zakony proste kasleme, kdyz se nam to libi". Ach jo... 8(
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam