KEB: To je klasickej whataboutism. Jo, Babis krade. Jo, jsme ve srackach. No a? Kdyz Babis krade miliardy, znamena to, ze ja muzu ukrast tisicovku? Nebo ze Pirati muzou kaslat na soukromej majetek a veset si na nej, co chtej? Samozrejme ze ne.
Piratska kampan stoji na tom, ze chteji vratit stat zpatky do normalu, kde se dodrzujou zakony, ktery plati pro kazdyho. Prijde mi neuveritelny, ze tolik lidi nechape, ze hlasat "V PiratiSTANu se nekrade" bilboardem na (s mirnou nadsazkou) ukradenym billboardu je nebetycna pitomost a jeste neuveritelnejsi, ze takovi lidi jsou na pozici s nejakou rozhodovaci pravomoci u Piratu. (btw, jestli nekdo napise, ze ten stojan neni ukradenej, tak (a) viz predchozi zavorka, (b) je to idiot)
Do vcerejska jsem byl rozhodnutej volit Piraty. Jako zadna vasen, ale mel jsem pocit, ze konecne je za nima chvile, kdy "garantem soukromi" byl zmrd, kterej vydiral lidi vyhrozovanim kradezi osobnich dat a doxxnutim a jsou relativne pricetna strana se slusnym programem. Ale po tomhle a po kauze Dostal zacina SPOLU vypadat cim dal tim lakavejc. Jako program slabsi, ale zase vyrazne mensi sance na podobny naprosty ulety a nevynuceny chyby. Podobny kraviny zcela urcite nepomuzou k osloveni sirsiho spektra volicu, jakkoliv skalni jadro to "bavi".