KEIKIN:
FRK_R23: on je problém v tom, že fórum dříve bývalo živější. Teď hodně členů prchlo na Zulip, vnitřní strana (vedení, poslanci, kamarádi) se zase drží svých facebookových skupin... asi proto, že nechce být držena v šachu TO, který komunikační systémy strany provozuje.
Jsme jediná zbývající strana, která má nějaká vlastní relevantní média, odpovídající naší době, v roce 1900 by strana byla soustředěná kolem novin, vlastněných stranou, které by navíc živily spoustu novinářů, odpovědnýc za to, aby se noviny fakt proávaly, ale současně by tam byly články předkládající pohled na svět očima té které strany. Tohle byl koncept liberální stranické demokracie před 100 lety.
Ať volby dopadly jakkoliiv, tak koncept, že všechna média skoupí Babiš a strany mohou tak akorát vyslat jednoho žvanila do televizních debat, je fakt vzdálený tomu, jak to původně mělo fungovat.
ODS má prý nějaký intranet, ale ten je neveřejný.
Ať mám k Pirátům a jejich vývoji jako zakládající člen jakékoliiv výhrady, a jsem smutný z neúspěchu (patřil jsem k těm, kteří pro koalici se STAN hlasovali, protože jsem chtěl být "státotvorný" a ne jen věčná mladistvá opozice...), tak některé koncepty, třeba že vnitřně demokratická politická strana ovládá nějaká svoje média (a nemyslím tím jen Pirátské listy, ale právě média odpovídající 21.století, tedy diskuzní fórum, sociální síť, apod.) pokládám za základní pilíře kontinuity demokracie v téhle éře. Demokracie fakt není to, že si uděláte anketu na Zuckerbergově Facebooku, který vám podsouvá do timeline to, co algoritmy uznají za vhodné pro Zuckerbergův business...