• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALEFČeská pirátská strana - Pirátský přístav na Nyxu
    SAT_ANN
    SAT_ANN --- ---
    CYBERKOTLIK: Udelat cokoliv spojenyho s infrastrukturou nebo urbanismem Praze trva dyl nez jedno volebni obdobi. Proste v tomhle meritku vsechno trva. Je to diky velikosti toho mesta, velkymu mnozsrvi soukromejch i starnich dotcenejch stran a taky spatnejma zakonama. To ze za vlady nekoho se neco stane je casto vysledek prace 2-3 lidi pred nim. Prosim uvedomme si to.
    Nejvetsi kokretni hejt co jsem na Hriba zaznamenala byly naky blbe namalovany cyklostezky a ze porporil par korunama pride. Seriously? To po dekadach zab na prameni rozkradajici miliardy nedokazu uverit, ze nekdo mysli vazne.
    FRK_R23
    FRK_R23 --- ---
    CYBERKOTLIK: Skokovy zdražení MHD? To asi mluvíš o zvýšení ceny jednorázových jízdenek, že? No to je tragédie! Jak si vůbec mohli dovolit po 10 letech zdražit lístek na socku.

    Hele je vidět, že se nějak mylně domníváš, že město patří autům. Tak to je mi líto, ale nepatří. Je naprosto v pořádku, že se Praha snaží dostat lidi z aut i třeba podporou sdílenejch kol. Fakt neni žádný právo jet do Prahy autem.
    ADAM_SKIN
    ADAM_SKIN --- ---
    KEMAL: chces rict, ze kdo je solidarni tak je levicak? a komunisti jako levicaci nemeli system zalozenej na zasluhach? nebos to myslel obrasene, ze pravice je solidarni?
    me to teda jednoduse zaskatulkovat nejde.
    CMAN
    CMAN --- ---
    Volici piratu volali po cyklostezkach.
    Hrib sel delat cyklostezky kdyz se dostal k moci.
    To je logika, Manas.
    CAIDEL
    CAIDEL --- ---
    JVMLOK: Je to tak jak píšeš. Hnojomety jely v úvodní části kampaně komplet ze všech stran, Spolu to pak ale radši stopla. A opakovat stokrát lež je naprosto účinná a prověřená taktika proti které není odolný skoro nikdo. Poslouchat něco pořád dokola člověka dřív nebo později nahlodá.
    CAIDEL
    CAIDEL --- ---
    CYBERKOTLIK: Ale ono se o covidu opravovalo o sto šest. Ale holt jen věci, které není potřeba plánovat dva roky předem. Velké opravy/předělávky nejde dělat stylem hej, tak na to zítra hupneme, ale je to otázka plánování, koordinace a tak podobně. Což je ale zjevně trošku nad mentální schopnosti řady lidí. Ono se totiž máloco "jenom opravuje," ono se u většiny oprav na klíčových místech ty věci také dost předělávají do nové podoby a to ad hoc neuděláš. Přijdeš na magistrát. Rok se rozkoukáváš, zjišťuješ jaký bordel tam před tebou nechali pak poskládáš priority, uděláš nějaký plán a pak se tím postupně začneš prokousávat. Takže rozjet hodně věcí tři roky poté mi přijde jako ani ne tak machrování před volbami (na to tu máme Babiše a jeho Potěmkinův thermal, dálnice a vůbec kdeco), ale spíš jako fakt rychlý start.

    Mimoto tedy problematika dopravy v Praze reálně vypadá taky tak, že po celé ČR píšou jak je to v Praze v prdeli... a já jako pražák si něčeho takového ani nevšiml, protože a) Praha je rozkopaná každé léto, to je klasika b) nejezdím po Praze autem pokud není absolutního zbytí, proč bych to proboha dělal?

    Jako jo, rozhodně nechci vyvracet, že má Hřibovo vládnutí špatnou pověst, mě to ale přijde jako bizarním svědectví doby, jak se dá v médiích otočit kdeco, pokud je zadání, protože ve skutečnosti je jedním z doposud nejlepších primátorů Prahy a spousta věcí se rozhýbala tím správným směrem. A kauzy zatím vlastně 0 (come on, kávovar, che...) což je něco absolutně nevídaného.

    CYBERKOTLIK: Ta zahrádka je teď vcelku slušně využívaná (ale jaksi byla pochopitelně prázdná první den v provizoriu kdy si to šli nafotit novináři) a MHD se zdražovalo jen nepražákům, takže celou Prahu to nechalo dosti klidnou.
    JVMLOK
    JVMLOK --- ---
    SHM8: na uprchliky sere bilej tesak ale hrozba alt-left fanatiku zduraznovana vsemi medii praveho spektra a dotazena do dokonalosti vlastnimi vyjadrenimi dokazala odradit i uspesne a vzdelane lidi, staci denne bombardovat publikum informacemi o cancel culture v USA a Britanii a lidi maji jasno. Nehazel bych to jen na Babise, forum24 atp se do pitatu po pruzkumech na jare pustili naprosto nepricetne a zarazil to az Fiala nekdy v pulce leta kdyz rekl ze jsou “souper ale ne nepritel” v ten moment se i linka pravicovyho tisku trochu uklidnila. Protoze jim doslo, ze by se mohlo povest zahnat je tak daleko do kouta, ze by dokopy se Spolu nedali vetsinu a Babis by vyhral. A zopakuju si totez, za co mi nekdo dal minusek u predchoziho postu, Pirati maji i pracicove volice, kteri se drzi programu, ne nejakych ideologickych pindu.
    CYBERKOTLIK
    CYBERKOTLIK --- ---
    FRK_R23: hele diskuze je o tom, co je videt za Hribem za praci. A je videt to, ze nez prisli pirati, taks e jezdilo v Praze celkem slusne - zvlast diky ty blance - a od ty doby co tam je on, to jde od desiti k peti. A to, ze zavira nabrezi, aby se tam pak fotili na zahradce na kterou nikdo nechodi, tomu moc nepomaha. Takze je mozny, ze ve skutecnosti udelal tunu prace, ale lidi viej akorat to, ze nejdriv vymyslel skokovy zdrazeni MHD a kdyz se proti tomu strhnul hate, tak se sel vyfotit do tramvaje s kytkou a dusoval se, ze "zdrazeni MHD rozhodne nedopusti" - coz je skoro jak Babis uz.
    FRK_R23
    FRK_R23 --- ---
    CYBERKOTLIK: Já nevim, mě tohle přijde jako zkratkovitý vidění světa. Tři roky se nic nedělá je přesně ta zkratka, o který mluvim. Ono se samozřejmě dělá, děje se spouta věci a oprava silnic je jenom jedna z nich. A i ta trvá. Já fakt nemám zapotřebí hájit do krve primátora, ačkoli jsem mu svůj hlas dal. Ano, udělal taky spoustu věcí špatně. Ano, doprava je letos vskutku vypečená. Ono taky dost přibejvá aut, což je jeden z důsledků Blanky. Tedy stavby, kterou nemalá část místních pravičáků vnímá jako "něco se udělalo". Sice to trvalo dvakrát tak dlouho, stálou jednou tolik a Praha tenkrát vypadal hůř než dnes, ale co. Dneska si můžem svobodně postát v tunelu Bubeneč a s láskou vzpomínat na Pavla Béma. Tim chci říct, že se taky musí udělat mraky malejch věcí. No a dělaj se teď. Oni to chtěj kluci taky stihnout do voleb, ale těch pražskejch.

    Jdu spát, dík za debatu :)
    MRTVEJ
    MRTVEJ --- ---
    pruzkumy to je takovy koukani do mlhy :o)
    je to trojka ale mohla by to bejt i osmicka :o)
    CYBERKOTLIK
    CYBERKOTLIK --- ---
    QZUZKA: vsechny tyhle picoviny (carsharing, ulicka na hlavak, a hate proti parkovani aut na ulici) jsou presne ty duvody, proc spousta lidi ty Piraty zkratka prestalo volit.
    V patek pred volbama sem videl houkajici sanitku, jak se snazi probit ulici, ktera byla zmenena na jednopruh a ty auta ji nemely kam uhnout. To bylo pro ty sanitaky opravu "nepohodli", lol.
    CYBERKOTLIK
    CYBERKOTLIK --- ---
    SHM8: neni to dukaz, ale je to jediny vystup z jeho vlady nad mestem, co je videt.
    Podle tebe jo, ale ty padajici procenta se dost shodujiou s tim, jak se na Prahu snaselo cyklostezkove silenstvi, likviace jizdnich pruhu a otaceni jednosmerek tak, aby vedly na zasekany krizovatky.
    A tenhle argument "je to kampan" co pirati prejali od Babise mi prijde taky dost vtipnej - protoze lautr ta sama babisova protipiratska kampan jela uz minuly volby (a defacto porad). a nemelo to zadny vliv, naopak vam procenta stoupaly az k 30. A najednou z niceho nic je straseni uprchlikama vic strasidelny nez pred rokem.


    FRK_R23: Hrib tam sedi tri roky. Tri roky nic neopravuje, jen vymejslej picoviny typu novy prechody a cesticka k hlavaku. A pak najednou vsechno hori a vsechno se musi zbourat - to zkratka vypada, ze je totalne neschopnej, nebo to dela schvalne. A vzhledem k otevrene nepratelskymu postoji k autodoprave to vypada spis na b.
    FRK_R23
    FRK_R23 --- ---
    MRTVEJ: Asi o tři, v absolutních číslech to bylo 150k hlasů.

    Navíc těch slavnejch 30 % z léta. Tomu snad nikdo doopravdy nevěřil, ne? Ale osobně jsem věřil na 20 %.
    MRTVEJ
    MRTVEJ --- ---
    FRK_R23: kdyz myslis nechci se hadat vid :o)
    a o kolik procent ze to vyhral ? :o)
    KRAMERIUS
    KRAMERIUS --- ---
    QZUZKA: S tím nejlepším MHD - nevím jestli je OK jet od Sazky do Hostivaře přes Skalku autobusem skoro 2 hodiny (poslední pátek odpoledne jel takhle syn ze školy).
    Na to nestačí ani ten 90 minutový lístek.
    FRK_R23
    FRK_R23 --- ---
    CYBERKOTLIK: A to si jako představuješ, že přijde lockdown, Hřib bouchne do stolu a začne se stavět? To mi přijde podobný, jako srovnání stavby spadlého mostu v Itálii a lávky v Troji. To byl Hřib taky idiot, že to vysoutěžil?


    MRTVEJ: Kampaň dělá víc, mraky lidí se rozhodujou až těsně před volbama. Stačí si vzpomenout na Zemanův billboard TAHLE ZEMĚ JE NAŠE....
    SHM8
    SHM8 --- ---
    CYBERKOTLIK: pokud je jako důkaz hřibovy neschopnosti tohle, pak to neni nic tak ukrutnýho...a taky jen čumim, co se kde v Praze děje , když jedu autem a někde trčim. podle mě si to najdou spíš ty, který by stejně piráty nevolili a budou to hučet na všchny strany. je to problém, a ať za to maj svojí odpovědnost, ale neni to žádná fatalita.
    nějaká rozkopaná Praha fakt ovlivnila volby jen marginálně...

    to, že ve volbách dopadli jak dopadli, zatim stojí hlavně miliony kampaně ano, kdy přišli o střední proud, kterej slyšel na neomarxisty a uprchlíky. to se vědělo x měsíců dopředu, co bude babiš tahat, co funguje. kdyby měl v době, kdy se kampaň ano chystala realnej vitr ze spolu, tak jim taky naloží. pirati kampaň odmakali, sic byl ten konec fak slabej, ba až trapnej či mdlej, ale vyžrali si to za všechny ostatní. bartoš byl kandidát na premiera v době, kdy se za pirátama pomalu vezl stan. kdyby to tak nebylo, dost možná by byl kandidát na premiera rakušan, což se zpětně ukazuje jako strategičtější. a to neni nic o bartošovejch schopnostech atp. pevně věřim, že stan ukáže charakter a tohle zohlední, jak slibuje.
    piratum přeju mpsv a životní prostředí, nebo školství.
    QZUZKA
    QZUZKA --- ---
    Dodám do místní sbírky anekdot, že Hřib byl pro mě nejpresvedcivejsi osoba kampaně (a to ani nekandidoval). Plakáty se mi nelíbily, harmonika mě štve. Oslovuje mě zpracování programu, digitalizace, relativní transparentnost, opoziční práce, kvalitní kontrolní činnost, zbavení se společenské zátěže z absurdních formulářových exekucí... No a z lidí Adéla Šípová, Hřib a Bartoš.

    V Praze se dopravně zlepšuje pěší průchodnost (Hlavák), drží nejlepší mhd, síť příměstských vlaků, vstřícné podmínky pro carsharing (díky zónám jde parkovat kdekoliv). Okruh je mimo vliv Prahy a dlouhodobé parkování soukromých aut na ulici ve městě považuju skoro za drzost, takže to, že se Praha opravuje i za cenu nepohodlí pro (tranzitní) motoristy je v pořádku, stěžujte si u Babiše, že tam vůbec musíte projet.

    Tvářit se, že 15% sundalo ze všech těch vlivů zrovna rozkopání pár silnic mi přijde dost tunelové vidění.
    CYBERKOTLIK
    CYBERKOTLIK --- ---
    SADY: lol, jakoze nic z toho neslo opravit behem covidu, kdy NEBYLA NIKDE ZADNA DOPRAVA? vzdyt jen opakujes tiskovou zpravu scheinherra a hriba:)) Nicmene je to fuk, myslet si o tom muzem co chcem, ale fakt je ten, ze jste z nejakych skoro triceti procent behem leta spadli postupne az na 15 a krouzkovani s tim nema nic spolecneho. Kdo chce vidi, kdo ne, tak se divi.
    SADY
    SADY --- ---
    CYBERKOTLIK: to s tim barrandovskym mostem je fakt, nic po nikom neopakuji - docetl jsem se to sam, ani mi to neprijde pritrouble... s tim je spojeno i nacasovani tech ostatnich oprav, ktere probihaji, aby vse bylo ready az zacnou s opravou mostovky... za chybu povazuji malou propagaci realnych duvodu, aby pak lide nemeli prostor plkat sve smyslenky
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam