CYBERKOTLIK: Ale ono se o covidu opravovalo o sto šest. Ale holt jen věci, které není potřeba plánovat dva roky předem. Velké opravy/předělávky nejde dělat stylem hej, tak na to zítra hupneme, ale je to otázka plánování, koordinace a tak podobně. Což je ale zjevně trošku nad mentální schopnosti řady lidí. Ono se totiž máloco "jenom opravuje," ono se u většiny oprav na klíčových místech ty věci také dost předělávají do nové podoby a to ad hoc neuděláš. Přijdeš na magistrát. Rok se rozkoukáváš, zjišťuješ jaký bordel tam před tebou nechali pak poskládáš priority, uděláš nějaký plán a pak se tím postupně začneš prokousávat. Takže rozjet hodně věcí tři roky poté mi přijde jako ani ne tak machrování před volbami (na to tu máme Babiše a jeho Potěmkinův thermal, dálnice a vůbec kdeco), ale spíš jako fakt rychlý start.
Mimoto tedy problematika dopravy v Praze reálně vypadá taky tak, že po celé ČR píšou jak je to v Praze v prdeli... a já jako pražák si něčeho takového ani nevšiml, protože a) Praha je rozkopaná každé léto, to je klasika b) nejezdím po Praze autem pokud není absolutního zbytí, proč bych to proboha dělal?
Jako jo, rozhodně nechci vyvracet, že má Hřibovo vládnutí špatnou pověst, mě to ale přijde jako bizarním svědectví doby, jak se dá v médiích otočit kdeco, pokud je zadání, protože ve skutečnosti je jedním z doposud nejlepších primátorů Prahy a spousta věcí se rozhýbala tím správným směrem. A kauzy zatím vlastně 0 (come on, kávovar, che...) což je něco absolutně nevídaného.
CYBERKOTLIK: Ta zahrádka je teď vcelku slušně využívaná (ale jaksi byla pochopitelně prázdná první den v provizoriu kdy si to šli nafotit novináři) a MHD se zdražovalo jen nepražákům, takže celou Prahu to nechalo dosti klidnou.